Hemoragická cysta na vaječníku

Anonymní
13.4.24 19:07

Hemoragická cysta na vaječníku

Dobrý den, máte někdo zkušenosti s hemoragickou cystou?
Vcera mi ji objevili na ct. Při vyšetření utz vel.3cm.
Ovšem mám hrozne bolesti. Léky vůbec nezabírají.
Při močení mám hrozný tlak v podbřišku.
Nemůžu chodit, sedět… Nejvíce to bolí právě v tom podbřišku.
Měl jste ji někdo? A jak to dopadlo? Praskla a nedělala už dál problemy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8752
13.4.24 19:17

Já jsem se před pár dny vrátila z preventivky s tím, že mám cystu 3,5 cm. Bude se to kontrolovat a když to nebude růst nebo dělat potíže, tak se to nebude nijak řešit. A kdyby jo, tak jedině řešení je jí vyndat.. mě to občas bolí, ale rozhodně ne tak, abych kvůli tomu šla na nějakou operaci.. moji příbuzné cysta narostla do velikosti tenisového micku, tak šla na operaci, cysta je pryč a má klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.24 19:49

@Midaku jenze druhů cyst je více. Tato je naplněna krví.
Bolesti mám šílený ale v nemocnici řekli že by to ještě nechali, ale otázka jak dlouho se stim dá vydržet. Nemůžu pomalu nic jaký mám tlak v podbřišku. Nechutenství.

• Citovat
  • Upravit
794
13.4.24 20:08

Měla jsem cystu naplněnou krví a byla jsem objednaná na operaci. Ale pár dní před operací jsem zjistila, že jsem těhotná, takže jsem nakonec nešla. Každopádně tak velké problémy jsem neměla :nevim: a to jsem měla cystu ještě větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.24 21:54

@maky 1993 já už jednou byla operována s cystou, ale to jsem o ní nevěděla vlastně až když praskla a krvácela sem do břicha. Ale o jakou přesně se jednalo to nevím už. To bolesti byli taky velké.
Ještě mám napsáno ve zprávě endometruim ostře ohraničeno 11mm. Nevím jestli to může mít nějakou spojitost? Doktor nic neříkal

• Citovat
  • Upravit
1261
13.4.24 23:03

Já měla hemoragickou cystu a nevěděla jsem o ní vůbec. Nic mě nebolelo. Až když byla velikosti pěsti, svojí vahou se otočila a odskrtila mi vaječník. Byla to náhlá příhoda břišní, jela jsem na pohotovost (bolest zad, břicha, zvracení) a tam rovnou na sál. Odstranili ji i s vaječníkem, který byl už mrtvý.

Mimochodem doktor říkal, že do takové velikosti doroste klidně jen za 3 cykly. Což by odpovídalo, protože nějaké 3-4 cykly zpátky jsem měla opravdu neobvykle hodně bolestivou menstruaci, tak možná právě tehdy se mi tam udělala.

Ale většinou cysty samy prasknou a zmizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.7.24 14:17
@maky 1993 píše: Více

Maky a cysta ti během tehostentvi nedělá problémy? Nebo už zmizela? A jak velkou ji máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.25 20:34
@Anonymní píše: Více

Mám teď čerstvě tuto hemoragickou cystu…velikost 64×47×55 mm… mám stejné potíže jako Vy. Nemohu sedět, chodit, bolení v podbřišku, že jsem myslela, že mám zánět močového měchýře. Píchání hrozné. Vzhledem k tomu, že to mám tak brzy po operaci, nikdo do laparoskopie nejde. Musím počkat, jestli se ten můj obr vstřebá. Jak to dopadlo u Vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.25 20:47
@Anonymní píše: Více

Já ji mám teď čerstvě ve vaječníku po operaci. Velikost 645547mm. Vaječník mi to shodilo dolů, kde tlačí do malé pánve a na střeva a močák. Nikdo mi to teď odstranit nemůže, protože jsem čerstvě po operaci. Mám čípky na bolest a změkčovadlo stolice. Protože konat potřeby je problém. Chůze problém, sedět problém. Pořád tlak do zadku, píchání v podbřišku. Musíme čekat, jestli se to vstřebá. Co u Vás. Jak to dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí