Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, malýmu v úterý pichli ucho. Od středy ma antibiotika. Včera horečky, pichli mu ho podruhy. CRP nízké, druhé ucho v pořádku. A ted ma zase 39,5. Je to normální? Aby po pihnuti přetrvávaly horečky?
Cože? Píchnuté ucho se nevyplachuje, ani se do něho nesmí dostat voda! Má přece píchlý bubínek!! Jsem sestřička z ORL.
@adusinka ahoj, oprav si nadpis, takhle to na mě působilo, že máš holčičku, co jste jí nechali píchnout ucho na naušnici a ona teď brečí jako „herečka“..tak se jdu kouknout, oč jde.
K píchání ucha u zánětu neporadím, tak promiň za zásah do diskuse ![]()
@kve-tinka píše:
Cože? Píchnuté ucho se nevyplachuje, ani se do něho nesmí dostat voda! Má přece píchlý bubínek!! Jsem sestřička z ORL.
Dcerce píchali uši snad 15krát a taky nám na ORL řekli vyplachovat 3%kysličníkem (po píchnutí) ![]()
@kve-tinka na prvním ORL řekli pul kaptka boroky
Na pohotovosti stříkačkou s hermanke vyplachovat, aby se dostal pryč hnis.
Jak jinak se odstraní ten zaschly hnis?
Ted jr mi úplně zle, že jsem mu tím možná prihorsila.
@Beruška-Boubelka no tak to slyším poprvé…asi jiný kraj, jiný mrav. My rodičům říkáme že akorát na sucho vytírat a dokud se bubínek nezacelí (do další kontroly) tak se tam nesmí dostat voda…
@kve-tinka píše:
@Beruška-Boubelka no tak to slyším poprvé…asi jiný kraj, jiný mrav. My rodičům říkáme že akorát na sucho vytírat a dokud se bubínek nezacelí (do další kontroly) tak se tam nesmí dostat voda…
My chodíme u nás k nejlepší Mudr. na ORl pro děti a dělají to tak všechny maminy dle ní, tak teď jsem z toho taky jelen ![]()
@kve-tinka je pravda, ze mi přijde, ze vždy po výplachu mu to stoupne
ale řekl mi to doktor
@adusinka píše:
@kve-tinka na prvním ORL řekli pul kaptka boroky
Na pohotovosti stříkačkou s hermanke vyplachovat, aby se dostal pryč hnis.
Jak jinak se odstraní ten zaschly hnis?
Ted jr mi úplně zle, že jsem mu tím možná prihorsila.
Přesně, nám říkala vyplachovat kysličníkem, aby se odplavil hnis. Nechat vyšumět a pak hnis opravdu odtékal.
@Beruška-Boubelka @adusinka když vám to lékaři řekli, tak s tím asi tak pracují…ale mě už čistě z teoretického hlediska příjde divné vyplachovat ucho, kde je píchlý bubínek, který běžně chrání střední ucho… ![]()
@kve-tinka a jak mám tedy odstranit zaschly hnis, když tam nesmim nic nakapat?
@adusinka píše:
Mám to i ve zprávě.
Já též, nevymýšlím si. Teď jsem taky pos. raná, že jsem jí tím ubližovala ![]()