Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj nám na ORL pan doktor zakázal i koupání max. otírání žinkou a týden jsme nemohli ven. Jenom jsem od něj dostala ant. kapky, který jsem tam 2× denně musela kápnout
@kve-tinka Nám na ORL vždycky říkali, že po prasklém (píchlém počítám, že to bude stejně) vyplachovat minimálně 5× denně borovou vodou. Normální voda že se tam nesmí dostat.
@adusinka Normální to není, po nasazení ATB by horečky měly ustoupit do 48 hodin. Je možné, že mu to třeba zase zarostlo a hnis nemůže odtékat
A ty výplachy se mají dělat právě proto, aby k tomu nedošlo.
Poslla jsem manžela pro borovou vodu. Ted po nurofenu byl během chvilky na 36,5. Přitom mel 39,5.
Horečky mu začaly az po hermanku. Včera n ORL byl dle doktorky v pořádku. Pichle se krásné hojilo a to druhé naprosto zdravé. Pichla to podruhé pro sichr a pak řekla, ze to ani není potřeba. A crp mel strašně nízký. Podle všeho je naprosto v pořádku. Ale ma ty horečky.
Me přijde, že mu to ten heřmánek zacell moc brzy.
Rano mel v uchu i trochu krve a teplou skoro žádnou. Pak jsem vyplachla heřmánkem aa zase to vyskocilo.
Já jsem měla dceři vyplachovat ucho borovou vodou ohřátou na „tělesnou“ teplotu.
Tý jo holky, takové rozdíly v léčbě té samé věci to je teda na palici, oni ty doktoři snad studují každej jinou školu čičo.
My měli asi před měcícem zánět středního ucha. V neděli jsme jeli na pohotovost, mudra řekla, že tam nic nevidí, dcera ale hodně brečela. Tak dala antb kapky, nepíchala. Druhý den už bečela hodně bez přestání, znovu do špitálu. Jinek doktor, ono už to asi trošku prasklo, ale ještě píchnul. Zákaz kapek a dvakrát deně kapat kysličníkem. Taky žádná voda, alespoň týden. A dostala antibiotika. To se prý musí když to píchli.
Teploty neklesaly, tak znova do špitálu. Ale nic nenašli a naštěstí teploty po třech dnech po píchnutí opravdu odezněly.