Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím maminky,
můžete někdo doporučit nějakou hezkou herničku kam chodíte?
Já jsem z Prahy 10, a tady znám herničku v Hamru, u Cíle a Jasmínku. Nejsou špatné, ale připadá mi, že by malá, které je rok a 2 měsíce ráda lezení po nějakých překážkách a to jsem v těchto herničkách nenašla.. vždy jen třeba klouzačka s kuličkami a pár molit. hraček. Klidně si někam rádi zajedeme.
A také by mě zajímalo od kolika let či měsíců chodíte s dětmi do herniček? Kamarádka má panickou hrůzu, že jejího chlapečka někdo bouchne, nebo shodí a tak s ním poprvé vyrazila se mnou do herničky když mu byli 2 a půl a stála mu pořád za zadečkem ![]()
Děkuji za vaše tipy!
@TeriiTerii Budu nahlizet, mne totiz vetsina hernicek prijde jako podivna „vetesnictvi“, kde jsou ruzne prirozbite hracky… ![]()
Tady u nás je človíčkov, docela to tam udržují, ale odpo, když tam jsou velké děti je to s malýma (lezoucíma obzvlášť) o hubu. Ale chodili jsme už někdy okolo roku. Teď se dvěma už od půl roku.
Na překážky a tak to chce asi spíš nějaké cvičení s dětmi. To mi přišlo dobrý, že i já jsem se dozvěděla, co tak můžou a pokaždé jsme si vyzkoušeli něco jinčího. My teda začali až od roka a půl. Dřív jsme se nedostali.
Me zadne tyhle hernicky nikdy nelakaly, o hygiene si moc velke iluze nedelam. Ruzne takove ty krouzky jsou lepsi.
@TeriiTerii píše:
Zdravím maminky,
můžete někdo doporučit nějakou hezkou herničku kam chodíte?Já jsem z Prahy 10, a tady znám herničku v Hamru, u Cíle a Jasmínku. Nejsou špatné, ale připadá mi, že by malá, které je rok a 2 měsíce ráda lezení po nějakých překážkách a to jsem v těchto herničkách nenašla.. vždy jen třeba klouzačka s kuličkami a pár molit. hraček. Klidně si někam rádi zajedeme.A také by mě zajímalo od kolika let či měsíců chodíte s dětmi do herniček? Kamarádka má panickou hrůzu, že jejího chlapečka někdo bouchne, nebo shodí a tak s ním poprvé vyrazila se mnou do herničky když mu byli 2 a půl a stála mu pořád za zadečkem
Děkuji za vaše tipy!
Pěkná herna je na Zličíně: www.toboga.cz/praha/.
@Ornwen Cviceni je super, ale byva to max hodina, neni to alternativa k hristi v horsim pocasi.
@Cuddy to je pravda..
@Johnny7 diky! Ale to je tedy opravdu dalka mhd ![]()
@Ornwen a kam chodite na cviceni? Ja o nicem takovem nevim..
Krouzky jsou dobry tip, jeste najit tedy nejaky vhodny. Ani nevim kolik to stoji.
@TeriiTerii píše:
@Cuddy to je pravda..@Johnny7 diky! Ale to je tedy opravdu dalka mhd
![]()
@Ornwen a kam chodite na cviceni? Ja o nicem takovem nevim..
Krouzky jsou dobry tip, jeste najit tedy nejaky vhodny. Ani nevim kolik to stoji.
Jo, je to daleko, ale kluk se ségrou - 2 roky, a holčička byla nadšená, cupitala a ani nechtěla domů.
v tom cca 30/45 min organizovaného cvičení, pak překážkovka, k dispozici hračky a připravená výtvarná činnost.
právě že tam je nátřesk, levné a víc možností,
jinak je to jak říkáte, tak hodinka okolo 200kč za jednu. Ještě snad sokol mívá něco podobného
Ahoj, my rádi chodíme do Brum-bambule. Je to kousek od metra Kolbenova. Teď tam přidali i nové herní prvky, takže super. ![]()
Mi teda byli parkrat, prvne kdyz byl malymu rok a naucil se chodit, ale byli sme dopoledne, kdyz tam nebyli velke deti. Od dvou let zvlada hernicky kde maj ruzne trampoliny, skluzavky apod, ale chodime jen zridka kdy, spis kdyz si potrebujem s kamaradkou sednout, neco probrat a potrebujem zabavit deti
hygienu az tak neresim, v botech tam nikdo neleze a po hrani si umejou ruce, kdyz litaj po hristi pride mi to stejne. Konkretni hernicku v Praze neporadim, jsme Plzensti ![]()
S první dcerou jsem do herniček nechodila, vlastně ani nevim proč
.Chodily jsme hodně ven, jí to bavilo. Ted jí budou 4 roky, chodí na kroužek, kde je nahoře v patře dětská herna, tak tam chodim s ročním synem mezi tim než jí kroužek skončí, to je hrozně fajn, hledala jsem něco, kam bych mohla s oběma dětmi.
A s tim lezením to je asi nejlepší nějaké dětské zábavné centrum typu Panda, Hopsárium, Lvíček, ale tam už je dražší vstup.
Ahoj holky,
Chtěla bych se vás zeptat, jak to je v hernicce? Můžu tam být s malým?
Kamarádka mi říká, že rodiče maji prostor pro kávu a děti di hrají samostatně. Rodiče by tam stejně překazeli. A do prostoru nechodí. (Človíčkov) Zvládne to roční? Od kdy chodíte?
Jakej človíčkov? Jako že by si deset rok až tříletých děti společně hrálo, nelitalo, neřvalo a rodiče seděli hodinu u stolků a pili kávu, jo?
trochu sci fi ne ![]()
Jak v které
. Každá herna je jiná a jinak velká. Pokud je tam jeden bazének s kuličkami a skluzavka, je zbytečné tam prd. elkovat, ale zkus dítě volně pustit do Mirákula a už ho nenajdeš
.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.