Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nemáte někdo zkušenosti brát je preventivně? Jaké dávky? V pondělí mám jít na operaci a strašně se bojím, že budu mít opar na puse a nevezmou mě. Trpím na ně, jak jsem ve stresu, tak opar mám hned. Tak jsem si to nechala od doktora napsat, dá se to i jako prevence? Nedostanu nakonec ještě z těch prášků opar ![]()
Já je brala preventivně před porodem, protože trpím na opary snad všude. Brala jsem 400mg 2× denně. A fungovalo to. Ovšem po porodu mi opary vyskákaly. ![]()
Nějaký vedlejší účinky jsi měla? Tak super, že to funguje, po operaci ať klidně naskáčou, to je mi jedno
díky moc, že jsi napsala ![]()
Já je taky brala před operací a pomohlo. Klidně si je vezmi, nic tím nezkazíš. Rozhodně lepší, než mít opar ![]()
Já vůbec nevím, jak si to mám rozpočítat, mě řekli 5×1, nebo myslíte 4× stačí? ale to vůbec nevím, jak přes noc ![]()
A ještě se zeptám, když to doberu v sobotu, operace je v pondělí, tak snad nevyskočí, ještě to asi působí ne?
@labiko
já teď beru herpesin 400
5× denně udělali se mi pod prsem malé opary.
@Lucie 1983 tak to máš asi pásový opar. Ještě je dobré k tomu brát milgamma N.
Jinak Herpesin se předepisuje před výkonem pacientům, kteří trpí na opary. Co mám zkušenosti z okolí, někdo ho hůře snáší, může po něm bolet hlava.
@Magical-eyes
Já měla před 3 týdny poprvé hnusný covid se všemi příznaky co jsou ale postupně a vysoké horečky 39…
Tak že prý mám oslabenou imunitu a přišla jsem někde do styku s virem spalniček nebo neštovic ale asi spalničky říkala mudr a po tom se prý dělají opary…
Já toto měla kdysi dávno před 6-8 lety ale to jsem měla fleky přes půl těla
Opary mám od miminka, asi matka to na nás přenesla 🤷🏻
Ale opary jsem neměla od doby narozeni syna 2019 až teď po covid tak než se dá tělo zase do kupy…
Jo hlava mě teď bolí no.
Sice se mi zdá docela dost brát herpesin 400 a 5 tbl denně docela dost ne?
A po dobrání herpesin mohu si dělat čaj se zázvorem, citrón, med na posílení imunity,
Mám i echynaceu tobolky…
5 x denně se bere, aby se udržela ta hladina léčiva, je tam i ta jedna pauza, aby se člověk trochu vyspal ( jinak by se bral každé 4 hodiny…)… Důležité je to dobrat…
Na imunitu je dobrá reiši nebo hlíva.
@Magical-eyes
Hlivu s rakytnikem a echynaceou mám v kapslích tak zkusím brát 😊
Díky za rady
pěkný den 😊
Zdravím. Dnes jsem dostala Herpesin na pásový opar každých 5 hodin 4 x denně. Nevíte jak v noci? V lékárně mi řekla, že to mám v noci jen prodloužit a můj doktor tam už není. + Každý den na injekce. Navíc mám doma 7 leté dítě. Nevíte jestli může chytit tohle nebo neštovice? Doktor mi na to akorát řekl, že je to hodně infekční ale víc nic ![]()
V noci se kvůli tomu nevstává. Dá se pauza a bere se to po probuzení. Ano je to infekční. Dát si pozor na ručníky, vanu atp.
@Okta Děkuju. Bolí to pekelně
bolí mě skoro celá půlka těla… ![]()
2× jsem brala tablety Aciclovir a už se mi nikdy nevrátil. Aciclovir bez předpisu - https://euhealth247.com/…ug/aciclovir