Hexa + Prevenar

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
6.1.10 20:34

Otázka v týhle diskuzi byla, zda očkovat najednou nebo zvlášť a koukám, že se asi shodnem, že najednou je lepší. Alespoň nám to tak doktroka radila a nikdo tu nenapsal proč zvlášť.
To, co píše Lasička, to je spíš odpověď na otázku zda očkování ano nebo ne, jestli to dobře chápu a to je na jinou, hooodně dlouhou diskuzi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2389
15.1.10 12:16

My byli včera u doktorky a doporučila nám mít aspon 14dní odstup od hexy. Důvod - u nedonošenců se to tak prý doporučuje, aby to pro ně nebyla taková zátěž najednou. (mmj rodili jsme ve 37tt).
Myslím si, že záleží na individuálním přístupu ke každému mimi, asi toto nelze paušalizovat a určitě dát na doporučení lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
16.1.10 12:49

Ahoj my dostali hexa a za 14 dní prevenar a v pohodě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
16.1.10 13:33

My dostali obojí najednou a bylo to v pohodě. Jen trošku teplotka, ale jinak bez problémů :-)

Jen na pneumokoka jsme nedostali Prevenar, ale Synflorix. Doktorka nám nabídla obě vakcíny a vybrala nakonec Synflorix, protože manžel dost trpěl na záněty středního ucha a na to je prý lepší Synflorix, že je dost i proti tomuto :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
18.1.10 17:07

Ah

Příspěvek upraven 12.12.11 v 19:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
18.1.10 17:14
Gina108 píše:
Já nechala očkovat současně. Vždycky do jednoho stehýnka hexu, do druhého prevenar. Poprvé měl ještě tu noc teplotu, číhala jsem, jestli to přeleze přes 38, že dám paralenový čípek, ale nemusela jsem. Pak už nikdy teplotu po očku neměl.Podruhé měl 2 dny bolestivé místo vpichu na jednom stehýnku, ale nevím, jestli to byl prevenar nebo hexa. Potřetí to bylo v pohodě, úplně bez reakce.
Za nás tedy mohu doporučit, ty reakce byly zanedbatelné. Já se bála nechat očkovat Prevenar později, protože jsem četla o těch případech, kdy umřel kojenec. Kdybych se nebála, tak jsem nedala očkovat vůbec a ušetřila bych celkem slušný prachy :twisted:

No vidíš, my se báli, takže jsme na hexu staršímu museli ještě doplácet :jazyk: - tehdy ještě nebyla hrazená - kdybychom se totiž nebáli, mohli jsme se zapojit do průzkumu, kde byl zároveň s hexou i pneumokok a ještě by nám dali čtyři tisíce za účast 8-) . Tak možná časem bude nějaká úplně souhrnná vakcína (ale já ju teda nechcu :( ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
16.3.11 19:08

Ahoj, malá byla v pondělí na očkování a teď má na stehýnku v místě vpichu tvrdou bouličku, je to normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
16.3.11 20:09

u nas je prevenar a hexa povinne
1. syncek teploty nad 38, tak 3 dni trvalo, kym mal normalnu teplotu (prevenar + hexa)
2. syncek 37,8 a tiez 3 dni , kym mal teplotu normalnu (prevenar 13 + hexa)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
4.5.11 14:03

Ahoj, my jsme dnes byli na očkování hexou a zároveň jsme nechali dát Prevenar 13, tak jsem zvědavá, jaké u nás budou nežádoucí účinky. První očkování hexou před měsícem v pohodě, jen trochu zvýšená teplotka. Chci se zeptat (pro jistotu mám Paralen čípky, kdyby byla teplotka, přece jen dostal dva pichance, doktorka říkala, že můžou být účinky jakoby zdvojnásobené, tak trnu, jakou budeme mít dnes noc) - kdy dát čípek? Pokud by byla teplotka po odečtení (odečítá se půl stupně?) nad 38 stupňů? Nebo se může dát i třeba při 38 stupních? Ať vím, kdy mu dát čípek a kdy to nechat být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
4.5.11 14:04

A zapoměla jsem dodat, že máme 4 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21530
4.5.11 14:05

viki dostával taky obě najednou a měl maximálně 37,5°. čípek dej podle váhy, když teplota stoupne nad 38°po odečtu 0,5°. ale jestli jste poprvé reakci neměli, tak to bude i tentokrát v pohodě. uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
4.5.11 14:08

Snad ano, díky. Pro jistotu jsem se ale chtěla zeptat, kdy dát čípek, takže až kdyby měl 38,5 stupňů, tak dát čípek, jestli to dobře chápu. Jinak ne. Ale třeba to ani tak nevyskočí ta teplotka, bylo by to lepší, ať do něj nemusím mordovat čípky, je lepší, když se s tím popere dítko samo, jsem někde četla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
4.5.11 14:55

Ahoj, když je teplota více než 38 (po odečtu v zadečku), dáte čípek Paralenu. A po 8 hodinách nejdřív další (pokud je teplota zase vysoká). Pokud se potřebuje strazit dřív, než za 8 hodin, dá se dát po 4 hodinch Nurofen sirup. Jinak teplota do 38 (po odečtu) se nechává být, maximální víc napít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
4.5.11 14:57

Na bouřlivou reakci okolo vpichu (ale myslím tím opravdu velkou reakci) se dá použít Fenistil kapky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
4.5.11 15:27

Tak minule žádná reakce okolo vpichu nebyla, tak snad i teď to bude ok. Šlo mi hlavně o tu teplotku, abych něco nezanedbala. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek