Hexa + Prevenar

60142
5.1.10 21:11

Hexa + Prevenar

Podle studii jsou dobre vysledky pri soucasnem podani hexy a ocku proti pneumokokum. Nechal nekdo spuntovi dat soucasne obe vakciny? A jake byly pripadne nezadouci ucinky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
150
5.1.10 21:14

Ahoj,
já jsem nechala malého očkovat Prevenarem až po 1. roce, takže dostal jen 2 dávky. Doktorka to vždy naplánovala tak, aby klasické očkování vč. hexy mělo od očkování Prevenarem odstup alespoň 14 dní - 3 neděle. Je pravda, že malý očkování Prevenarem snášel velice dobře - bez teplot, ani se mu boulička neudělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2661
5.1.10 21:24

My jsme měli všechny dávky Prevenaru podávané současně s Hexou. A téměř bez reakcí. Jen asi jednou zvýšená teplota. Navrhla nám to takhle naše Dr. a já tehdy ještě neměla internet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
5.1.10 21:27

Bára má taky všechny dosavadní dávky Prevenaru i Hexy zaráz. Do každé nožky jednu. :wink: Reakce byla jen poprvé( v těch třech měsících), že měla trošku teplotu, jinak ok. Ani spavá potom nebyla, na což jsem trochu spoléhala… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
5.1.10 21:34

Já nechala očkovat současně. Vždycky do jednoho stehýnka hexu, do druhého prevenar. Poprvé měl ještě tu noc teplotu, číhala jsem, jestli to přeleze přes 38, že dám paralenový čípek, ale nemusela jsem. Pak už nikdy teplotu po očku neměl.Podruhé měl 2 dny bolestivé místo vpichu na jednom stehýnku, ale nevím, jestli to byl prevenar nebo hexa. Potřetí to bylo v pohodě, úplně bez reakce.
Za nás tedy mohu doporučit, ty reakce byly zanedbatelné. Já se bála nechat očkovat Prevenar později, protože jsem četla o těch případech, kdy umřel kojenec. Kdybych se nebála, tak jsem nedala očkovat vůbec a ušetřila bych celkem slušný prachy :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
5.1.10 21:49

my jsme taky měli obě naráz, malej měl sice reakci vždy a při každé další dávce byla reakce horší,ale dávali jsme čípek a po nich byl vždy do rána ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
5.1.10 21:51

Ahoj!
Nevíte prosím jak je to s Prevenarem letos? Slyšela jsem nějaké zvěsti o tom, že by snad od letošního roku měl být zdarma,ale nikde se k tomu nemůžu dopátrat. V březnu čekám dítko, tak jsem zvědavá, zda ušetříme :-)
Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
5.1.10 22:05

tuším, že děti narozené od listopadu 2009, ale možná i o nějaký ten měsíc dřív, slyšela jsem to,ale už si nepamatuji přesně, protože nás už se to netýka, bohužel, takže březen 2010 určitě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
5.1.10 22:11

Dekuju za odpovedi. Pomohlo mi to utvrdit se v rozhodnuti nechat to dat najednou.
Evi, ocko zadarmo je pro deti narozene v srpnu 09 a pozdeji, ale ockovani se musi zahajit do 5 mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
5.1.10 22:14

Ahoj,
malý taky dostal dvakrát obě najednou a byl zcela bez reakcí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
5.1.10 22:47

Ahoj,taky jsme nechaly Káje píchnout Prevenar zároveň s Hexou,a ve všech třech případech trochu pokňourávala,poprvý žádná jiná reakce,podruhý trochu teplota,a potřetí zas „jen“kňourání,takže nic strašnýho to nebylo,jak nás všichni strašily,ale každý to má jinak,že… :-)

• Citovat
  • Upravit
4242
5.1.10 23:15

Ahoj, my taky obe najednou, poprve nekdy ve 3-4 mesicich (byli jsme ve studii) a v pohode, po tom 4. ockovani mirne zvysena teplota, ale jinak ok. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
6.1.10 08:43

Jo, je to ideální, dítě dostane najednou 7 nemocí a 2 dávky aditiv, co jsou ve vakcínách jako je rtuť nebo hlinité soli - obojí toxické, antibiotika atp. Fakt úžasný… Jestli se ptáš na nežádoucí účinky, tak po hexe je zaznamenaný SIDS do 14 dnů od očkování, alergie, autismus, agramatismus, psychické poruchy, oslabená imunita… je toho fakt hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
6.1.10 09:06

my ockovali hexu a synflorix taky dohromady, reakce byla jen poprve, pak uz ne…
prevenar/synflorix je letos zdarma pro deti narozene po 1. srpnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
6.1.10 19:26
Lasicka píše:
Jo, je to ideální, dítě dostane najednou 7 nemocí a 2 dávky aditiv, co jsou ve vakcínách jako je rtuť nebo hlinité soli - obojí toxické, antibiotika atp. Fakt úžasný… Jestli se ptáš na nežádoucí účinky, tak po hexe je zaznamenaný SIDS do 14 dnů od očkování, alergie, autismus, agramatismus, psychické poruchy, oslabená imunita… je toho fakt hodně.

Informace jsou, zhodnoceni neni lehke ani pro epidemiology apod., ale vy mate evidentne jasno. Polemika zbytecna.
I kdybych se o ockovani nezajimala a studie o NU neznala, asi by me presvedcilo to, ze sem videla holcicku umirajici na meningitidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek