Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já naopak čekám na jaro, abych se při přeočkování vyhla nemocím a nemusela to pořád odsouvat.
@bobda lepší v létě než na podzim, když začnou řádit nemoci… Po tom očkování ten den nemá chodit na sluníčko a mít klidový režim, pokud nebude mít nějakou reakci, tak vás to omezí na den ![]()
Taky bych očkovala a taky mi to tak u dcery vycházelo a v pohodě.
@lafelay @Jitul.kaaa9 @Kristýna 526 @Aduš8 @Pocahonta @Tichošlápek
Když jste ockovaly, měly jste doma něco po ruce v případě mírných nežádoucích účinků?
@bobda no to co vždycky v lekarnicce. Nic spešl jsem nekupovala. Kluci ale byli v pohodě
@bobda Druha davka se muze dat 2-6 mesicu od prvni, takze muzete dat az do listopadu. Treba leto nebude tak parne a nebo to nechate na zari az polevi vedra. ![]()
Doma mám na tyhle případy jen Nurofen a diazepam, kdyby naaaahodou.
@bobda Ja teda deti nechavam ockovat az po lete ne na jare, myslim ze telo je nabite slunicka a vitaminu z ovoce a zeleniny, ale zalezi na kazdem Dcera je treba ockovana v 6 m v zari, pak v 8 m v listopadu a posledni bude mit v 18 m v zari. To iz je na vas, jak to citite.
A foma mam v lekarnicce cipky, ale nikdy nastesti nebyly potreba.
@bobda u nás taky očkování v pohodě ani horečky nic.ale doma jsem měla připravený nurofen nebo čipky panadol kdyby náhodou ![]()
@bobda měla jsem jen Paralen čípky, kdyby byla teplota, ale ten mám doma pořád. A malá první dávku hexy dostala v půlce srpna, loni, když byla vedra a jak jsem psala, jen v ten den očkování jsme zůstaly doma a nešly na slunce. Reakci žádnou neměla, takže pak jsme fungovaly zase stejně jako předtím.
Co je špatného na létě? Naopak, nejsou jako v jediném ročním období všude virózy. Reakce na hexu bývají 1-3 dny, takže vedrům se vyhneš s pomocí předpovědi počasí.