Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
v prvom rade dik za info!
No nie je to prijemne, ked sa nieco take stane. Hlavne po tom ako z kazdej strany pocuvas ake je to fantasticke… No nic ![]()
Mam jednu otazku, tak ak niekto viete odpoved. Prosiiim ![]()
Ak budeme ockovat teda tou Infanrix Hexa. Tiez sa ockuje iba 3 a tato vakcina obsahuje to co ta Hexa??? A ak viete cenu tejto tak prosim tiez napiste.
Dakujem holky.
Ahoj,
Infanrix Hexa má, myslím, úplně stejný složení, jako Hexavac, je to jen jiná firma, co ji vyrábí.
Všechny info se dají lehce najít na netu - jak popis, tak ceny. Když jsme očkovali my, stála Inf.hexa cca 1800,– a Hexavac 1300,– (jedna dávka).
Ale je to min. půl roku zpět.
Bubu
Ahojky Ayrinka,
my už máme 1.očkování vakcínou Infanrix Hexa za sebou… ![]()
Ceny jsou různé, my jsme kupovali ta další 2 balení v Brně za 2× 1500,– Kč
(ale ceny se pohybují až do 1800,– Kč á 1 ks)
Hezký den!
Ahoj holky,
Infarix Hexa je v té „klíčové látce“ lepší, protože obsahuje dvojnásobné množství proti žloutence B než Hexavac. My jsme taky případ s Hexavacem, máme za sebou dvě injekce, třetí teda bude Infarix Hexa, co se dá dělat
Ale doktorka nás uklidňovala, že jde o přísné normy ohledně Evropské unie (požaduje se 95%, Hexavac má 93% -nevím čeho
)
Tak pevné nervy.
Zuzina
Nikdy mi nikdo žádnou šetrnější vakcínu pro děti nenabídnul a asi jsem za to i ráda, když si představím, že bych toho teď asi litovala, když to není tak spolehlivé. A ještě tolik peněz za ni. Také nechápu v čem vlastně spočívá ta šetrnost vakcíny, když se to píchá stejně jako ostatní hrazené vakcíny. To pak není šetrné ani k tělu,ani k peněžence ![]()
Díky za vysvětlení
Elinka
Elinko,
šetrnost tkví v tom, že místo 6 injekcí a 4 lžiček dostaneš jenom injekce 3. A hlavně - nejsou po tom nežádoucí reakce, které bývají po klasickém očkování - horečky, několikadenní plačtivost, otoky apod.
Elinko, šetrné k tělíčku je to, protože organismy nejsou celobuněčné a šetrné k peněžence to je v případě, že máš pojišťovnu, která ti to proplatí. ![]()
Dneska jsme byli u doktorky, tak říkala že se to ještě stále prošetřuje, ten rozdíl v účinnosti je prý minimální, ale normy jsou velmi přísné.
Později - okolo 5. roku prý bude dělat test protilátek. Ptala jsem se ještě na hepatitidu A, (staršího jsme právě doočkovali vakcínou A+B), tak mi doporučila udělat u malého totéž. Zabila bych 2 mouchy jednou ranou.
Ája
Také jsem byla tento týden u lékaře a týká se to pouze vakcíny k žloutence, Prý výzkumy neprokázaly dostatečnou obranu po pěti letech. TAkže postup prý bude následovný - v roce a půl injekce infarix a v pěti letech odběrna protilátky. Prý se to bude ještě sledovat, tak se dá očekávat změna. Látka účinná je pro všechny ostatní choroby naprosto v pohodě.