Hexavakcína 3+1

4244
2.3.15 10:28

Hexavakcína 3+1

Ahojky. Máme jít dneska na čtvrtou dávku hexavakcíny. První syn je naočkovaný hexa i priorix, druhý má jít dneska ve svých skoro 20měs. na poslední dávku hexy. Nestihli jsme to dřív, jelikož je pořád dost nemocný a i dnes se toho děsím, co se může po očkování stát i když vypadá že je už měsíc fit. Jen nevím proč musíme jít na to očko 4× když švagrová jde jen 3×? Proč nám to dr. nenabídla? Priorix už u mladšího dávat nebudeme, první syn měl šílené reakce a na netu jsem se dočetla, že je velká pravděpodobnost, že by je měli i další příbuzní. V čem je 2+1 jiná než 3+1? A u té 3+1 jak vaše děti snášely tu poslední dávku? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
2.3.15 10:33

Vyhláška říká, že dítě musí mít 3+1 dávku, příbalový leták říká, že je možno i 2+1 dávku. Někteří rodiče 2+1 chtějí, někteří dr, to dělají automaticky. Pokud to chce rodič, tak dr. pravděpodobně nepotvrdí přihlášku do školky. Rozdíl je v tom, že při 2+1 dostane dítě do těla méně sra. ček, účinnost by měla být stejná.

A dcera na 4.dávku měla nejhorší reakci ze všech očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
2.3.15 10:37

@Trolíci nenabídla Ti to zřejmě proto ze dle vyhlášky je to 3+1.
Nicméně možnost 2+1 je ale člověk se holt musí informovat sám. čtvrtá mívá nejhorší reakce to je pravda, ale pokud je přes měsíc fit snad to bude ok. udělala jsi pro to maximum :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
2.3.15 10:38

@Hadumi Děkuji moc. Ach jo =( By mě zajímalo, jestli všechny pediatričky mají své děti očkované. Naše je tedy bezdětná a pochybuji, že by mi to řekla kdyby děti měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
2.3.15 10:42

@quinny Děkuji, už jsem mu ráno dala takový přírodní sirup ze smrčkových výhonků na imunitu tak uvidíme, ale fakt se bojím, těch článků s dětma u kterých očkování nedopadlo dobře je strašně moc =(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
2.3.15 10:49

@Trolíci já jsem si jistá, že ta moje má děti napíchaná vším, co jde. Oni lékaři snad nesmějí nabádat k neočkování či očkování v jiném schématu či něčím jiným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
2.3.15 10:51

Tak my mame schema 2+1, navrzeno dr, protoze jsme zacali ockovat az po 6.mesici. Ted dostane tu treti a budu bojovat o odklad priorixu minimalne po 2.roce. To ockovani je des!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
2.3.15 10:53

Dcera je očkovaná 3+1, ani na jednu dávku neměla žádnou reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
2.3.15 10:56

@zdenda72 Děkuji, snad to bude taky v pohodě, předchozí jsme měli taky bez rekace, nevím proč se teď tak bojím, mám prostě takové divné tušení, jelikož syn byl pořád s něčím nemocný, půl roku v kuse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
2.3.15 10:58

@kačka25 synovec má 10 měsíců, je to zdravý chlapeček a má teprve první z 2+1. Švagrová si to vynutila tu 2+1 dr. se to nelíbilo, ale nakonec svolila. Tu první dávku dostal v 9 měsících

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
2.3.15 11:11
@Trolíci píše:
@Hadumi Děkuji moc. Ach jo =( By mě zajímalo, jestli všechny pediatričky mají své děti očkované. Naše je tedy bezdětná a pochybuji, že by mi to řekla kdyby děti měla.

Ano, pediatri (mluvim za ty, ktere znam ja… cca 20 ) maji sve deti i vnuky naockovane. Sama jsem lekarka, deti ockovane mam.
2+1 nesplnuje vyhlasku, otazka, jak se dr postavi k prihlace do skolky treba. Ty uz 2+1 ockovat nemuzes, pro uplnost, nemas potrebne rozestupy zakl. davek.
po posilujici davce byvaji vyraznejsi lokalni reakce zejmena. Tedy otok a zarudnuti.
s tou skolkou plati totez kdyz nedas priorix. Muzes se treba domluvit na ockovani priorixu po 2.roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
2.3.15 11:25

@Trolíci bohužel to je realita. mnohdy lepší nečíst :think:
ja jsem za svobodnou volbu, bohužel to v našem státě vypadá bledě :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
2.3.15 11:58

@BellinkaX jenže je rozdíl když očkovat nechce, nebo ze zdravotních důvodů nemůžeš. Teda alespoň jsem to tak četla, že jestli nemůžeme očkovat Priorixem, kvůli reakcím u předešlého dítěte v rodině, tak by ho i přesto měli do školky přijmout. Snad to tak bude, byla bych jinak nahraná, nemohla jít do práce a sice přítel vydělává dostatek aby nás uživil, ale přece jen každá koruna doma navíc dobrá a taky trošku odreagování od dětí. Mám dvě a byla bych doma déle jak 6 let což už je akorát na zcvoknutí =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
2.3.15 11:59

Nechápu proč by 2+1 neco nesplnovalo? Mě to navrhla doktorka, tedy dokonce dvě doktorky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
2.3.15 12:26

@Trolíci
kontraindikace je neco jineho, samozrejme. Ja pochopila, ze priorix davat nechces, protoze sis precetla na netu, ze… viz tvuj prvni prispevek, nechce se mi to opisovat. :) Jakou reakci melo starsi dite jestli se muzu zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek