Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky. Máme jít dneska na čtvrtou dávku hexavakcíny. První syn je naočkovaný hexa i priorix, druhý má jít dneska ve svých skoro 20měs. na poslední dávku hexy. Nestihli jsme to dřív, jelikož je pořád dost nemocný a i dnes se toho děsím, co se může po očkování stát i když vypadá že je už měsíc fit. Jen nevím proč musíme jít na to očko 4× když švagrová jde jen 3×? Proč nám to dr. nenabídla? Priorix už u mladšího dávat nebudeme, první syn měl šílené reakce a na netu jsem se dočetla, že je velká pravděpodobnost, že by je měli i další příbuzní. V čem je 2+1 jiná než 3+1? A u té 3+1 jak vaše děti snášely tu poslední dávku? Děkuji
Vyhláška říká, že dítě musí mít 3+1 dávku, příbalový leták říká, že je možno i 2+1 dávku. Někteří rodiče 2+1 chtějí, někteří dr, to dělají automaticky. Pokud to chce rodič, tak dr. pravděpodobně nepotvrdí přihlášku do školky. Rozdíl je v tom, že při 2+1 dostane dítě do těla méně sra. ček, účinnost by měla být stejná.
A dcera na 4.dávku měla nejhorší reakci ze všech očkování.
@Trolíci nenabídla Ti to zřejmě proto ze dle vyhlášky je to 3+1.
Nicméně možnost 2+1 je ale člověk se holt musí informovat sám. čtvrtá mívá nejhorší reakce to je pravda, ale pokud je přes měsíc fit snad to bude ok. udělala jsi pro to maximum ![]()
@Hadumi Děkuji moc. Ach jo =( By mě zajímalo, jestli všechny pediatričky mají své děti očkované. Naše je tedy bezdětná a pochybuji, že by mi to řekla kdyby děti měla.
@quinny Děkuji, už jsem mu ráno dala takový přírodní sirup ze smrčkových výhonků na imunitu tak uvidíme, ale fakt se bojím, těch článků s dětma u kterých očkování nedopadlo dobře je strašně moc =(
@Trolíci já jsem si jistá, že ta moje má děti napíchaná vším, co jde. Oni lékaři snad nesmějí nabádat k neočkování či očkování v jiném schématu či něčím jiným.
Tak my mame schema 2+1, navrzeno dr, protoze jsme zacali ockovat az po 6.mesici. Ted dostane tu treti a budu bojovat o odklad priorixu minimalne po 2.roce. To ockovani je des!
Dcera je očkovaná 3+1, ani na jednu dávku neměla žádnou reakci.
@zdenda72 Děkuji, snad to bude taky v pohodě, předchozí jsme měli taky bez rekace, nevím proč se teď tak bojím, mám prostě takové divné tušení, jelikož syn byl pořád s něčím nemocný, půl roku v kuse
@kačka25 synovec má 10 měsíců, je to zdravý chlapeček a má teprve první z 2+1. Švagrová si to vynutila tu 2+1 dr. se to nelíbilo, ale nakonec svolila. Tu první dávku dostal v 9 měsících
@Trolíci píše:
@Hadumi Děkuji moc. Ach jo =( By mě zajímalo, jestli všechny pediatričky mají své děti očkované. Naše je tedy bezdětná a pochybuji, že by mi to řekla kdyby děti měla.
Ano, pediatri (mluvim za ty, ktere znam ja… cca 20 ) maji sve deti i vnuky naockovane. Sama jsem lekarka, deti ockovane mam.
2+1 nesplnuje vyhlasku, otazka, jak se dr postavi k prihlace do skolky treba. Ty uz 2+1 ockovat nemuzes, pro uplnost, nemas potrebne rozestupy zakl. davek.
po posilujici davce byvaji vyraznejsi lokalni reakce zejmena. Tedy otok a zarudnuti.
s tou skolkou plati totez kdyz nedas priorix. Muzes se treba domluvit na ockovani priorixu po 2.roce.
@Trolíci bohužel to je realita. mnohdy lepší nečíst ![]()
ja jsem za svobodnou volbu, bohužel to v našem státě vypadá bledě ![]()
@BellinkaX jenže je rozdíl když očkovat nechce, nebo ze zdravotních důvodů nemůžeš. Teda alespoň jsem to tak četla, že jestli nemůžeme očkovat Priorixem, kvůli reakcím u předešlého dítěte v rodině, tak by ho i přesto měli do školky přijmout. Snad to tak bude, byla bych jinak nahraná, nemohla jít do práce a sice přítel vydělává dostatek aby nás uživil, ale přece jen každá koruna doma navíc dobrá a taky trošku odreagování od dětí. Mám dvě a byla bych doma déle jak 6 let což už je akorát na zcvoknutí =)
Nechápu proč by 2+1 neco nesplnovalo? Mě to navrhla doktorka, tedy dokonce dvě doktorky!
@Trolíci
kontraindikace je neco jineho, samozrejme. Ja pochopila, ze priorix davat nechces, protoze sis precetla na netu, ze… viz tvuj prvni prispevek, nechce se mi to opisovat.
Jakou reakci melo starsi dite jestli se muzu zeptat?