Hlad nebo zvyk?

163
31.7.06 09:49

Hlad nebo zvyk?

Ahoj maminky, tak jsem pročetla spoustu diskusí a vlastně nevím zda tak či tak. Jde o spaní a noční papkání. Náš 6-ti měsíční rošťáček se od 4. měsíce budí pravidelně kolem půlnoci a čtvrté ráno, a ať chci nebo ne, vyřve si UM (nekojím od 3měsíce), nají se večer v 8h vypije 180ml (možná by vypil víc, ale nevím, zda to není moc). Je jedno zda dáváme mléko či kaši po té je to spíš horší. Zkoušela jsem dávat čaj, vodu, ale řve tak dlouho, dokud si nevyřve to mlíčko, pak je klid. Už jsem mu začala dávat v noci do UM o odměrku méně na radu maminek mám pomalu ubírat až do vody. No a chci se tedy zeptat vás maminek starších dětiček, zda mám už v tomto věku zkoušet odnaučovat nočnímu krmení, zda jde jen o zvyk nebo má opravdu tak veliký hlad a mám tedy ještě s odvykáním čekat. V diskusích radili nechat řvát a obrnět se trpělivostí, nepovolit. Dík za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3743
31.7.06 10:42

Zdá se mi to normální, že půlroční dítko má v noci hlad. Ty děti, co v noci nejí, jsou spíše vyjímkou.
Malá má půl roku, je na UM a většinou si také 2×za noc dává mlíčko. Někdy jen 1×, někdy 3×, dokonce i 4×, záleží jak hodně či málo jí přes den.
Můj starší byl v půl roce kojený a MM v noci požadoval po 45 minutách a spíše tohle byl případ na řešení, ne jídlo 2× za noc.
 Evka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5636
31.7.06 10:46

Absolutni souhlas, pulrocni dite ma narok mit v noci hlad, fakt jenom vyjimecne nektere deti spi celou noc v tomto veku, takze ja bych urcite krmila … 2-3× za noc preci neni zadna traga:-)

Ja osobne bych odnaucovala nocnimu jidlu az kolem roku veku a to postupne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
31.7.06 11:01

Jsem jedna z těch, která dítě odnaučovala nočnímu buzení na UM, ale až v roce.
Věřím, že neplatí, že přesně od 6měsíce jde o zvyk a ne hlad. Nicméně pokud by se prcek budil co chvíli, vadilo by mi to a řešila bych to (a řešila jsem to). Cca od 8měsíce jsem začala řešit nočník spaní a kolem 9-10měsíce jsem to dotáhla na to, že se malá budila jen dvakrát za noc (výjimečně víc).
Pokud se ti budí 2× za noc a vyřeší to to pití a spí dál bez potíží, nechala bych to, poku dti to vyloženě nevadí. Pokud ti to vyloženě vadí, tak i maminky mladších dětí nechávají děti klidně i vyřvat, až se naučí (nemyslim doslovně). Záleží, jak moc ti to va. Já měla doma připravenou termosku s vodou akorát, odměřeno UM a bylo to hned hotový. Aportovala jsem do postýlky, po vypití vyhodila a spala dál. Řešila jsem to až po odstavení, trvalo to asi měsíc tím stylem ředění mlíka. Doteď se budí 1× za noc, kolem 5-7ráno. A UM dávám dál a to proto, že když někam jedem, tak jí musím stejně budit. Jinak bych to zrušila taky.
Osobně bych to ještě nějaký čas nechala vyhnít.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.06 11:15

já osobně jsem teda na:,–(ila metodu vyřvání. Důvodů bylo hned více. Za prvé se mi dcera začala budit po UM v noci více než po MM. Zhruba do 4měsíce se budila také kolem 24h a 4h ráno, pak se intervaly začaly zkracovat, až se začala budit cca kolem 23h poprvé, cucla si a spala dál. A za 2 hodiny to samé… To byl v podstatě impuls, který mě nalomil k tomu, abych to řešila. Bylo to zhruba kolem sedmého měsíce. Kdybych viděla, že dcera při každém probuzení vypije lahev, tak bych ji samozřejmě dále méko připravovala a krmila, ale takhle to opravdu vypadalo na zvyk.. a taky že jo.. Jen bych ráda upozornila, že metoda vyřvání chce opravdu pevné nervy, u nás to trvalo 3 dny a byly to pro nás fakt nervy a nedovedu si předsavit, kdyby byl doma sourozenec - a od čtvrté noci jako když utne a od té doby spí dcera nonstop každou noc od 19.30 do 5hod. Pro někoho to pořád asi bude vypadat jako hrůza, ale mně to po několika buzeních v noci zní jak rajská hudba. tak držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
1.8.06 00:36

Ahoj
Nám je dneska 16M, ale vůbec nějak radikálně neřeším že je třeba se v noci nebudit na krmení.
Je pravda, že se mi Kristýnka vzbudí tak 1-2, většinou tak mezi 12-01 a pak hodně k ránu (+/-6) a to pak ji dám ješt spát a spí do 8-9.
Nekdy jenom kolem tý půlnoci, někdy jenom k ránu. Pořád ještě kojíme, hlavně v noci, výjímečně před spaním.
Ať jí dám k večeři cokoliv, je to stejný, to určitě u nás vliv nemá. Tak to zatím nechávám být.
Kristýnka je strašně hodná, ale má v sobě svůj režim a jamile jí do něj sáhnu, tak je to děs, všechno se pak rozhodí.
Tak to nelámeme přes koleno a bez problémů jsme se vždycky za nějaký čas dostaly na nějaký standardní denní rytmus, tak snad jednou i na ten noční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
5.8.06 17:38

Tak se přidávám k Barče, naše Mimi se budí na dvoje noční jídlo ještě v 17ti měsících. Začala s tím zhruba okolo roku, kdy jí asi přestalo stačit MM a bez jídla by klidně profňukala celou noc (u nás tedy metoda „vyřvání“ nefungovala nikdy), takže prostě ve mezi 2-3 ráno dáváme 180 ml UM a ráno kolem 6. kaši a nijak moc to neřeším, předpokládám, že až do první třídy jí to nevydrží… Nebo si pak v nejhorším už dojde něco vzít sama. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí