Chtěli by jsme sourozence, ale...

5532
28.7.06 12:51

Chtěli by jsme sourozence, ale...

Ahoj holky,
potřebuji vaši radu, možná spíš uklidnění. Našemu drobkovi je skoro 2,5 roku a teďka plánujeme další mimi. A v tom je můj problém - mám strach, že to nezvládnu. Martínek je pořádný lumpík a tyky cvalík - 16kg. Největší obavy mám z těhotenství, Marťa si se mnou strašně rád hraje tím způsobem, že po mně každou chvíli skáče, válí se mi po břiše a chce vyvádět samé skopičiny - což nepůjde, když budu těhotná. Ale jak mám takovému raubíři vysvětlit, že teďka už si takovýmhle způsobem hrát nemůžeme, protože v bříšku mám miminko?
Další problém je v tom, že nevím, jak bude na sourozence reagovat. Teď je na svůj věk poměrně hodný, až na občasné vyjímky, ale mám strach, že když přijde sourozenec, tak Marťa bude žárlit a začne zlobit - to vůbec nemám tušení, jak budu v klidu zvládat jeho výchovu a péči o miminko. Navíc ještě Martin pořád ještě skoro nemluví, takže komunikace je zatím tak nějak na bodu mrazu a nevím jak pochopí, že když přijde miminko, tak už mu nebudu moci věnovat veškerý čas jako doposud - nechci aby se cítil odstrčený :?
Při narození Martínka jsem zpočátku byla nervozní a řekla bych, že jsem občas trpěla i depresema.
Vím, že je spousta maminek, které mají děti věkově k sobě mnohem blíž, ale já z toho mám strach.
Asi si budete myslet, že jsem histerická, když tohle řeším a ještě ani nejsem těhotná, ale ráda bych se na to připravila - psychicky i fyzicky. :oops: :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2619
28.7.06 13:07

Ahojky Terko,

ver mi, zvladnes to!!! My taky mame velice zive ditko, ktere s oblibou skace po mem brise a po hlave a tak vubec. V tehu jsem se naucila, jak uhnout, kdyz jsem ho lechatla, tak jsem mu dala nohy smerem od bricha, aby nekopal tam, nebo jsem ho jakoby zalehla, bricho vedle nej :-) Myslim, ze hry se daji dobre uzpusobit. Uz bude dost velky, aby pochopil, ze v brisku roste miminko. Takze se na nej muze tesit. My jsme Rodericka takhle nenasilne pripravovali. Nezarlil v podstate vubec. Dneska me rano dorazil vetou, ze miminko je jeho a ja mam v brisku jine ;-) O tom teda fakt nic nevim… :-)

S mluvenim si hlavu nedelej, ono se to zlomi ze dne na den. U nas po 2,5 letech zacal velky vyvoj dopredu.
A taky hned se vam nemusi podarit, takze pocitej, ze mimi bude nejdriv za 10 mesicu a to udela Martinek velky vyvojovy krok dopredu. Bude samostatny, chodit bude porad sam, zvedat ho nebudes muset skoro vubec, takze jeho vaha neni dulezita.

Opravdu si tim nelam hlavu a smele do sourozence!!!

Mata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
28.7.06 13:12

Ahoj tterko,
můžu Tě uklidnit, protože já myslím na totéž. Cca před 2 měsíci jsem si řekla, že by to chtělo sourozence, to byla malá ještě taková miloučká. Teď asi 3 týdny nebo 14 dní je úplně neúnosná - možná to horko, do toho nám rostou 4 zuby, a tak jsem si řekla to teda ne, vydržím ještě rok. No jo jenže to jsme se s manžou tulili a já už 14 dní čekám. … :wink: // jako vyšité :) . Takže to budu muset začít nějak řešit, ale už se těším.
Myslím, že když to přijde tak se to bude muset zvládnout, ale ještě nekřičím hop, když jsem nepřeskočila. Takže přeju to nejlepší rozhodnutí.
 Cate

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7708
28.7.06 13:13

Terko, pokud se na to vůbec necítíš a máš obavy, tak chvilku počkejte. pokud ale doufáš že to zvládneš a chceš to, tak jděte do toho, třeba se mimi nepovede hned a artínek bude starší…my se snažíme od začátku roku a zatím nic a vypadá to že to ani hned tak nebude, takže kdo ví,kolik od sebe ty děti vlastně budou :cry:
Domča si taky hrozně rád hraje tak, že se chce prát nebo různě blbneme. Ví ale, že miminko roste v bříšku, viděl na emimču a jinde fotky těhotných a když říkal že mají veliký břicho,tak jsme mu řekla že tam je schovaný miminko amusí se na bříško dávat pozor, že kdyby se do něj bouchlo,tak by ho to bolelo. No snad to pochopil :wink: vypadá to že jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
28.7.06 13:15

Ahoj tterko,

zvládneš to. Neboj. Těhotenství je dost dlouhé na to, abys připravila sebe i syna na toho, který přijde. Většina dětí, které znám, byla ze zprávy o sourozenci nadšená - počkej, ještě tě bude Martínek hlídat, abys nedělala něco, co nemáš (nelez na tu židli, nemyj okno, sám ti to podám…) 8) . Možná budeš zuřit spíš z toho. Nedáš Matínka do školky? Spousta dětí se rozmluví až tam. Bude mít také větší zodpovědnost a uvidíš, jak rychle dospěje. :wink:

Sama mám kluka 2 roky + 1 měsíc starého, je to raubíř: ale teď trénujeme na tu školku. Ve školce se chodí po obědě spát - tak musí taky (vyžaduje to), když se mu podaří si celý den hezky říkat na nočník - tak říká: „teď už můžu do školky, tak jdem“, pak s ním za odměnu hraju hry „jako ve školce“ - např. chytání rybek na magnet… atd. Jen mi docházejí nápady, co hrát. (Potřebovala bych si tu školku zopáknout. :P )

Než se mimi narodí, bude mít Marťa přes 3 roky - a to už je úplně jiný člověk, než to zvířátko, co máš doma teď. Vše bude v pořádku, uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
28.7.06 13:16

Přesně, jak říkají holky,
před sebou máš aspoň 9-10 měsíců a to Martin zvládne věcí!!! Mě skáče holka po břiše pořád - aspoň o ní to mladší ví už předem :D a těšíme se celá rodina.
Je to možná lepší, než mít děti s větším odstupem, užijeme si a zároveň i - možná - naučíme tu naši čertici prát se za mladší :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
28.7.06 13:19

Ahoj terko,
taky si myslim, ze to zvladnes. Ja mam deti 2 roky od sebe a jde to. Samozrejme, je to nekdy honicka a uprime se tesim, az luky vyroste a budou si moci vice hrat spolu. Nikolka nezarli, spise naopak, jen by brasku pusinkovala. Cele tehotenstvi jsme ji rikali, ze budeme mit mimi, ze mu bude pujcovat hracky, postylku - diky tomu dostala svuj novy pokojicek, takze je spokojena a nema pocit, ze by ji braska neco bral. Behem tehotenstvi se s ni dalo dovadet, samozrejme po me neskakala, ale to nahradil manzel:-) Chodila jsme s ni na cviceni i plavani a uplne v pohode, zadne komplikace, ze jsme ji musela obcas zvednout. No a u vas to bude jeste lepsi, nebot jsou deti vice od sebe, bude ti lip sam chodit, jist, oblekat se. Jen do toho, at si ma s kym hrat.

pa Monca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
28.7.06 15:18

Ahojky Terko
Mám stejný problém jako ty, malý je už od narození hyperaktivní a tak mám stejné obavy jako ty. Budou mu 3 roky a stále vyžaduje mou pozornost. Neumí si sám hrát v pokojíčku, vlastně v něm ani není pokud tam nejsem s ním.
Tento týden jsem zjistila, že jsem těhotná. zatím na ultrazvuku nešlo nic vidět ale vyšli my testy v moči. Krev mi gyndař nevzal - nevím proč jen mi řek že mám přijít příští týden a uvidíme. Moc si druhé miminko přejeme, ale bojím se jestli to zvládnu. Samotného těhotenství se nebojím jen toho co příjde potom. U malého jsem trpěla snad půl roku depresemi a byla jsem tak strašně unavená, že jsem neměla ani sílu kojit. Musel mi ho manžel nosit. Nakonec byl malý kojený jen 14. dní a já přišla kvůli depresím o mlíko.
Tak doufám že to zvládnu a taky, že mě mezi sebe příjmete, jsem tu nová a ještě se rozhlížím.
Všechny vás moc zdravím Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
28.7.06 15:19

tterko, zvládneš, jako zvládly jiné… nakoukni do diskuze SKORODVOJČATA v kategorii Stejná situace, tam je nás celá banda :-)

cífka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
28.7.06 15:35

Tterko,
neboj, určitě to zvládneš a dokonce myslím, že líp než jedno dítě. Mates v tomhle věku už pochopil, že skákat může jenom po tatínkovi, když mi začlo růst břicho, řekli jsme mu, že tam je miminko a pak ho chodil hladit. Pro mě těhotenství proběhlo líp než první, mohla jsem si uzpůsobit režim nevolnostem, což když jsem chodila do práce, nešlo. Prostě proběhlo to pohodově a Matěj sourozence přijal v klidu, byl na to připravenej, že to bude chvilku uřvaný zvíře, ale teď je to super. Prostě je to víc práce, ale taky víc legrace, pořád je doma parťák na hraní a kluci se nikdy nenudí. :D
Snažíme se o třetí, takže to je důkaz, že se to dá zmáknout :D
Tak ať se vám to brzy podaří :wink:
 Abaja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
28.7.06 19:28

Myslim, ze tady najdes hodne odpovedi:

http://emimino.cz/modules.php?…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
28.7.06 20:59

Ahoj Tterko,
myslím,že to zvládneš. Já teď čekám druhé mimi a budem mít věkový rozdíl 2,5 roku. Když jsem otěhotněla nebyli Jířovi ani 2 roky a nechal si celkem vysvětlit,že po mamince nemůže skákat,že má v bříšku mímo. Měla jsem totiž ze začátku těhu problémy a hrozilo mi,že budu v nemocnici. Naštěstí to bylo ok. Je fakt, že náš Jířa je dost chápavý a citlivý a už od 2 let dobře mluví,takže se s ním dá komunikovat. Na mimi se moc těší,furt kontroluje,jestli máme všechno připravené,atd. Už se těší,jak si pojede pro mímo do porodnice, dá mu dudák apod. Jsem zvědavá, jak to bude ve skutečnosti. Samozřejmě,že někdy má vztekací období a to pak začínám pochybovat, jak to zvládnu.
Myslím,že se nemusíš bát, vždyť tvůj Martínek je starší a než se narodí mimi,tak už zase udělá velký skok ve vývoji. Budeš mít dost času ho na to připravit a určitě to zvládnete. Náš Jířa už teď říká, že bude velkej brácha a že bude mimi bránit.
Přeju ať se dobře rozhodneš.
 Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
29.7.06 18:41

Tterko,

s takovým přístupem se druhého mimi možná nedočkáš.

Ve třech letech začneš řešit, že malej musí do školky, ve 4, že nemá kamarády, v 5-ti, že je hyperaktivní, v 6-ti, jak půjde do přípravky, v 7-mi, co škola, ................ a ve 12-ti zjistíš, že Tvé mateřské pudy pro puberťáka již nejsou a že Ti chybí to slaďoučké, maličké, voňavoučké, roztomiloučké, neodmlouvající, zulibatelné miminečko.

A pak to buď půjde a kluk bude ještě nešťastnější, než kdyby měl sourozence od 3 let, nebo to nepůjde vůbec a budeš ještě nešťastnější než dnes.

Hodně štěstí u rozhodování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
30.7.06 14:53

Ahoj holky,
děkuji za podporu i za uklidnění, moc mi to pomohlo. Takže vysazuji antikoncepci a jelikož mám ještě poslední rok školy, tak začneme zkoušet tak v říjnu a uvidíme, jak rychle se zadaří nebo nezadaří :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí