Co k večeři?

3432
28.7.06 12:29

Co k večeři?

Ahoj, mamky,

chci se zeptat, co dáváte drobkům k večeři, když už nechtějí kaši? Posledních pár dní mi malá odmítá kaši, kupovala jsem je ve zdravé výživě, jedla pohankovou, rýžovou, jáhlovou, kukuřičnou, ovesnou na střídačku s troškou přesnídávky nebo teď v létě s čerstvým ovocem, takže jsem se snažila jí to hodně zpestřit, ale i tak to teď nechce. Myslíte, že už ji nebude chtít vůbec, nebo je to jen takové období..? Co jí mám teda místo toho dávat? Kamarádka říkala, že dává své dvouleté dceři třeba bramborovou kaši s podmáslím, ale já si nejsem jistá, jestli 14ti měsíční prcek už podmáslí nebo kyšku může. Co teda dáváte Vy?

Jo a ještě jsem si vzpomněla: :) Odkdy jste začaly dávat dětem sladké pečivo, jako například koláček s tvarohem, nebo šáteček atd. Vím, že to není zrovna zdravé papání, ale Míša včera viděla, jak si koláček baštím a samozřejmě se mi po něm sápala, takže jsem jí kousek musela dát. To bylo pak pomlaskávání, jak jí to chutnalo! :lol: Ale já jsem pak měla trochu výčitky, že jsem jí ho dala, nechci ji na to moc zvykat.

Díky a mějte se!

Anduli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
551
28.7.06 13:33

Ahoj,

od 1 roku jí kluk v podstatě s námi. Moc nekořením (aby to nepálilo) a také minimálně solím (radši vůbec ne). A co nechci aby jedl, tak to sama také nejím. Takže co večeříš ty? Chleba s máslem? Jogurt? Těstoviny? Řízeček? Zeleninový salát? - Klidně to dej i potomkovi :P .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
28.7.06 19:02

Ahoj, taky si myslím, že dítě 14 měs. staré už může pomalu jíst to co rodiče, samozřejmě s vynecháním vyloženě nevhodných věcí… Jířa jídával pečivo s lučinou, se sýrem, nebo se šunkou… k tomu kopec zeleniny.
Dnešní večeře - celozrnná houska s máslem, šunkou a madelandem + obrovské rajče :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
3.8.06 13:34

Ahoj Anduli,

no my taky po určité době začali stávkovat, takže rohlík, chleba, žervé, lučina, rajče nebo jiná zelenina, někdy sýr, občas šunka. I když poslední dvě veci opravdu jen málo. Taky dělám pomazánku z lučiny s mrkví, pažitkou nebo vajíčkem. Jo a celé uvařené vejce je taky mňam :D

Tak přeji dobrou chuť
Dáša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
3.8.06 20:34

Ahoj
Tak u nás kaše nefrčela nikdy, těch pár různých krabic co jsem koupila v domění že nemám tu správnou jsem si taky snědla :D, pak mi došlo, že kaši prostě nechce.
Večeře číslo 1 je různá pokrájená syrová zelenina a tvrdé sýry. Pečivo k tou nechce, ať ho dávám zvlášť nebo sýr na něj. Ale jindy ho normálně jí.
Když málo obědvá, tak teplá večeře - lehčí verze oběda.
Je jí teprve 16M, ale přesně ví co chce a co ne, tak se nepereme a jí na co má chuť. Vyjímkou není ani talířek ovoce. Sama si ukáže co chce a je pravda že to pak taky pěkně sní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí