jak snížit počet kojení?

4705
27.7.06 06:39

jak snížit počet kojení?

Prosím holky o radu…
Mám 13,5 měs. chlapečka a kojím zhruba 5× denně, min. 1-3× v noci…
Jsem už unavená a orvaná, ráda bych navíc znovu otěhotněla a chci dát tělu trochu „oddych“.
Takže, jak snížit kojení alespoň na takovéto pouze „na dobrou noc“ a na „dobré ráno“…???? Čili tak 2× denně…
Díky
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2733
27.7.06 07:04

Ahoj Niki,
asi máš doma závisláčka? :)
A pije ti UM? to je myslím dost zá:,–(ní…Já an UM navedla Vítka kolem 9.měsíce a má ho rád. To jsem pak nenásilně omezila kojo ve dne-když mermomocí chtěl a nešl jinak zabavit, dostal, sama jsem nevnucovala a snažila se odvést pozornost a dát čajík. Do měsíce to naprosto nenásilně zabralo a od 10.měsíců si ve dne vůbec nevzpomněl.
Ve 13 měsících jsem se zdravě naštvala-v noci se totiž budil tak 1-3× a cucl si a spal dál-prsotě to prso potřeboval na uklidnění. Tak jsem se jednoho dne rozhodla, že mu prostě nedám. Nachystala jsem večer termosku s teplým čajem, jkdyž se vzbudil, nebrala jsem ho vůbec z postele, dostal čaj a pak dudlík a šla jsem pro jistotu na wC. Překvapil mě, že vůbec neřval? Vzbudil se tu noc 3× na čaj a dudlík a hned zas usnul! a já čekala tyátr. Druhou noc 2×, pak 1×, pak lezly stoličky tak zas častěji, ale v podstatě do týdne spal celou noc a spí dodnes, max. se jednou týdně vzbudí 1×-což je naprosto úžasné, když si vzpomenu, že před půlrokem jsem měla doma totál závisláka na prsu a spal s námi v posteli.
Je fakt, že kdyby nějak extra brečel několik nocí, asi bych to vzdala a neměla na to nervy, ale proběhlo to v klidu. Tak to taky zkus, pokud máš pocit, že malý je na to připravený (že vlastně ani nepije, jen žužlá prso).
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
27.7.06 08:23

Amálce jsem přes den dávala asi od 10m čaje a šťávy mezi jídlem. Kolem roku už i něco vypila.. Když chtěla prso přes den, nedostala, jen v noci. Moc jí to netrápilo a mě taky ne. Potřebovala pít. To už jsem byla těhotná a postupně se odstavila i v noci (jen žužlala), pustila prso a dudlala palec. V noci pít dostává jenom nemocná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
27.7.06 08:26

no právě, většina i denního kojo je o žužlání…
noční je pouze o žužlání na uklidnění…v těch vedrech občas i cucá…i když si spíš to mlíko vydráždí a když už teče, tak pije…

UM nevím, musela bych zkusit.
Dudlík nebere, nikdy ho nechtěl, takže v noci nevím nevím. Když se vzbudí, tak si čajem v lahvičce nepomůžu. A budit ho sedáním si k napití z hrníčku… :?

NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
27.7.06 11:07

NiKi, zkus na noc nekapajici lahve - nejlevnejsi je spunt od vody Rajec.

Ale postupne - jak snizit pocet kojeni - vyber si tyden, kdy nebude vadit, ze se moc nevyspis.
Zacni odbouravat jedno nocni kojo - treba si stanov, ze budes kojit rano (az vstanete - treba v osm nebo v sedm, podle toho, kdy jste zvykli) a v vecer - zase jak jste zvykli. Podle toho, kolikrat kojis mezi tim si urci, zda budes vstavat jednou, dvakrat nebo ani jednou - coz uz by mohl v pohode vydrzet, holky byly bez nocniho buzeni od pul roku (Ada jeste driv - ale je fakt, ze jsme meli stanovene kojo ze spani pred tim, nez jsem si sla lehnout - ale to se Ada nebudila, jen jsem ji vzala, prilozila, ona se ze spani najedla a ja ji zase polozila do postylky - zustalo nam to jako zvyk z doby, kdy usinala o pulnoci…)
Tak a ted to bude snadne - proste mu nedas najist :D:D:D:D JA vim, ty se ted na me koukas takto: :twisted: :evil: :?: 8O Ale neboj, to je vazne vse. Nepocitej, ze ti bude prcek spat, pravdepodobne to bude nekolik prvnich noci o peknem hysterceni - takze je nejlepsi vstat a jit fungovat - my to meli snadne, ze holky jeste nesedely a nechodily - takze byly v autosedacce nebo v naruci ja se koukala na telku (Za Adly byly maximalne zaznamy z poslanecke snemovny… Brrrrrr - za Pepi uz bylo lip :D) nebo neco delala v kuchyni… Vtip je v tom, ze nesmis nikdy ustoupit - proste driv jak rano mleko nebude a basta. My to hlidali na minuty, protoze jak jsemd dala Pepi napit za deset sedm, tak den nato rvala uz ve tricvrte, dalsi den neco po pul… Proste jsem ji pokladala v postylce az do sedmi. A casem se naucila, ze v pripade, ze se vzbudi driv na me houkne, ja nereaguju, ano si hraje a zacina houkat az po sedme - ale to se ted nedeje casto, spis se ona po sedme budi.

Hlavni je se rozhodnout a jak se rozhodnes, tak NIKDY neustoupit.

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
27.7.06 11:08

U nás přes den malej už nechtěl, jen v noci. U nás pomohlo, že párkrát spal jen s tátou a ten mu nabídl vždycky jen čaj. Když mě v posteli malej necítil, tak si vždycky jen cucnul čaje a spal dál. V pohodě ty noční požadavky na kojení přešly. Bylo mu 16 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
27.7.06 12:44

Ahoj,

my jsme kluka odvykali od nočního kojení už od půl roku, chvíli to trvalo, taťka několikrát musel v noci chovat a nosit - ale do 8 měsíců spí spolehlivě celou noc. Od roka dáváme kravské mléko, ráno hrníček k snídani - a pak ještě během dne v běžných intervalech původních kojení (z počátku), nechtěla jsem ho drasticky odstavovat.

Dlouho jsem kojila jen 2× - 3× za den. Pak se kluk odstavil vlastně sám, „koji“ přestal tolik vyžadovat cca od 20 měsíců věku. V té době stačilo už vysvětlit, že si cucnout může, ale už je moc málo mlíčka (teď už sám říká: „bylo mlíčko koji pro miminka, mňam-mňam, ale už není“) a napít dostane z hrnku. Žízeň je žízeň, z hrnku pil velmi ochotně už od půl roku - musel zjistit, co to mám dobrého, výzkumník jeden :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
27.7.06 14:05

Zdarec,

já jsem začala tak nějak odstavovat kolem 10,5měs, páč Pavlík neustále vyžadoval kojení 3× denně a po 2hod v noci… ta únava byla děsná 8O :roll:

Nejdřív jsem zkusila vynechat 1× kojení odpoledne - nahradila jsem čajem (byl zvyklý usínat u prsa, tak začal usínat s flaškou čajíku). Druhé bylo večerní, to jsem nahradila UM. V noci jsem mu případně dala napít čajíku, když se vzbudil.

No a pak kolem roku zbyla ta dvě přes den. Dopolední jsem nahradila čajem, popolední UM.

Každopádně na to, že jsem měla v 11měs ještě pořád dost velkého závisláka, to šlo velmi snadno a rychle. Bez problémů a v pohodě jsme kojení ukončili zhruba ve 13měs.

Asi fakt záleží na tom, aby se tak nějak matka s dítětem „domluvili“, že už prostě s kojením končí…

Tak držím pěsti ! Hodně štěstí !

Peťula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
27.7.06 14:23

Nám bude rok v sobotu a taky pije 5× denně (ráno, při odpol. spánku, večer, 2× v noci). U nás je to tak, že je pro něj bez kojení obtížné usnout. Včera jsem se rozhodla, že noční kojení odbourám. Takže spal do 11,45 a pak byl vzhůru do 3,30… Naštěstí starší syn je dnes ve školce, takže jsme to naspali ráno, ale jestli to tak bude pokračovat víc dnů, tak nevím, jak to zvládnu.
Jinak v noci neplakal, byl „vysmátej“ a jen nemohl usnout, řval jen u taťky, protože chtěl být u mě, tahat mě za vlasy, štípat atd. Ale hlady neumřel, což mě povzbudilo :D
Tak klidným nocím zdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect