Hlášení na UP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Hlaseni na up
Dobry den. 17. 5. Mi konci rodicovska. 18.5. nastupuji do noveho zamestnani. Je potreba to hlasit na UP nebo mi to z nove prace zaridi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, obnovuju s trochu jiným dotazem.. Známý ma prac. Poměr od 1.10. Během pár dní došlo k velkým změnám ve firmě a tím pádem i ke změně domluveneho. Chce dát výpověď a jít jinam.. Jen by to bylo opět až od 1. Když dá teď výpověď, musí se hlásit na up kvůli hrazení povinných odvodů? Či je původní zaměstnavatel povinen hradit pojistné za celý měsíc bez ohledu na délku prac. Poměru? Nárok na podporu nemá, zbylou dobu by využil na hledání nové práce..
ideálně byhc potřebovala odkaz, kde je uvedeno, že na up nemusí, protože tomu nevěří.. Ale mi se nedaří najít.. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
Ahoj, obnovuju s trochu jiným dotazem.. Známý ma prac. Poměr od 1.10. Během pár dní došlo k velkým změnám ve firmě a tím pádem i ke změně domluveneho. Chce dát výpověď a jít jinam.. Jen by to bylo opět až od 1. Když dá teď výpověď, musí se hlásit na up kvůli hrazení povinných odvodů? Či je původní zaměstnavatel povinen hradit pojistné za celý měsíc bez ohledu na délku prac. Poměru? Nárok na podporu nemá, zbylou dobu by využil na hledání nové práce..ideálně byhc potřebovala odkaz, kde je uvedeno, že na up nemusí, protože tomu nevěří.. Ale mi se nedaří najít.. Děkuji
Ať zvedne telefon a na ÚP si zavolá. Patrně je ve zkušební době, takže může odejít ihned bez udání důvodu. Pokud tam pracoval alespoň jeden den má firma povinnost za příslušný měsíc za něj odvody zaplatit. Na jeho místě bych si dodatečně ověřila, že to udělalali…
Jinak bych tam koukala vydržet než si najdu něco jiného pokud bych neměla nárok na podporu. Ale na to ses neptala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se Zadny odkaz ze na UP nemusí nikde nenajdes, UP totiz neni povinny nikdy, takze nikoho nenapadne vyjmenovat situace, kdy tam nechodit. A jinak zdravotni ma pokryte, pokud toho 1. a 2. pracoval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na úp nemusí jít nikdo, registrace na pracák je věc dobrovolná.
Pojištění za tento měsíc má zaplacené z titulu zaměstnání, tak pokud tam nechce, tak nemusí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@martina.se Zadny odkaz ze na UP nemusí nikde nenajdes, UP totiz neni povinny nikdy, takze nikoho nenapadne vyjmenovat situace, kdy tam nechodit. A jinak zdravotni ma pokryte, pokud toho 1. a 2. pracoval.
Ano, pracoval.. Ještě dá asi týden, ale pak se na to vykasle.. Právě mi nevěří, že odvody řešit nemusí a já to tu hledám asi hodinu
děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prokr píše:
Ať zvedne telefon a na ÚP si zavolá. Patrně je ve zkušební době, takže může odejít ihned bez udání důvodu. Pokud tam pracoval alespoň jeden den má firma povinnost za příslušný měsíc za něj odvody zaplatit. Na jeho místě bych si dodatečně ověřila, že to udělalali…
Jinak bych tam koukala vydržet než si najdu něco jiného pokud bych neměla nárok na podporu. Ale na to ses neptala…
Nevydrží.. Radši půjde jinde na brigádu.. Slíbili mu o víc jak 10 tis víc.. To se nedělá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se musíš hledat osoba bez zdanitelných příjmů a tam bude uvedeno, ze ce to vztahuje na cely kalendářní měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
Ahoj, obnovuju s trochu jiným dotazem.. Známý ma prac. Poměr od 1.10. Během pár dní došlo k velkým změnám ve firmě a tím pádem i ke změně domluveneho. Chce dát výpověď a jít jinam.. Jen by to bylo opět až od 1. Když dá teď výpověď, musí se hlásit na up kvůli hrazení povinných odvodů? Či je původní zaměstnavatel povinen hradit pojistné za celý měsíc bez ohledu na délku prac. Poměru? Nárok na podporu nemá, zbylou dobu by využil na hledání nové práce..ideálně byhc potřebovala odkaz, kde je uvedeno, že na up nemusí, protože tomu nevěří.. Ale mi se nedaří najít.. Děkuji
Na ÚP opravdu nemusí, taková povinnost neexistuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky holky.. Dělal dlouho v zahraničí a nezná místní podmínky.. Chtěla jsem mu poslat odkaz, ale stačilo dát přečíst a je to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem. Mám dotaz. Budu končit v zaměstnání. Před 5 měsíci jsem byla hlášena na UP. Teď se asi nebudu moct hlásit když neubehlo ani půl roku? Nejde mi o podporu, ale jen sociální zdravotní.
Pobírám vdovský a sirotčí důchod. V aplikaci pojišťovny mám napsané, že za mě platí pojištění stát. Ale to je asi hloupost?
Díky za odpověď
- Citovat
- Upravit
Proč nemůžeš na ÚP
? Jediné na co možná nebudeš mít nárok je podpora pokud jsi ji předtím vybrala úplně.
Ale pokud jsi nebyla sankčne vyřazena tak tam jít můžeš ![]()
Jen je lepší pracovat než být každou chvíli na pracáku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JiříkMazlík
Někde jsem četla, že můžu na ÚP když jsem pracovala minimálně 6 měsíců. Tak nevim 🤷.
Je mi jasné, že lepší je pracovat než být na pracáku. Ale když jsou děti každou chvíli nemocné a musím na ocr nebo prázdniny… Žádný zaměstnavatel není úplně nadšený. Co nadělám.
- Citovat
- Upravit
No pokud tam chceš jen kvůli pojištění tak je jedno zda děláš týden, rok či pět měsíců
v pondělí tam skoč výplň papíry ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit