V práci jsem navíc
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ja bych teda z prace urcite neodchazela, kdyz jsem nastoupila, tak me nemela 1 rada, ale rikala jsem si co, prace je to dobra a nenecham se nikym odradit a udelam si to sve. Opravdu mi to pak rekla, ze me rada nemela a vis co pak odesla na materskou a nastoupila jina se kterou jsem si super rozumela
ja bych nikam nesla, jak pises vyhovuji ti i penize pracovni doba, tak se tam drz.Zkus se s nejakou kolegyni sblizit a bude to lepsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@podzim píše:
Ja bych teda z prace urcite neodchazela, kdyz jsem nastoupila, tak me nemela 1 rada, ale rikala jsem si co, prace je to dobra a nenecham se nikym odradit a udelam si to sve. Opravdu mi to pak rekla, ze me rada nemela a vis co pak odesla na materskou a nastoupila jina se kterou jsem si super rozumelaja bych nikam nesla, jak pises vyhovuji ti i penize pracovni doba, tak se tam drz.Zkus se s nejakou kolegyni sblizit a bude to lepsi.
O to se snažím, jsem taková, že vyjdu s každým. Ale přijde mi to takový ten slepičinec. Dá se s ní třeba i bavit, je miloučká, ale pak za pár dní se udělá dusno, že mi chce udělat zle, nechce mě tam, bojí se… A z deseti se tři přidají, že je prostě atmosféra na nic ![]()
- Citovat
- Upravit
Ty kráso, to jsou starosti
drž se tam něco vyměním za práci, kde se musí pracovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bubla Bůčková píše:
Ty kráso, to jsou starostidrž se tam něco vyměním za práci, kde se musí pracovat
No ono se to nezdá, ale dokáže to dost znepříjemnit práci. Spíš mě zajímá, zda to někdo zažil. Chci být splachovací a ne tam chodit s nechutí.
- Citovat
- Upravit
Tohle se děje skoro v každém ženském kolektivu. Vždycky je tam pár kvočen (občas stačí i jedna) a občas to stojí za to. Dost často to ani nemyslej zle, ale prostě to maj některé v povaze a snadno to strhává slabší jedince. Nicméně za dobrý peníze a příznivou pracovní dobu bych to skousla, za blbý peníze a blbou dobu ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A teď si představte, že ten problém je přímo vedení v práci. Ráno šéf vydá pracovní pokyn a odpoledne je rozčílený že se pokyn udělal, tady to byla konkrétně cenotvorba. Už jste slyšeli o velkoobchodě, co mění ceny klidně 3× denně? Takže jednomu zákazníkovi prodáte 3× ve stejný den jedno zboží a pokaždé je na faktuře jiná cena? Potom vidíte že vedení vede firmu tak, že každému, kdo má aspoň trochu selského rozumu (nedejbože ekonomické vzdělání) je jasné že to dobře neskončí (já jsem aktuálně na RD, ale kolegovi už dluží 3 výplaty a ne kvůli Covidu). K tomu jste s šéfem v jedné kanceláři a tak z první ruky vidíte, že to není ani lidsky dobrý člověk. A teď si nemůžete dovolit z práce odejít protože jste vdaná, je vám 25 a na všech pohovorech vám na čele visí nálepka „mateřská“, na to co ve firmě děláte, máte mizerný plat, ale na neodborných pozicích by byl stejný, nebo horší (a směnný provoz k tomu), peníze potřebujete a jediný benefit je pracovní smlouva na dobu neurčitou, takže když budete mít 2 děti za sebou, dostanete u obou, nevelkou, mateřskou. Já to musela vydržet 5 let, nejdřív kvůli situaci v rodině kdy jsem nutně potřebovala volné víkendy a večery a hlavně peníze (šlo tchánovi o život) a když se finanční situace v rodině ustálila, tak jsme chtěli s manželem děti a byl nesmysl se vzdávat místa kvůli smlouvě na dobu neurčitou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nj, zensky kolektiv, to je zlo
v byvale praci nas bylo cca 8 holek, fakt celkem slepicarna, ted jsem 3 roky pracovala v kolektivu mensim, prevazne muzskem, ackoliv u nas v oboru jsou chlapi v mensine, holt mam stesti
a je to mnohem lepsi… a to jsme temer vsichni lide s vyssim vzdelanim, vysokoskolaci apod, to nic neznamena, zensky kolektiv bude vzdycky v tomhle jiny… ja radsi chlapy v praci
Pokud te to jinak bavi a je vse ok, zustala bych i pres slepice, uvidis, co bude dal, odejit muzes vzdycky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja delala ve slepicni jednou a stacilo mi to, ženským co delaly dusno, jsem prede vsemi v satne nebo na sichte dala na jevo, ze maj drzet zobak. Tak byly pak jak opareny a prede mnou se bály austenitu. Za zady mi to uz bylo fuk. Takze doporucuju, pokud se ti nebude neco libit, tak je poslat nekam, nez pak doma,,brecet".
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jogo-Bela jak souvisi vejska s chovanim bab v praci? To me vzdycky dostane ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zažila jsem to několikrát. Mě jsou ale lidi nějak jedno, většinou mě nemaji rádi proto, že s nima odmítám kvokat. Ale vzdycky jsem to brala tak, že do práce chodím pro peníze, ne se přátelit. Takže být tebou, řeším s nimi jen podstatné věci pro práci a dál nic. Pokud by se některá chovala přes čáru, tak bych se ohradila ať si na mě neotvírá papulu, ale pomluvy a nějaký nesmysle nevyspělých slepic bych vůbec neřešila. Určitě z práce neodcházej, to by měly akorát radost a ty by si přišla o super práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já s nima právě nedrbu. Možná jsem za divnou, ale bojím se, že by se to obrátilo proti mě a nedělám to. Co tak vidím, tak každý týden se řeší někdo jiný. A já si dávám pozor na pusu, ale nejde celý den mlčet úplně. Jak dlouho jste vydrželi pracovat v takovém kolektivu? Já mám třeba také zkušenost, že jsem měla vedení příšerné a kolektiv super. A byl to taky děs běs, ale pravda, že zase vzpomínám ráda na tu srandu, i jsem se do práce těšila. Do teď jsem s většinou v kontaktu. Ale zase podmínky strašný. Tady mám podmínky, že mi neuteče dětství dětí a finančně taky hezky přispěji. Ale zase to dusno je strašný. Moc mi tyhle příspěvky pomáhají
- Citovat
- Upravit
@Micaella22 no psala jsem, ze nijak, kdyby to nahodou nekoho napadlo
jakoze vzdelanejsi lidi treba nejsou drbny a tak podobne… ja uz tedy zazila i chlapy drbny, nastesti ne u nas v praci, rikam, stesti asi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky mám takový dotaz jsem zaměstnaná v restauraci a od 16.Března jsem na OČR. Bylo mi řečeno mojí zaměstnavatelkou, že chce abych byla na OČR se synem doma do konce června kdy mi končí smlouva od 1.července bych nastoupila na úřad práce. problém je, že pokud odsouhlasí podmínky OČR, že dítě musí mít zdravotní problém tak jsem nahraná a budu muset dát syna do školy a jít do práce od 25 května. zaměstnavatelka mi ale dala najevo, že mě v práci nepotřebuje protože restauraci nebude už otevírat, momentálně vaří pouze 1kuchařka 1jidlo, mohla bych prý maximálně jít umývat nádobí na 2 hodiny denně mám ale smlouvu na 6hodin denně a mzdový výměr. musí ona jako zaměstnavatelka dodržet počet hodin i plat nebo mi to může sama od sebe snížit třeba jen na dvě hodiny denně? To si nic nevydělal a na ÚP mi pak dají úplné minimum když se mi to bude počítat z plného nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všichni, základám anonymně, jelikož nechci, aby mě zde někdo poznal. Jdu si spíš pro povzbuzení a zkušenosti od ostatních. Jsem v nové práci zhruba čtyři měsíce. Mám velmi dobré podmínky, smlouvu na neurčito, pracovní doba velmi dobrá, dá se skvěle skloubit s péčí o děti. Vše by bylo ideál, až na to, že mi netrvalo dlouho a zjistila jsem, že mě vedoucí přijala i přesto, že od začátku jsem tam nebyla potřeba a jsem tam prostě ta navíc. Je to převážně ženský kolektiv, je potřeba, aby jsme fungovaly všichni jako jedna skupina. Takže se musí komunikovat. Myslím, že chce, aby některá odešla sama a já vlastně už nebudu do počtu. Již mám i vytipováno, která to nejspíš je. Ale pravda, že atmosféra je velmi dusná. Chvilku je to dobrý, pak zase hrozný. Drbárna, kolikrát mi přijde, že i naschvály. Nechci říct od všech, pořád jsou to ženský, ale tak dvě z deseti jsou často hrozné a i když si hledím svého, snaží se škodit. Vedoucí mi po zkušebce přidala na základu, chová se ke mě mile, jde vidět, že se mnou problém nemá. Ale jak tohle vydržet? Teď jsme začaly zase před týdnem pomalu pracovat a jeden den to bylo dobrý a zas strašný. Kolikrát si fakt říkám, že se na vše vyprdnu a skončím, jenže mě tam drží ty podmínky a peníze. Nechodím ani uhoněná z práce, jako ostatní rodiče malých dětí, jen prostě ty ženský… Co pro vás je důležitější? Člověk si řekne, že vedení před kolektivem, ale ten kolektiv je také důležitý. Možná až moc. Jak být splachovací a vydržet to?