Hlavička na ultrazvuku

Anonymní
29.8.11 16:08

hlavicka

dobry den,chtela sem se zeptat-jsem v 31tt dnes na ultrazvuku vysla velikost hlavicky skoro na 34tt zda se mi to nejak divne,pry se nemam znepokojovat -kontrola za 3 tydny.vaha byla 1800g-to je asi o.k. ale co ta hlavicka? :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
682
29.8.11 16:11

Ultrazvuk není přesný.. Záleží na poloze mimča a taky množství plodové vody. Kdyby ti udelal 3× UTZ za sebou. Tak pokaždé to vyjde jinak…Odchylka může být i 400g Bud v pohodě a užívej si těhulkování :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.11 16:21

ano to vim nejde mi o vahu ale spis o velikost te hlavicky. . . .

• Citovat
  • Upravit
682
29.8.11 16:23

No tak myslím že kdyby bylo něco neobvyklého, třeba že asymetricky roste, tak ti to ten doktor řekne. Vážně myslím, že není čeho se bát. Dr je povinen ti říct vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
29.8.11 16:24

Jinak přesnost UTZ se nevztahuje pouze na váhu, ale i měření…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
29.8.11 16:30

Váha miminka je v pohodě a pokud by se mu něco nezdálo, tak tě ihned odešle někam jinam. Mě bylo řečeno, že má malý hlavičku taky větší zhruba o 2 týdny, ale když se narodil měl hlavičku akorát . Opravdu velice záleží na ultrazvuku, na jeho přesnosti a v tomhle týdnu už je to celkem těžké změřit, miminko už je velké a každý milimetr může znamenat velkou odchylku. Užívej si těhulkování a buď v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
29.8.11 17:14

taky měl malý větší hlavičku, prý že chlapečci ji mívají větší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
29.8.11 17:49

neřeš to, ono stačí posunout kurzor o milimetr a už to háže o několik dnů jinak… a on taky vývoj/růst všech částí není naprosto souměrný :kytka:

fakt, vůbec se tím nezabývej mě ve 20tt vyšel rozdíl, genetik že vše ok, že pro jistotu kontrola za dva týdny (samozřejmě to tak na další kontrole i zatím všech dalších uz bylo). Jenže já jsem se nechala totálně vynervovat svou býv. „dr.“ která měla opačný názor odporující zdravému rozumu i všem jiným odborníků :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
29.8.11 18:18

Taky jsme měli větší hlavičku… neboj, ono se to srovná ještě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
29.8.11 18:27

Mělajsem to stejně. Je to prý hraniční velikost, o 3 týdny. Poslali mě na kontrolu na vyšší pracoviště a protože byla morfologie mozku normální, uzavřeli to jako velkou hlavu, dané zřejmě geneticky. Velkou hlavu má do dnes, okolo 95 percentilu, ale je OK. Dcera má taky hlavu jak starosta, ale tam už se to neřešilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí