Těhotná, nezaměstnaná versus úřady

2868
29.8.11 13:00

Těhotná,nezaměstnaná versus úřady

Všechny moc zdravím :mavam:
Prosím o radu a zkušenosti…V roce 2009 jsem odmaturovala,od té doby jsem nezaměstnaná,nejsem vedená na úřadu práce ( od maturity „na černo“ hlídám kamarádce holčičku),sama si platím zdravotko,sociální ne,tenkrát mi paní na úřadě říkala,že je to zbytečny,páč ty roky stačím odpracovat i později.V únoru 2011 jsem otěhotněla,do porodu mi zbývá necelých 10 týdnů a v úřadech se moc nevyznám…
Chtěla jsem se proto zeptat,na co všechno mám a nemám nárok,co musím zařídit (formuláře atd.) a kde…? Zkoušela jsem to hledat a studovat v příručkách,ale nejsem z toho vůbec moudrá :zed: ,tak prosím o nějaký souhrnný návod.
Mooooc děkuji! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
29.8.11 13:03

Ahojky, budeš mít automaticky rodičák na 4 roky. Tzn. že budeš brát do 9 měsícu mimča 7200 a pak do tech 4 let 3400 mesičně.
Nemáš narok na materskou ani na volbu delky rodicaku.
Zasla bych na socialku a tam ti daji potrebny informace.
Kdyztak at me holky zkusenejsi opravi :oops: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
29.8.11 13:03

Obávám se, že na moc věcí nárok nemáš, leda pak dle trv. bydliště - životní minimum, doplatek na bydlení..
Pak až dávky spojené s dítětem - porodné, rodičák :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
29.8.11 13:04
Dice píše:
Ahojky, budeš mít automaticky rodičák na 4 roky. Tzn. že budeš brát do 9 měsícu mimča 7200 a pak do tech 4 let 3400 mesičně.
Nemáš narok na materskou ani na volbu delky rodicaku.
Zasla bych na socialku a tam ti daji potrebny informace.
Kdyztak at me holky zkusenejsi opravi :oops: :-)

Je to 7600,–, pak 3800,– :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2868
29.8.11 13:05

Jooo,já jsem ještě zapoměla napsat,že jsem vdaná,mám manžela,který vydělává :-) Jsem trubka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
29.8.11 13:06

no tak bych řešila asi jen to kolik dostaneš proste jako rodicak (materskou) a to je to co jsem psala výše a MOnny upravila částky :kytka: :lol: já si to porad pletu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
29.8.11 13:08

Ahojky tříletou variantu po porodu můžeš mít,pokud otec dítěte dělá aspoň 270 dní v kuse.Pak přejde papírově na mateřskou on-na 24 hodin stačí a zvolí kratší variantu,pak se to hned zase převede na Tebe a hotovo.Jinak těhule bez práce je chudák to je má zkušenost,akorát že jána pracáku byla,gyndařka mi zrušila rizikáč a já musela vlakem v zimě dojíždět na pracák 50 km.Pak jsem zkončila s krvácení a vcestnou placentou v nemocnici :zed:
držím palečky a být Tebou zajdu na sociálku a na vše se informuju,aťpak neplatíš nějaká penále třeba za zdravotní pojištění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2868
29.8.11 13:11
Dice píše:
no tak bych řešila asi jen to kolik dostaneš proste jako rodicak (materskou) a to je to co jsem psala výše a MOnny upravila částky :kytka: :lol: já si to porad pletu :lol:

No a ta žádost o rodičák se podává až po narození dítěte na ÚMČ?
Mám nárok třeba na přídavek na dítě?
Mám na ÚMČ odevzdávat formulář o nástupu na mateřskou dovolenou?

Mám v tom fakt bordel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2868
29.8.11 13:13
petrusepetrus píše:
Ahojky tříletou variantu po porodu můžeš mít,pokud otec dítěte dělá aspoň 270 dní v kuse.Pak přejde papírově na mateřskou on-na 24 hodin stačí a zvolí kratší variantu,pak se to hned zase převede na Tebe a hotovo.Jinak těhule bez práce je chudák to je má zkušenost,akorát že jána pracáku byla,gyndařka mi zrušila rizikáč a já musela vlakem v zimě dojíždět na pracák 50 km.Pak jsem zkončila s krvácení a vcestnou placentou v nemocnici :zed:
držím palečky a být Tebou zajdu na sociálku a na vše se informuju,aťpak neplatíš nějaká penále třeba za zdravotní pojištění

Díky za info,s tou variantou na 3 roky to zkusíme s manželem promyslet…
S tím zdravotkem by snad neměl být problém,když si ho každý měsíc platím…každopádně na pojišťovnu taky budu muset zajít,poptat se,jestli si to musím dál platit nebo jestli mi to bude platit sociálka…
Ještě jednou díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
29.8.11 13:15

jo, tak půjde ten RD na 3 roky http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?… :wink:
Porodné nevím, dle výše příjmů, je to do 16.992,– měsíčně za uplynulé čtvrtletí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
29.8.11 13:16
Pája52 píše:
Dice píše:
no tak bych řešila asi jen to kolik dostaneš proste jako rodicak (materskou) a to je to co jsem psala výše a MOnny upravila částky :kytka: :lol: já si to porad pletu :lol:

Mám v tom fakt bordel…

To je až po porodu s rodným listem dítěte vše.. Přídavek na dítě je 500,– měsíčně, taky po porodu, ale dokládají se tam příjmy rodičů dva roky zpětně..
PPM odevzdáváš na úřadě, oni to založí k žádosti o RD :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2868
29.8.11 13:21
Monny89 píše:
Pája52 píše:
Dice píše:

Mám v tom fakt bordel…
To je až po porodu s rodným listem dítěte vše.. Přídavek na dítě je 500,– měsíčně, taky po porodu, ale dokládají se tam příjmy rodičů dva roky zpětně..
PPM odevzdáváš na úřadě, oni to založí k žádosti o RD :wink:

Monny,děkuju moc,i za ten odkaz,určitě o tom budeme přemýšlet :-)
S těmi příjmy 2roky zpětně by neměl být problém,manžel to musel dokládat i při žádosti o úvěr.
Já myslela,že na PPM nárok nemám,když jsem nezaměstnaná a právě proto musím rovnou zažádat o ten rodičovský příspěvek 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
29.8.11 13:22

ahoj mam uplne stejny problem akorad se lisim v tom ze nejsem vdana a mam pritele ktery pracuje teprve tyden jsme cerstve prestehovany z Ol.v Novem Jicine takze penize zadny ale to hlavni je ze jsem z Prahy takze vsechny prislusne urady musim pres prahu coz je financne dost narocne je to tak zamotane naposled kdyz jsem byla v praze tak me na Urad prace nezaregistrovali protoze jsem vyrostla v deckem domove a kvuli obcance v 15letech me prihlasili k jedne pani ta me odhlasila takze jak kdyby nespadam nikam vubec nevim jak to resit kde brat penize na to abych to mohla resit ani na Uradu prace si semnou nevedeli rady je to hruza a ta predstave ze mala tu bude za tri a pul mesice me desi nez tesi protoze pro ni ani nic nemam oblecu ji asi do pytle nebo co poradi mi nekdo dopredu moc dekuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
29.8.11 13:22
Pája52 píše:
Monny89 píše:
Pája52 píše:
Dice píše:

Mám v tom fakt bordel…
PPM odevzdáváš na úřadě, oni to založí k žádosti o RD :wink:
Monny,děkuju moc,i za ten odkaz,určitě o tom budeme přemýšlet :-)
S těmi příjmy 2roky zpětně by neměl být problém,manžel to musel dokládat i při žádosti o úvěr.
Já myslela,že na PPM nárok nemám,když jsem nezaměstnaná a právě proto musím rovnou zažádat o ten rodičovský příspěvek 8-o

Ano, nárok nemáš, ale ten papír se musí doložit k žádosti o RD, je to prostě formalita.. výmysl úřadů :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
29.8.11 13:23

ahoj mam uplne stejny problem akorad se lisim v tom ze nejsem vdana a mam pritele ktery pracuje teprve tyden jsme cerstve prestehovany z Ol.v Novem Jicine takze penize zadny ale to hlavni je ze jsem z Prahy takze vsechny prislusne urady musim pres prahu coz je financne dost narocne je to tak zamotane naposled kdyz jsem byla v praze tak me na Urad prace nezaregistrovali protoze jsem vyrostla v deckem domove a kvuli obcance v 15letech me prihlasili k jedne pani ta me odhlasila takze jak kdyby nespadam nikam vubec nevim jak to resit kde brat penize na to abych to mohla resit ani na Uradu prace si semnou nevedeli rady je to hruza a ta predstave ze mala tu bude za tri a pul mesice me desi nez tesi protoze pro ni ani nic nemam oblecu ji asi do pytle nebo co poradi mi nekdo dopredu moc dekuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí