ATB v těhotenství?

809
28.8.11 17:37

ATB v těhotenství?

Jsem úplně vyřízená ze situace, která nastala a zdá se mi neřešitelná…
Dcera 5 let má potíže s krkem už cca 5 týdnů, na ORL nám řekli, že vše ok, dětská také, ale nakonec výtěr ukázal bakterie. Dostala ATB, ale dnes je 4. den a nujak nepomáhají… Já jsem v 21tt a škrábe mě v krku /jiné příznaky než dcera - ta má boláky v krku, ale jinak také bez teplot a jiných obtíží/, ale to mám ostatně prakticky celé těhotenství, asi mám oslabenou imunitu. Dětská dr. mě raději po pozitivních nálezech u dcery poslala také na výtěry, byla jsem tedy v pátek, takže zítra nebo pozítří budu mít výsledky. Hrozně se ale bojím, že budu muset brát také antibiotika - že ublíží dítěti. Nebo mu může bakterie ublížit víc - ikdyž mě „jen“ lehce škrábe v krku…? A dalším problémem je to, že když malé ATB nezabírají a já bych případně začla také ATB brát, tak ona na mě ty bakterie může opět přenést. Zašla bych k dětské na konzultaci, ale je opět na dovolené… Jsem už ze všeho zoufalá, je mi líto malé, ale ještě víc se bojím momentálně o miminko v břiše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
28.8.11 17:43

Ahoj. Na začátku těhotenství jsem brala antibiotika - to jsem ještě nevěděla, že jsem těhotná. a asi ve 20 týdnu…cca jsem dostala silný zánět prudušek. Dostala jsem také antibiotika. Moje doktorka se radila s jinými specializovanými po telefonu, co mi má dát, když mi nemuže dát penicilin (jsem alergická). A všechno v pořádku. Neboj se, je lepší bakterii zaléčit, doktorka ti zvolí vhodný antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
28.8.11 17:49

Nemusíš se bát oni ti dají to co můžeš v těhu.Já teda nebyla na výtěrech ale na crp no a podle toho se dr zařídila,určitě by si nedovolili dát ti ěnoc co by uškodilo miminku a lepší zaléčit než aby bakterie udělaly neplechu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
28.8.11 18:04

Ja se prave bojim, jestli uz nemohly tu neplechu nadelat, kdyz mam to boleni v krku a obcasnej kasel uz cca tech 5 nedel…
A dalsi vec je, ze jsem nekde cetla v diskuzi nazor lekare, ze kdyz je to bakterie v krku a ne primo v pochve nebo v moc.mechyri, tak je lepsi ji nelecit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
28.8.11 18:06

No jo, ale co když se tam ta bakterie dostane. navíc bakterie - nemoc, tělo celkově oslabuje, což taky nemužeš dopustit. Počkej na výtěr a uvidíš, třeba se bojíš zbytečně a když tam něco bude doktorka, nebo gynekolog ti k tomu řeknou své :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
28.8.11 18:07

Já měla taky ATB v těhotenství,byla jsem téměř pořád nastydlá a v krku mě bolelo pořád.Neboj doktoři vědí co dělat.Určitě to bude v pořádku a mimčo taky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
28.8.11 18:09

Podle mě ti nic napsat nemůže ATB požkozuje chrupavku atd atd.Já minulý týden prodělala salmonelu,a jsem pod dohledem hygieny a doktora.Nic mi napsat nemohli,i když to bylo vážné.

• Citovat
  • Upravit
809
28.8.11 18:11

A ta pripadna ATB pak pise ten praktik nebo gynekolog?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
28.8.11 18:17

já měla v 15tt žaludeční záchvat a skončila v nemocnici…na antibiotikách…zánět je pro těhu nebezpečnej v jakýkoliv podobě..hrozí předčasný porod (potrat)…dneska mi tu lítaj 10ti měsíční raubířky a jsou zcela zdravý…je třeba vše co nejrychleji řešit s lékaři!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
28.8.11 18:19
79Simona píše:
A ta pripadna ATB pak pise ten praktik nebo gynekolog?

Mě je psal gynekolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4397
28.8.11 18:57

holky,

tak já měla problémy s kanálky v zubu, chtěla mi zubařka napsat ATB, ale nebyla si jistá které může, tak jsem volala své gyndařce a ta mi řekla, že můžu celou penicilinovou řadu.. ale když je zakladatelka alergická na penicilin, tak je to komplikované :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
28.8.11 19:15
ivule18 píše:
Podle mě ti nic napsat nemůže ATB požkozuje chrupavku atd atd.Já minulý týden prodělala salmonelu,a jsem pod dohledem hygieny a doktora.Nic mi napsat nemohli,i když to bylo vážné.

ATB se mužou, jen se musí správně zvolit. Na salmonelu ti nic nedali zřejmě proto, že se na ní nic moc nedává. antibiotika snad přispívají k nosičství salmonely. Jen se doplňují tekutiny a minerály a čeká se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
28.8.11 19:29

Antibiotika v těhotenství se můžou a když to situace vyžaduje,tak dokonce musí.Nelečená angína může poškodit srdce a klouby a další věci.i těhotné se musí léčit.Dají ti nějaká antibiotika vhodná v těhotenství.Mel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
29.8.11 07:28

Právě salmonela a viry podobné,se ATB davájí,podle mých zkušeností.Ale v těhu se řeší všechno jinak.

• Citovat
  • Upravit
5278
29.8.11 08:49

tak mě by ten zánět v žaludku asi „jinak“ nevyléčili…a vedle mě ještě ležela holka se zánětem ledvin a ta měla antibiotika taky… :pankac:

jakýkoliv zánět v těhotenství je fakt nebezpečnej a řešit se musí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky