ATB v těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
pavlats
27.5.15 11:06

@Potter.M Jestli jsi byla těhotná 3-4 dny, tak to ještě ani nebylo zahnízděné ;)
Já jsem u prvního těhotenství také brala v této době poměrně silná a hnusná ATB na močák (ani jsem ještě nemohla vědět, že se zadařilo) a nic se nestalo.
Největší riziko teratogenního působení léků na embryo (co se týká vývoje) je od toho konce 5. týdne do konce cca 9.-10. týdne. Pak to riziko opět klesá.

• Citovat
  • Upravit
4
27.5.15 12:33

@veronika67 @pavlats
Holky, děkuju! Docela jste mě uklidnily…a to asi taky dělá hodně :hug: :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
8.4.16 19:51

Penicilin ve 20tt

Ahoj holky, jsem ted ve 20tt a skolil me bacil.. Zahnisany krk, bolestivy kasel bez hlenu, zvysena teplota (kolem 38,vyssi ne) a boli me uz treti den opravdu lazdy cm tela. Doktorka mi napsala antibiotika, Penicilin, po 8hodinach. Mam za sebou prvni dva prasky ale dostala jsem sileny prujem.. za posledni dve hodiny uz jsem koupelnu neopustila, jde ze me uz jen voda.. Muzete mi prosim poradit neco co pomuze? uz jsem vysilena:( ani cestu na pohotovost nezvladnu, je to cca 25 minut z domu. Moc vam dekuju…:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.4.16 20:05

@Leninkah zřejmě tě postihla dysmikrobie střev, ATB ti zničila zdravou střevní mikrofloru. Můžeš rostlinné uhlí (carbosorb)na zastavení průjmu, hodně pij (čaj, vodu na doplnění tekutin) a ještě bych si koupila nějaké lactobacily na doplnění zdravých mikrobů do střev. Mě se kdysi k podobnému problému přidala i ošklivá poševní mykoze, léčila jsem Fermalacem vag. (vaginální globule s lactobacily) a celkovou úpravou životosprávy, hlavně vynechání monosacharidů. Jinak na bolest v krku je fajn pravidelně KLOKTAT šalvějový odvar, pak vyplivnout, určitě nepít!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.16 11:32

Ahojte holky, musím si postěžovat, jsem v sedmém týdnu těhotenství a protože má dcera už dva měsíce válčí s kašlem a každý týden jsme byly u doktorky, jak jinak to mohlo dopadnout, chytla jsem to taky. Dnes (po týdnu kašle) jsem zašla na plicní. Abych se jen nesnazila o samolecbu a nic nezanedbala. Obvodní má dlouhou čekací dobu, tak jsem šla raději na plicní. Kde mě doktorka seřvala, proč tam vlastně chodím, když mi stejně nemůže nic dát. Brečela jsem tak ja malé děcko. Hormony samozřejmě rozhozené. Poslech na průduškách už mám, ale byla jsem odeslána domů ležet, jako kdybych to snad cely předchozí týden nedělala. Mám samozřejmě strach o miminko a ATB brát nechci, ale zase čekat, až se to rozjede ještě víc. Zítra je svátek a obvnodní je tam až v pátek, navíc jen dvě hodiny… Čekali byste do pondělí? Člověk jde někam v dobré víře a jde domů jako ten největší blbec, který nakazil sám sebe, jen aby chodil po doktorech a jeste s sebou vlacel male dite.

• Citovat
  • Upravit
4689
16.11.16 11:36

Já jsem ATB teď dobrala. :,( Dělají už i pro těhulky. No a co tě přesně je jen kašel???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1700
16.11.16 11:38

No to zalezi jaky jsi presne mela nalez na tom plicnim. Jestli je to na antibiotika, tak to jinak nevylecis a jestli je to nejaka viroza, tak vylezet. Jinak samozrejme ti nejake leky dat muze… Ja jsem antibiotika mela a muzu ti rict, ze z dvaceti tehotnejch zenskejch, co znam jich antibiotika bralo asi tak 13. Jinak ja kdyz jsem je dostala, tak jsem brecela, ale pak jsem si o tom neco precetla a je to pro dite o hodne bezpecnejsi nez treba vysoka teplota nebo neco neleceneho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.16 11:47

Rekla mi, ze pro me tak v ranem stadiu tehotenstvi nic neni a musim pockat. Az kdyz se mi objevi teploty mam prijit… Ja uz atb brala v predchozim tehotenstvi, ale az v 18 týdnu. Mam kasel s poslechem na pruduskach. Ja ted nic brat nechci, ale mam strach, at se to nerozjede. Ale kdyz jo, co mi pak vlastne daji? Kdyz pry mi nic dat nemuze, jak mi to zopakovala nejmin trikrat…(jeste ani nikdo krom manzela nevi, ze jsem tehotna) proto pisu anonymne, tak se nezlobte

• Citovat
  • Upravit
2780
16.11.16 12:05

To je těžký. Já měla kašel měsíc před porodem a taky mě léčila rostlinými sirupy, co stejně houby pomohly. Po porodu jsem měla hrozný záchvaty kašle, tak jsem pak šla na plicní a tam se léčila 4 měsíce! Nejdřív mysleli, že to bude astma, naštěstí dobré.
Jdi k obvoďačce a otravuj tam dokud se neuzdravíš. Zkus jíst denně stroužek česneku. To mi teď pomáhá na bolení v krku, taky jsem těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
16.11.16 12:40

A

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.16 12:43

Mám s bylinkama hodne dobrych zkusenosti, ale jakmile se mi kasel dostane do urciteho stadia, tak se mi to vetsinou uz jen zhorsuje. Teda v tehotenstvi, jako kdyby telo odmitlo normalne pracovat. Nezbude nic, nez pockat. A dekuji za nazory!

• Citovat
  • Upravit
5
15.2.18 11:31
@5misa6 píše:
Právě salmonela a viry podobné,se ATB davájí,podle mých zkušeností.Ale v těhu se řeší všechno jinak.

prave na salmonelu a virova onem se atb nedavaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
15.2.18 11:32
@5misa6 píše:
Právě salmonela a viry podobné,se ATB davájí,podle mých zkušeností.Ale v těhu se řeší všechno jinak.

prave na salmonelu a virova onem se atb nedavaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky