Hledám knihu podle obsahu

1
14.12.21 13:31

hledám knihu podle obsahu

Zdravím, už nějakou dobu se snažím najít jednu knihu pro děti/ mládež, kterou jsem kdysi četla (kniha byla vydána pravděpodobně do roku 2015). Je to o děvčátku, které se přeneslo do jiného světa místo svého dvojníka/ dvojčete, které se naopak přeneslo místo ní. V tomto (magickém) světě byli lidé vzhůru pouze v noci a přes den spali, každý zde měl nějaké nadání – dívčino dvojče umělo kreslit mapy, ovšem dívka toto nadání neměla, ale aby nikdo nepoznal, že nepatří do tohoto světa, musela předstírat, že ano a mapy opisovala. Jejím pravým nadáním bylo propojení s draky. Mezitím Dvojče v našem světě nedokázalo přes den nespat a otec dívky se s ní nakonec musel přestěhovat za polární kruh, kde je půl roku den. Tam se nakonec setkal i se svou pravou dcerou, kterou drak přenesl z magického světa zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30.9.22 00:44

Hannah

Zdravím, onehdá jsem četla knihu, kde obyčejná dívka, spíše z chudší rodiny se začne zajimat o výrobu parfémů a daří se jí dobře až se nakonec stane velkou podnikatelkou, myslím že i s krémy. Jmenuje se Hanah a víc už nevím a ráda bych přišla na to co to bylo za knihu.
Poraďte prosím??? :think: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
30.9.22 09:55
@Květuššš píše:
Zdravím, onehdá jsem četla knihu, kde obyčejná dívka, spíše z chudší rodiny se začne zajimat o výrobu parfémů a daří se jí dobře až se nakonec stane velkou podnikatelkou, myslím že i s krémy. Jmenuje se Hanah a víc už nevím a ráda bych přišla na to co to bylo za knihu.
Poraďte prosím??? :think: :*

Ta kniha se opravdu jmenuje HANNAH. Napsal ji Paul-Loup Sulitzer. Je to životní příběh Heleny Rubinstein.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.11.24 19:10

Hledám a nenacházím - knihu ze které byla ukázka v čítance koncem 80.let na základce (7.-8.třída) - odehrávalo se to po výbuchu at. bomby, na zdi zůstal stín po hrajících si dětech, v domě vše fungovalo - zapla se káva, napustila se voda do vany, vyjely myšky uklizečky… díky předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.25 10:49

Hledám knihu podle postav

Ahoj,
hledám knihu, bohužel neznám autora ani přesný název.
Kdysi jsem četla čtení pro dívky/román pro ženy, kde byla hlavní postava Daniela.
(Její otec jedl pořád zelí). Daniela potkala Michaela, bylo to ale krátké setkání, navíc pak zjistila, že je těhotná a narodila se ji Michaelka. Po letech se s ním potkala a nakonec byli spolu.
Matně si vzpomínám, že na obálce byla žena spíše s blond vlasy a nějaké okno asi.
Zkoušela jsem projet různé vyhledávání v antikvariátech, atd, ale bohužel marně.
Věděl by někdo o jakou knížku by mohlo jít, prosím? Vydání cca 1995-2009.
Děkuji moc za všechny tipy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová