Nemocenská Halux vulgus

17
14.12.21 11:34

Nemocenská Halux vulgus

Ahoj potřebuji se zeptat zda je tu někdo kdo je na nemocenské s Haluxi (vbočený palec)

V 15cti letech se to hodně řešilo a došlo se k závěru ze tedy budu omluvena z tělocviku a musela jsem skoncit se všemi sporty protoze kdyz déle chodím tak ty klouby u palců mě pálí a chodím pak po patách abych si ulevila a bolesti se horšili( s tím se samozřejmě začali projevovat bolesti kotníků)

Ortopedi si me prehazovali od jednoho doktora ke druhému se závěrem ze mám dědičné Haluxi ve fatálním stavu a tak mě posílali do Motola v Praze kde řekli že driv nez v 18ti když nebudu mit v těle růstový hormon to odstraňovat nechtějí že je velká šance ze se to vrátí jeste ve větší míře

Ale k věci je mi 20 A mám 2 letého syna ale začala jsem chodit do prace abych našemu rozpočtu pomohla a moc to popravdě nedávám, být každý den na nohách 8 hodin je pro mě utrpení ale říkám si jak to ted je s operacemi kvuli covidu :roll:

Je tu někdo kdo je na nemocenské s Haluxi jeste pred operací? Případně jaka je cca čekací doba na operaci ted v téhle covidové době?
Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4878
14.12.21 12:05

Byla jsi u fyzioterapeuta-podologa? Jakou nosíš obuv? Je dostatečně široká v oblasti špičky nebo ti halux ještě víc utiskuje? Halux jde řešit i neinvazivně (samozřejmě záleží na stavu, ale minimálně za konzultaci nic nedáš), operaci bych brala jako to nejposlednější možné řešení. Odborník by měl zhodnotit tělo jako celek - zjistit příčinu haluxu (někdo má nestabilní metatarz, někdo pronaci prednozi, někdo valgozni kotník, někdo vbocene koleno, špatně uváženou kycel, diastazu, někdo ma problém i třeba v genecetice), bez odstranění těhlech příčin bude operace stejně jen dočasná a halux se vytvoří časem znovu.
Nevím, odkud jsi, ale za sebe můžu vřele doporučit fyzioterapeutku Editu Proškovou z Roudnice n. L, ale těch odborníků je vícero.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
14.12.21 12:37

@vedma007 bohužel to mám dědičné, dříve jsem chodila i na Fizio, obuv nosím s volnou špičkou, jakmile mám úzkou botu tak nemohu chodit bez kulhání vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová