Hledám knížku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9
19.7.24 20:32

hledám knížku

Zdravim, mam prosbu…letos jsem odmaturovala, takze nemam moznost zeptat se sve ucitelky, kazdopadne matne si vybavuji, jak nam jednou vypravela o jedne knizce, kterou bych si moc rada precetla, ale nemohu ji nikde dohledat…bohuzel si nepamatuji ani nazev, ani autora, z jake zeme…proste nic… jedine co si pamatuji jsou utrzky z obsahu, hlavni postavou byla zena, ktera pochazela z rodiny, kde zeny prenasely na sve syny jakousi nemoc/genetickou vadu (hledala jsem, mozna by to mohl byt alportuv syndrom, ci neco podobneho) a ti chlapci potom brzy umiraji na ruzne komplikace. Kdyz se narodi dcera, pouze tu vadu opet prenese na sve pripadne deti. No a hlavni postava se rozhodne nemit deti a odcestuje kamsi do sveta (mozna problematicky vztah s matkou?) a z niceho nic na cestach potka nekde na plazi muze, do ktereho se zamiluje a nakonec s nim myslim i otehotni. To je vse, prosim, berte to s rezervou, moc uz si to nepamatuji. Chtela jsem se zeptat, zda-li jste nekdy tuto knizku necetli/neslyseli o ni, pomalu me to uzira, jak ji nemohu najit… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41671
19.7.24 20:34
@t452 píše: Více

Nevím. Ale určitě můžeš své učitelce napsat e-mail.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
19.7.24 20:37

@Havlova to samozřejmě můžu, ale snažila jsem se tuto možnost vyloučit a zkusit to spíš touto cestou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16322
19.7.24 21:11

@t452 Pokud nechces zkusit ucitelku, dost poradi knihovnice a dobry prodavac v knihkupectvi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
19.7.24 22:00

Tento dej je mi hodně povědomý, také jsem o tom slyšela… Určitě jsem to nečetla, ale ráda bych… Až budeš vědět název a autora, dáš to sem prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
19.7.24 23:03

@LevanduleKo určitě, snad brzy zjistím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11545
20.7.24 22:06

Zkusila jsi gpt?

Edit. I gpt se spletlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11545
20.7.24 22:11

The Family Gene: A Mission to Turn My Deadly Inheritance into a Hopeful Future" od Joselin Linder?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
20.7.24 22:38

@Evkad právě že zkoušela, bez výsledku :zed: ale diky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
20.7.24 22:39

@Evkad to asi nebude ono, ale děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11054
21.7.24 08:17
@t452 píše: Více

Tak teď se té učitelky budeš muset zeptat, protože jsi nás akorát navnadila a jsme zvědavé :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
21.7.24 10:20

@jita22 na to, jak tahle varianta ze začátku vůbec nepřipadala v úvahu, už nad tím sama začínám uvažovat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
21.7.24 10:23

@jita22 @LevanduleKo jinak tedy dostala jsem tip, že by to mohly být „Podbrdské ženy“, osobně si to spíš nemyslím, ale knížku si asi přečtu, co kdyby náhodou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
21.7.24 11:07

Nebyl o tom i film?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
21.7.24 11:10

@pocker tak to upřímně vůbec netuším :nevim: