Hledám nadšené mámy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucineeccka
23.10.11 14:26

Já se taky hlásím do klubu nadšených mamin. :-) I když teď mě to nadšení občas přechází ( začíná období vzdoru). :lol: ALe i tak můžu říct, že mě mateřství na 100% naplňuje :-)

• Citovat
  • Upravit
387
23.10.11 17:57

Tak jsem se už dostala k Pc :-) Teda tady je najednou mamin. No já bych ty jednorázovky plenky nevyměnila, je to asi i lenost :mrgreen: jsem za ně ráda že se s tím nemusím dělat, a ten čas můžu věnovat malému. Ten se chce teď pořád chovat, stačila jedna návštěva u bráchy, kde nemohl vůbec zabrat, tak jsem ho chovala a usnul na ruce, spal tak celé 2 h, v posteli se hned vzbudil a brečel. No a už nám to zůstalo. Ale je to už zase lepší, někdy mu stačí jen ruka. Mám takovou tu kolíbku na kolečkách, takže ho mám pořád u sebe, když není zrovna na ruce :-)
No ty už se musíš víc otáčet, mě zatím jen leží, to bude až bude běhat :-D
No a co jinak děláš? Aby jsme se taky trochu poznali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
23.10.11 22:43

My jsme ted zacali konecne s bazenem! Ja nejdriv nemela moc odvahu, satna neni moc vybavena, nekdo mi rikal, ze v cechach maji nekde postylky, tady nic, kdyz se mas ji sprchovat, tak bud musis s prckem na ruce nebo ja to delam tak, ze ho musim nechat v kocare natoceneho, aby na me videl, protoze sprchu nesnasi (koupu pak doma). Ale je to jinak super, moc se nam to libi, bazen krasne melky a s prijatelnou teplotou a halvne je tam spousta hracek, to mame nejradeji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
23.10.11 22:48

Katkask: kolikpak je tvemu zlaticku?
Lucineeccka: a tvemu? U nas to mozna taky propuka, teda nejak neumi poslouchat, coz je problem, ja se snazim nedavat prilis zakazu a prikazu, ale kdyz je neco nebezpecne nebo neohledne k druhym, tak se neda nic delat…
Jinak ja ty papirovky taky mela rada, v prvnich mesicich me asi ani u dalsiho ditete na latkovky nikdo nepremluvi, ale ted je to celkem fajn, krom toho se rika, a ja tomu verim, ze se pak lip uci na nocnik, protoze preci jen je to v te latkovce vic citit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
23.10.11 22:56

Plavani je super,taky chodime uz od 6m. Moc nás to obe baví. Bazénem je super a v hernicce se ji taky moc líbí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
23.10.11 23:06

Stune: a co pouzivate? Kruh, rouru nebo nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
23.10.11 23:07

mamma
16 měsíců :-)

• Citovat
  • Upravit
1946
23.10.11 23:09

Máme pasecky a rukavky -ty uz občas odkládáme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
23.10.11 23:10

AHoj. Nadšená máma jsem - ještě pořád i u druhého dítěte. I když někdy si připadám na prášky, tak od dětí bych nešla ani za nic. Bio tedy moc nejsem :oops: ono tady v čechách sehnat bio, co je opravdu bio a ne jen předrazžený hnus, to je docela umění, tak to neřeším, ale zas složení potravin si hlídám, to ano.
Ohl. plenek - jsem furt řešila, jestli papírovky nebo látkovky a pak jsem si řekla tůdle, my budeme praktikovat bezplenkovku :mrgreen: . No, ono to tak úplně bez plenek nejde, první dítě si navíc čůralo a kakalo úplně nepředvídatelně, ale druhá dcerka spolupracuje výborně, ta má spotřebu plen fakt nízkou, s tou se to pak látkuje :dance: :lol: i když papírovky máme taky - jako pojistku na výlety a dovči.
A plavání je určitě super aktivita, to si užijete :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eMaminka
24.10.11 01:47
mamma píše:
Ahoj,
jsem mama, kterou pres vsechnu unavu a namahu moc bavi delat kazdodenne mamu. Ziju v cizine a bohuzel tu jsem obklopena mamama, ktere se hlavne chteji co nejdriv vratit do prace a ktere se nevyzivaji v hledani novych skvelych vecicek a reseni pro sve prcky, coz naopak bavi me - jsem umirnena biomama, snazim se nespokojit s tim, co se zda nejmin namahave, s tim, co delaji ostatni atd. Ale nemam tady nikoho, s kym bych sdilela sve nadseni. Nekteri se na me dokonce divaji divne, kdyz reknu, ze bych sve dite do jesli neposlala. Je to tady standart. Nemam moznost jit s ostatnima mamama pres den do parku apod. Je mi z toho smutno. Tak bych rada aspon nasla nejake nadsene mamy touto cestou, aspon trochu kamaradek na dalku.
Tak nadsene mamy, ozvete se mi! :mavam:

ahojky, cítím to stejně.. do jeslí, nebo ani tříleté do školky bych nedala..nenechávám si jentak hlídat dítka ani rodinou, jsem matkou ráda a jsem pyšná na to, že dvě malé děti zvládám sama a že mi nevadí s nima být doma, nevadí mi si s nima hrát, blbnout a podřídit jim veškerý svůj nynější život ;) jsou to moje zlatíčka …

ale ženský co chtěj do práce neodsuzuju.. některý mají hold menší trpělivost na malá dítka než jiné, kvůli tomu ještě nejsou špatné … ale moc takových co by bylo pohlceno mateřstvíma přitom si zachovalo racionální uvažování taky neznám ;)

• Citovat
  • Upravit
387
24.10.11 15:00

Mému Vašíčkovi bude za 4 dny 3 měsíce. Na plávání chci taky chodit, teď jsem dokonce i našla plavání pro miminka od 6 týdnů do půl roku, tak nad tím pořád přemýšlím jestli to zkusit nebo ne. Je to ve vaničce, ne v bazénu. A mají tam nějak zlepšovat svůj motorický vývoj. Neznáte to některá? Dneska malý blbnul pod hrazdičkou, a pak když jsem ho dala na bříško, tak začal plakat, a po chvíli se přetočil na zádíčka poprvé :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
24.10.11 15:11
mamma píše:
Jee, to je super, kolik mamin jsem tu ted rano nasla…
Jinak ja ziju v Italii. Tvari se tu, jak je rodina dulezita, ale potom v praxi uz je to jine.

Ahoj,
ja jsem nadsena uz skoro 8 let :mrgreen: A muzu se zeptat, kde v Italii zijes? My tam zili pres dva roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
25.10.11 00:05

To je krasne, jak to tu pribyva…
Jinak ja nemam obecne moc chut nekoho odsuzovat, teda pripada mi nefer, kdo si poridi deti a pak se jim fakt temer nikdy nevenuje, deti maj prece na rodice narok, ale jinak to, ze chce plno mamin mit taky uspokojeni z prace, na tom neni urcite nic spatneho, jde spis o schopnost skloubit to s rodinou, ono nekde se kompromis udelat musi, tak je asi lepsi delat kompromis vuci praci nez vuci detem (jako treba zkraceny uvazek, klidnejsi zamestnani apod, samozrejme pokud to jde). Ale tahle diskuze je pro ty, ktere bavi delat mamu na plny uvazek, proste proto, ze me to bavi a hledam spriznene duse…
S tim ‚plavanim‘ ve vanicce jsem o tom tady neslysela, ale myslim, ze jakykoli pohyb ve vode, ktery se mimi libi, je urcite fajn, my jsme zpocatku koupali v nasem velkem umyvadle, vanicku jsme kupovali az pozdeji, ale syna to uplne nadchlo cachtat se ve vanicce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
25.10.11 08:10

Dobré ránko, dneska jdeme s prďolkou na první očkování :-? už aby to bylo za náma… Malý má 3 měsíce a přes 7kg (je plně kojený) tak doufám že při svých kilech nedostane moc velkou reakci přeju krásný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
25.10.11 11:58

My na prvním očkování byli ve 2 m. A vzal to skvěle, žádné vedlejší účinky se naštěstí nedostavily. Ale prý ta první dávka je snášenlivější, horší reakce jsou prý na tu druhou. Na tu jdeme teď 4.11, tak už mám z toho děs :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová