Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
jsem mama, kterou pres vsechnu unavu a namahu moc bavi delat kazdodenne mamu. Ziju v cizine a bohuzel tu jsem obklopena mamama, ktere se hlavne chteji co nejdriv vratit do prace a ktere se nevyzivaji v hledani novych skvelych vecicek a reseni pro sve prcky, coz naopak bavi me - jsem umirnena biomama, snazim se nespokojit s tim, co se zda nejmin namahave, s tim, co delaji ostatni atd. Ale nemam tady nikoho, s kym bych sdilela sve nadseni. Nekteri se na me dokonce divaji divne, kdyz reknu, ze bych sve dite do jesli neposlala. Je to tady standart. Nemam moznost jit s ostatnima mamama pres den do parku apod. Je mi z toho smutno. Tak bych rada aspon nasla nejake nadsene mamy touto cestou, aspon trochu kamaradek na dalku.
Tak nadsene mamy, ozvete se mi! ![]()
Ahojky, mě také baví dělat mámu
Nemohla jsem se toho dočkat!!! Dělám jí zatím necelé 3 měsíce, a co ty? To mají teda divný přístup k rodině, nechápu to. Já bych chtěla být naopak doma co nejdéle, ale je mi jasné že to není tak jednoduché.
Ja uz pres rok. Snadne to neni. Unava je velka, v noci se to moje zlato porad budi a ja s nim a pres den superaktivni. Taky financne je jasne, ze to neni jako dva platy. Ale jesle se stejne plati hodne, tak pulka a tretina jednoho platu. Ale po celem tom tehu, porodu atd. je to prece skoda poslat do jesli. A stejne v tom veku dite mamu strasne moooc potrebuje…
Super, ze jsem nasla nekoho na popovidani ![]()
Ono tady se detma chlubi, to jo, ale tim to hasne. Tvari se, jak je rodina dulezita, ale pak deti zaparkuji, kde se da, z jesli jeste treba vyzveda babicka atd. Hruza. Me to bavi delat mamu a vymyslet si nove veci. Jak co do her, tak i ostatni. Treba jsme ted presli na latkovky. Nejdriv mi to pripadalo padle na hlavu, ze kdyz mame v dnesni dobe tu vymozenost s jednorazovkama, tak kdo by se s tim moril. Ale nakonec me to bavi.
Ahoj jsem taky nadsena mama ![]()
taky ziju v cizine a taky dite do jesli nedam,kde zijes ?
mamma píše:
Ono tady se detma chlubi, to jo, ale tim to hasne. Tvari se, jak je rodina dulezita, ale pak deti zaparkuji, kde se da, z jesli jeste treba vyzveda babicka atd. Hruza. Me to bavi delat mamu a vymyslet si nove veci. Jak co do her, tak i ostatni. Treba jsme ted presli na latkovky. Nejdriv mi to pripadalo padle na hlavu, ze kdyz mame v dnesni dobe tu vymozenost s jednorazovkama, tak kdo by se s tim moril. Ale nakonec me to bavi.
Ja Ti teda muzu rici,ze znam tady takove i Cesky,par minut ode me bydli kamaradka,ktera ma prvni dite a od 9 mesicu je v jeslich,naoko dela,ze ji to mrzi a ze ji nic jineho nezbyva kvuli financim,ale to jsou kecy,jde jen o to se uskromnit,ale to ona nechce
Ahoj,jsem taky nadšena máma
ikdyz někdy poradne vytocena. Ale jesle, no to bych nikdy neudelala. Teda nemusím a tak se mi to možna keca. Taky jsem bio a zdravě alternativní ![]()
jájájá já jsem nadšená maminka.. jediné co mě malinko trápí že nemám s kým mluvit, když už se někdo z bývalých spolužaček uráčí na 5té pozvání přijet krotí nade mnou hlavou.. a to to nijak nepřeháním jen prostě nemůžu vyprávět o tom jak jsem kde pařila když už 3 měsíce máme mminko a jako těhu jsem taky pařit nechodila.. dokonce mi jedna řekla že je fajn mát za kamaráda někoho dospělého
přitom jsem jen o pár měsíců starší…
ahojky, jsem maminka na plný úvazek 3 dětičky, z toho dvou malých a také mě to stále a moc baví, i když je to často náročné. Je tedy super, že k tomu mám i tatínka, který s dětičkama tráví spousty času, vyměnil výborně placenou práci za horší, aby mohl být s rodinou, za což si ho moc vážím.Já si tedy občas ráda vyjdu na kafíko s kamarádkou a naštěstí mám i podobně smýšlející kamarádku.Do jeslí bych dítko nedala, pokud bych nemusela do práce a hlídací prarodiče také nemáme, takže si musíme vystačit s manželem a s kamarádkou.
Ahoj
taky se hlásim do klubu nadšených mamin : -) Občas je to náročnější, ale neměnila bych -snažm se to maximálně užívat ![]()
mamma píše:
až se ti narodí druhé a budeš doma několik let a ne jeden ,veř ,že mnohdy dáš cokoliv za to ,abys je mohla někde zaparkovat ,to aler přece neznamená ,že jsi horší matka
Jee, to je super, kolik mamin jsem tu ted rano nasla…
Jinak ja ziju v Italii. Tvari se tu, jak je rodina dulezita, ale potom v praxi uz je to jine.
Sophinko, to ja chapu, ze clovek obcas potrebuje vypnout, jenze ty pises obcas zaparkovat, ja mluvila o tom, ze tady proste klidne dite posilaji do jesli, pak ho vyzvedne babicka a mama ho tak mozna uklada ke spanku. Nebo jedna kamaradka po jeslich platila pani vychovatelku z jesli jeste na nekolik hodin, kazdy den.
Nicmene nechci tady porad dokola opakovat to same, ucelem tehle diskuze bylo najit mamy-kamaradky, abych si nepripadala osamocena, tak si vypravejme nejake hezke veci ![]()
trba to, co pise Hvizdicka, je moc hezke..