Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Našla jsem tu už asi 5.diskusy jestli jsou holky ve 20.letech divný,když mají dítě.Přijde mi,že jsem asi divná já když napíšu,že mě to prostě divný přijde protože já ve 20.letech teprve 2.rok pracovala tudíž ještě nic moc neměla a upřímně vůbec sem si nepřipouštěla mít dítě.Byla jsem mladá a nevadí mi,že mám mimčo až ted.Proto jsem stará na dítě?Nechápu reakce jak se do nás třicítek navážejí jak budem staré na výchovu dítěte atd.
Mám opravdu takový pocit,že dnešní doba je asi uchvátaná a dnešní mladý holky taky na něco chvátaj..klidně mě ukamenujte.Napsat sem to musela ![]()
ja teda nevim kdo se do tebe navazi…neznam matku mladsi 28 let ve svem okoli ![]()
Lilien:o) píše:
Našla jsem tu už asi 5.diskusy jestli jsou holky ve 20.letech divný,když mají dítě.Přijde mi,že jsem asi divná já když napíšu,že mě to prostě divný přijde protože já ve 20.letech teprve 2.rok pracovala tudíž ještě nic moc neměla a upřímně vůbec sem si nepřipouštěla mít dítě.Byla jsem mladá a nevadí mi,že mám mimčo až ted.Proto jsem stará na dítě?Nechápu reakce jak se do nás třicítek navážejí jak budem staré na výchovu dítěte atd.Mám opravdu takový pocit,že dnešní doba je asi uchvátaná a dnešní mladý holky taky na něco chvátaj..klidně mě ukamenujte.Napsat sem to musela
mně je také 30 a čekám první mimčo, upřímně nedokážu si představit mít dítě ve 20ti, kdy jsem neměla v podstatě nic, stihla jsem se zatím vybouřit
vypracovat se na dobrou funkci a procestovat kousek světa, takže nepřijde mi to jako nějaký strašný věk třicítka ![]()
do mě se tedy nikdo nenaváží a to mi už 30 taky bylo. A i kdyby se navážel, co je mu do toho, je to moje volba.
Lilien, já se teda ještě s žádným kamenováním třicítek, co mají dítě nesetkala, kdežto s tím kamenováním mladých matek ano
myslím, si, že v zásadě je fakt jedno, jestli je Ti 30 nebo 20, ale jak to cítíš…já prostě nemám ambice cestovat po světě a vymetat mejdany ![]()
Lil, já si taky nepřipadala ve 30, tedy já přesně v 31 stará, teď je mi 36, druhé těhotenství mě nějak víc vyčerpává, nejsem celé těhotenství tak akční, ako to první, ale stará snad taky nejsem, nebo se necítím. Ale kdybych to mohla naplánovat, kaože prostě nemohla, tak první bych měla kolem 27, druhé kolem třiceti. Někdy koukám na názoty těch 18,18,20 let starých mamin a zírám, jak odlišný je to svět. Ani já bych nechtěla dítě až takhle brzy.
Jindřiška7 píše:Lilien:o) píše:mně je také 30 a čekám první mimčo, upřímně nedokážu si představit mít dítě ve 20ti, kdy jsem neměla v podstatě nic, stihla jsem se zatím vybouřit
Našla jsem tu už asi 5.diskusy jestli jsou holky ve 20.letech divný,když mají dítě.Přijde mi,že jsem asi divná já když napíšu,že mě to prostě divný přijde protože já ve 20.letech teprve 2.rok pracovala tudíž ještě nic moc neměla a upřímně vůbec sem si nepřipouštěla mít dítě.Byla jsem mladá a nevadí mi,že mám mimčo až ted.Proto jsem stará na dítě?Nechápu reakce jak se do nás třicítek navážejí jak budem staré na výchovu dítěte atd.Mám opravdu takový pocit,že dnešní doba je asi uchvátaná a dnešní mladý holky taky na něco chvátaj..klidně mě ukamenujte.Napsat sem to musela
vypracovat se na dobrou funkci a procestovat kousek světa, takže nepřijde mi to jako nějaký strašný věk třicítka
mikitaa píše:
ja teda nevim kdo se do tebe navazi…neznam matku mladsi 28 let ve svem okoli
také se do mě nenaváží nikdo kvůli věku, a u nás ve skupině jsou holčiny, kterým je něco přes 20, také mě to překvapilo…
přidávám se k vlně třicítek
divná si nepřipadám. všechno má svůj čas. ve 20ti jsem byla dítě školou povinné
ono je situace hlavně jiná, když někdo dělá VŠ a někdo jde makat hned po střední. to ten život pak ubíhá úplně jinak…
Dítě jsem měla taky ve 30 a stará si nepřijdu, pro mě je to ten nejlepší věk
Ve svém okolí mám polovinu kamarádek a známých, co se jim narodilo 1.dítě okolo 30. A ten zbytek nemá dítě doted ![]()
No takhle to prece nemuzes brat.Kazda to ma nastavene jinak prece,ale nelze rict,ze dnesni holky nekam chvataj.To pak muzu tvrdit,ze dnesni nektere zenske zas moc otalej
.
Za sebe si nedovedu predstavit,mit dite az ve triceti,proste uz jako puboska jsem se tesila,az budu mit mimco a vedela jsem,ze jakmile k tomu budu mit podminky,pujdu do toho.Nerodila jsem ve dvaceti,ale ve 24 letech.Nemam pocit,ze bych si zkazila zivot nebo se o neco ochudila nebo tak.Jaky jsem si to udelala,takovy to mam a jsem spokojena.
mě to spíš kolikrát přijde, že se třicítky naváží do dvacítek - jako že jsou to mladý telata a proč si děti pořizujou tak brzo, a tak se ty dvacítky jen „brání“ a koušou zpět…
mě osobně a věřím že i většině holek tady, je upřímně jedno, jeslti si ženská upíchne mimčo ve dvaceti nebo v pětatřiceti, pokud mají zázemí a zároveň potřebu se množit ![]()
no do mě několik lidí už pár let vyrypovalo.. a co vy?? kdy si pořídíte nejaké mimčo? věk už na to máte. je nejvyšší čas?? někonečné otázky tipu.. už jste těhotní?? v době, kdy jsme na mimčo ještě neměli pomyšlení mě neskutečně vytáčely. všechno má svůj čas…
Příspěvek upraven 13.10.11 v 14:06
Mar__tanka1983 píše:
mě to spíš kolikrát přijde, že se třicítky naváží do dvacítek - jako že jsou to mladý telata a proč si děti pořizujou tak brzo, a tak se ty dvacítky jen „brání“ a koušou zpět…
mě osobně a věřím že i většině holek tady, je upřímně jedno, jeslti si ženská upíchne mimčo ve dvaceti nebo v pětatřiceti, pokud mají zázemí a zároveň potřebu se množit
naprostý souhlas ![]()
Já v tom problém nevidim. Je fakt, že sama jsem měla dítko ve 23, ale to už jsem měla za sebou 4 roky pracovního procesu a prostě přišly hormony a bylo
A mmchdm jsem za to ráda, další už mít nemůžu, kdybych se neodhodlala tak brzo, tak jsem nemusela mít žádné.Ale třeba švagrová čeká druhé dítko, je jí 36, první měla ve 35ti. Prostě nemohla najít pravého. Je to celkem fuk, záleží, jak se cítíš. Když poznáš, že je správný čas, tak hurá do toho. ![]()