Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
asha píše:
No jo holky, ale to musite psat aspon priblizne vekJinak v tom bude gulas…
Ja teda mela kliku, protoze puvodni vahu jsem po prvnim mela po 3 mesicich (15kg), podruhy asi po 5ti (20kg) a potreti po 3-4 (asi 16kg). Tak snad mne neutluceteJinak teda mame v rodine geneticky danou mladou vizas do vysokyho veku. Kdyz reknu, ze jsem rodila 3×, vetsinou mi nikdo moc neveri
No ale jako 20tka uz taky nevypadam, mam doma zrcadlo, ze..
U mne teda jednoznacne vede priroda, ja se proste cvicit nedonutim…mela bych ale, zada mam v trapu
Tak já přibrala v těhu 20kg
Ale už jsou dole, kromě 2kg. Strie mi sice nějaký mám, ale co… Ale pevnost už není co bývala. Ráda bych chodila cvičit, ale nemám hlídání, babičky a dědové pracují, tatínek jezdí z práce až večer. Jednou jsem chtěla jít na spinning, kde nabízejí hlídání dětí. Malá si chvíli hrála a když viděla, že odcházím, spustila hroznej ječák… Takže se snažím trochu doma, ale cácora mě nenechá:-D
Tak v těhotenství jsem přibrala 17 kg a po porodu mi ještě 3 zbyly, ale mám stejnou konfekční velikost jako předtím. Chodím cvičit 3× týdně, tak to snad dám ještě dolů
Naopak prsa mám o číslo větší než předtím.
Já jsem toužila po miminku už strašně moc dlouho, nebylo s kým, neměla jsem kde bydlet ani z čeho, studovala jsem dvě vysoké školy. Po promocích jsem pořád chtěla miminko a nakonec, skoro v 29 přišlo. Myslím, že nezáleží absolutně na věku, ale na lásce, péči, chtění. A když má miminko přijít, přijde. Zní to šíleně fatalisticky, až se musím sama nad sebou zašklebit, ale přijde mi zvláštní říkat, že někdo je připavený na dítě a někdo ne. Myslela jsem si, že jsem připravená už spoustu let, ale ani teď, v těch 29 bych to nemohla tvrdit, když to přišlo. Takže každé ženě, ať je jí 18 nebo 38 přeju, aby měla radost, zdraví, energii a odvahu jít za štěstím, a pokud jej spatřuje právě v děťátku, ať to vyjde.
Me je 36 a cekam ted druhy, prvni bylo minuly rok a ted to teprve sedi. Navic kolem sebe vidim sobe rovne a starsi mit prvni dite a je to normalni. Musim podotknout bydlim v Londyne a tady lazdy jen specha za karierou a pak chce deti pozdeji. Mame nejlepsi leta, co 20tky vi o zivote?? Naprosto nic, ale zase nekdo kdo ma deti driv je s tim driv v hlave vyrovnany…kazdy je jiny