Hledání práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Začala jsem hledat v srpnu, na začátku září jsem nastupovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono dost záleží kde bydlíš, v Praze není problém, v některých regionech je práce po RD, s dobou abys stihla vyzvedávat ze školky, jen utopie ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, záleží na tom, kde bydlíš a jaké jsou Tvoje představy a nároky ![]()
Jinak mě bude končit rodičák až v březnu, ale po letních prázdninách se už budu rozhlížet(pokud mi vezmou malou do školky) a po vánocích budu opravdu urputně shánět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No možná na tom budu podobně jako ty, ale už se dívám v okolí a poptávám se…Ale je to docela bída. Člověk se musí pořád dívat a stále sledovat, kde by mohli někoho potřebovat…Je to v dnešní době dost těžké. Ale důležité je se nevzdávat a snažit se zdokonalovat.
A snad se časem poštěstí. ![]()
- Citovat
- Upravit
Od září jde malá do školky a já bych chtěla začít chodit do práce, už se rozhlížím a od 1.6. začnu i obesílat
dřív pro mě moc nemělo smysl, protože nastoupit dřív určitě nemůžu, hlídání bych neměla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nejlepší asi hlavně bude, když tomu budeš věřit a ne to považivat za utopii. ![]()
Ono ne každý, kdo si najde práci za měsíc musí být pražák bez nároků. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hodně záleží na lokalitě a pak na tom, jak to budeš mít s hlídáním. Pokud třeba můžeš dělat na směny, tak to není problém. Velký problém je sehnat práci na jednu směnu, kterou skloubíš s dítkem, když jsi na něj sama.. hledala jsem téměř rok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně se daří shánět práci přes známé, pořád jsem se ptala kamarádek a známých a díky tomu už jsem měla od března tři nabídky práce a jednu jsem si vybrala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží na místě bydliště a druhu práce kterou chce zakladatelka dělat. Je velmi málo míst celkově a moc lidí co hledají práci. Přijde mi, že je stále víc míst k pronájmu, takže spousta firem končí. Pokud bude chít stíhat školku, tak je to úplná katastrofa ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je fakt, nejlepší je chodit k pohovoru s tím, že to ani nemá cenu. V tom případě přeji hodně úspěchu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Budu hledat práci po rodičovské dovolené. Práci jsem hledala pouze před cca 20 lety, takže vůbec netuším, jak to teď chodí, jak se píše životopis, jestli je nutná fotka. Ani žádnou nemám. Zrovna teď jdu sepsat životopis. Rad jsem četla spoustu, ale je něco jiného hledat práci v Praze a tady. Jsem z vesnice. Bydlím poblíž malého města. Pokud do mého bývalého zaměstnání přišel životopis, ve kterém bylo vše rozepsáno, co vše dotyčný umí, co všechno dělal a k tomu průvodní dopis, ve kterém vychválil své pozitivní vlatnosti (přesně tak, jak se to má dělat), tak všechny akorát odradil, protože to působilo jako nafouknutá bublina. Vždy byly upřednostňovány jednoduché životopisy, kde je uveden seznam zaměstnavatelů, pozice, popř. hodně jednoduché poznámky. Kamarádka píše životopis na x stran, přitom dělala pouze sekretářku ve dvou firmách - víceméně vařila kafe, chodila na poštu. Jsem zvědavá na vaše zkušenosti, rady.
- Citovat
- Upravit
Hmm, se připojím. Mě tohle čeká za rok
Životopis tedy vypracovaný mám, přes formulář na internetu, ale jinak dál opravdu nevím. Já si chvilku hledala práci před dvěma lety, ale to už jsem věděla, že jsem těhotná, tak to bylo jen takový, kdyby náhodou to nedopadlo
Ale příští rok se do toho musím opřít a něco opravdu najít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Budu hledat práci po rodičovské dovolené. Práci jsem hledala pouze před cca 20 lety, takže vůbec netuším, jak to teď chodí, jak se píše životopis, jestli je nutná fotka. Ani žádnou nemám. Zrovna teď jdu sepsat životopis. Rad jsem četla spoustu, ale je něco jiného hledat práci v Praze a tady. Jsem z vesnice. Bydlím poblíž malého města. Pokud do mého bývalého zaměstnání přišel životopis, ve kterém bylo vše rozepsáno, co vše dotyčný umí, co všechno dělal a k tomu průvodní dopis, ve kterém vychválil své pozitivní vlatnosti (přesně tak, jak se to má dělat), tak všechny akorát odradil, protože to působilo jako nafouknutá bublina. Vždy byly upřednostňovány jednoduché životopisy, kde je uveden seznam zaměstnavatelů, pozice, popř. hodně jednoduché poznámky. Kamarádka píše životopis na x stran, přitom dělala pouze sekretářku ve dvou firmách - víceméně vařila kafe, chodila na poštu. Jsem zvědavá na vaše zkušenosti, rady.
Za mě.. Sepsat základní údaje jméno bydliště kontakty pod to sepsat školu, kurzy, dovednosti a pak od do zaměstnavatel, pozice a velmi stručný popis.. typu pokladní - práce na pokladně a doplňování zboží.. rozepisovat se o tom jak skvěle vařím kafe je blbost.. Personaliti v dnešní době nemají čas a myslím, že ani chuť číst rozvláčné CVčka.. A fotka není podle mě nutná, pokud se nejedná o nějaké hostesky a podobně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím všechny. V nejbližší době mně bude čekat hledání práce po rodičáku. Zajímaly by mně vaše zkušenosti jak to probíhalo u vás, jak dlouho jste práci hledaly a tak. Asi to moc jednoduché nebude