Zdravotní a sociální při práci na dohodu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
zdravotní a sociální při práci na dohodu
Prosím o radu, naše šéfka nebyla v práci, tak jsem se neměla možnost zeptat…
21.5. mi skončila rodičovská dovolená, v bývalé práci jsem dala výpověď (studuju ještě VŠ a práci na plný úvazek bych při škole nezvládala), na ÚP registrovaná nejsem, jednak bych při té směšné podpoře nemohla pracovat a pokud bych podporu neměla, tak výdělek 4tis hrubého by mě taky moc nezachránil… Mám brigádu, zatím na DPP, po splnění 300h dostanu smlouvu na DPČ. Zajímá mě, jak je to s placením pojištění, bude se mi to platit automaticky jako jsem to měla při práci na HPP nebo si to musím nějak platit sama nebo jak? Nerada bych něco zanedbala… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pojistne platis z vydelku, pokud vydelas nad 10 tisic mesicne. Jinak si musis pri DPP pojistne platit sama. Tyka se to kazdeho mesice zvlast.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle výdělku - do 10.000,–/měs. se nemusíš starat, odvede zaměstnavatel z hrubé mzdy
pod 10.000,–/měs. si musíš zaplatit zdravotní poj. jako OBZP 1.080,– své poj.
- Citovat
- Upravit
Pokud studuješ, tak to platí škola, jestli ti ještě nebylo 26…musíš jenom na pojišťovnu přinést potvrzení o studiu
- Citovat
- Upravit
Pravda. Takze by ti v mesici, kdy vydelas mene nez tech 10tis. odpoadla povinnost platit si pojistne sama, t. j. nemusela by ses starat o nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michaela23 píše:
Zajímá mě, jak je to s placením pojištění, bude se mi to platit automaticky jako jsem to měla při práci na HPP nebo si to musím nějak platit sama nebo jak?
do 26let to platí škola jestli studuješ denní studium a nebo si pak musíš platit z platu sama zdravotní a socialní když nejsi na ÚP ale nejlepší máš když se domluvíš se šefovou že ty budou každý měsíc zdravotní a socialní strhavat z platu
- Citovat
- Upravit
@tterrezzkaa vidíš na to jsem zapoměla
ale nejde to u každé školy/oboru a formě vedené na min. šk.
- Citovat
- Upravit
Diky holky.. 26 uz mi davno bylo, studuju kombinovane. Vydelek budu mit pod 10tis, takze se nemusim o nic starat, chapu to dobre?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, nechapes. Pokud mas vydelek nizsi nez 10 tisic, musis si platit zdravotni pojisteni sama. Starat by ses nemusela, kdybys mela hruby plat vyssi nez 10 tisic a to kazdy mesic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zdravotní mám vyřešené, ale jak je to se sociálním? kolik se platí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sociální není povinné pro lidi bez příjmu s odvodem pojistného, nemocenské si platit sama „bez příjmu“ možné není, lze se jen dobrovolně přihlásit k důchodovému pojištění (http://www.cssz.cz/…brovolna.htm)
- Citovat
- Upravit