Hledání práce - podělte se o tipy

Anonymní
4.2.19 21:10

Hledání práce - podělte se o tipy

Omlouvám se za anonym, ale nerada bych, aby mě v tom někdo poznal. Hledám novou práci, je mi 40, mám dvě děti ve školce. Práci mám, nic mě netlačí, ale prostě chci se posunout dál, v současné práci se cítím nedoceněná. Mám stejný plat, jako jsem měla před sedmi lety. Dnes jsem si řekla o zvýšení platu a šéf mě setřel. Pracuji v Brně, mám VŠ, umím jazyk. V práci jsem vytížená, narozdíl od některých kolegů. Vedení to nevidí. Takže už rozesílám životopisy. Podělte se prosím o nějaké rady a tipy, co fungovalo vám. Hledám práci, která mě bude naplňovat a bude lépe placená. Samozřejmě používám různé agenty na jobs.cz., ale i když nastavím nějakou výši platů, přesto mi chodí nabídky mnohem nižší. U většiny inzerátů plat není uveden vůbec. Já ale nechci zbytečně běhat po xxx pohovorech, na to jednoduše nemám čas. Jak jste toto řešili?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
4.2.19 21:22
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym, ale nerada bych, aby mě v tom někdo poznal. Hledám novou práci, je mi 40, mám dvě děti ve školce. Práci mám, nic mě netlačí, ale prostě chci se posunout dál, v současné práci se cítím nedoceněná. Mám stejný plat, jako jsem měla před sedmi lety. Dnes jsem si řekla o zvýšení platu a šéf mě setřel. Pracuji v Brně, mám VŠ, umím jazyk. V práci jsem vytížená, narozdíl od některých kolegů. Vedení to nevidí. Takže už rozesílám životopisy. Podělte se prosím o nějaké rady a tipy, co fungovalo vám. Hledám práci, která mě bude naplňovat a bude lépe placená. Samozřejmě používám různé agenty na jobs.cz., ale i když nastavím nějakou výši platů, přesto mi chodí nabídky mnohem nižší. U většiny inzerátů plat není uveden vůbec. Já ale nechci zbytečně běhat po xxx pohovorech, na to jednoduše nemám čas. Jak jste toto řešili?

A v jakem oboru by te prace bavila a v jakem mas praxi?

• Citovat
  • Upravit
3198
4.2.19 21:23

Můžeš si napsat platový požadavek rovnou do životopisu. Pak si Tě pozvou jen tam, kde by to eventuálně byli ochotni dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
4.2.19 21:28

Taky bych počítala trochu s tím, že plat by ti časem zvedli (po zapracování - lze se tak domluvit u pohovoru), takže abys zbytečně nevyloučila nižší plat.nabídky. Zaměstnavatel ti pak rád přidá, když uvidí, že jsi schopná, ale hned od začátku nebude do nikoho sypat peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
4.2.19 21:38
@Jitul.kaaa9 píše:
Můžeš si napsat platový požadavek rovnou do životopisu. Pak si Tě pozvou jen tam, kde by to eventuálně byli ochotni dát.

To se fakt dělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
4.2.19 21:42
@Anonymní píše:

Jenže VS a jazyk a proti tomu stojí školkove děti…máš hlídání? Rada? Uvažuj z pozice zaměstnavatele…taky mám VS a jazyk a to samo o sobě ale nestačí…teda myslím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
4.2.19 21:48
@tasa píše:
To se fakt dělá?

No běžné to není, ale už jsem se s tím párkrát setkala. A upřímně, většinou ten člověk měl ten požadavek nereálný, takže jsme si fakt vzájemně ušetřili čas :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
4.2.19 21:50

Abys dostala nějaké relevantní informace, tak by bylo dobré napsat, v jakém pracuješ oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
4.2.19 22:02
@tasa píše:
Jenže VS a jazyk a proti tomu stojí školkove děti…máš hlídání? Rada? Uvažuj z pozice zaměstnavatele…taky mám VS a jazyk a to samo o sobě ale nestačí…teda myslím..

Mam vs, jazyk, dve deti jedno dvoulete a mesic novou práci s o dost větším platem nez kam bych se vracela (tam byla nabidka dost nijaka).

Co asi pomohlo: deti jsem nezapirala, vsude jsem psala, ze jsem delala i na rd.
Jakekoliv hlidani nebo cokoliv pdobneho ohledne deti jsem zminovala az na pohovoru.
Ano, byla jsem na dost pohovorech kde nabizeli penize jinde nez jsem mela rozmezi. Rikali to hned, ale az osobne.
Nekolik firem se ozvalo a prislo mi, ze az po prvnim kontaktu cetli skutecne zivotopis.
Soucasnou praci mam v oboru, ale kdyz se po delsi dobe ozvali, az jsem se lekla, na co jsem to odpovedela :oops: pohovor byl velmi prijemny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
4.2.19 22:04
@Jitul.kaaa9 píše:
No běžné to není, ale už jsem se s tím párkrát setkala. A upřímně, většinou ten člověk měl ten požadavek nereálný, takže jsme si fakt vzájemně ušetřili čas :lol:

Vidíš, mě by to tam nenapadlo psát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.19 22:09

@Ornwen opravdu? Zkoušela jsem teď jen tak zkusmo odepsat na jeden inzerát, a ve druhém emailu jsem uvedla, že mám dítě (ano pravda 6měsíční, ale pracovat cca 10-15hodin týdně bych zvládla) a druhá strana se už neozvala. Jako OK beru, že dítě = handincap, ale mohli aspoň odpovědět, že?

• Citovat
  • Upravit
3198
4.2.19 22:17
@tasa píše:
Vidíš, mě by to tam nenapadlo psát

Já bych si to tam taky nedala. Pro dobrou práci jsem ochotna obětovat čas, strávený na pohovorech. Někdy prachy nejsou všechno a navíc v dobré firmě člověk může dostat brzy výrazně přidáno… teda u nás ve firmě to tak funguje :lol: takže odstřelit se kvůli penězům už před setkáním bych nechtěla.
Ale zakladatelka na to asi kouká jinak, tak jí radím napsat si kolik chce rovnou do CV nebo nějakého původního textu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
5.2.19 06:43
@Anonymní píše:
@Ornwen opravdu? Zkoušela jsem teď jen tak zkusmo odepsat na jeden inzerát, a ve druhém emailu jsem uvedla, že mám dítě (ano pravda 6měsíční, ale pracovat cca 10-15hodin týdně bych zvládla) a druhá strana se už neozvala. Jako OK beru, že dítě = handincap, ale mohli aspoň odpovědět, že?

Bohuzel neodpovidani je hrozny nesvar. Ale treba ze soucasne práce se ozvali po trech týdnech. Nevzdavala bych to.
Ja byla i na pohovoru v sestym mesici. Ani si toho nevsimli, sem to pak priznala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.19 08:04

@tasa Omlouvám se, do noci jsem psala životopis. Hlídání mám, děti byly kolikrát nemocné a nijak se to neprojevilo, chodila jsem do práce. Jako kdybych si brala často ocr, tak to zase vidím jinak a byla bych ráda, že s tím zaměstnavatel nemá problém. @jenny.fields Mám praxi v marketingu, obchodě, v podstatě jako projektový manažer, i když moje pozice se tak nejmenuje. Ale řídila jsem určité projekty, úspěšně a byla to super škola. @Jitul.kaaa9 Do životopisu bych si to nedala. Nechci, aby to vyznělo, že mi jde jen o penize, to rozhodne ne, nikam nespecham. Proste se chci zase někam posunout a na současném místě není šance.

• Citovat
  • Upravit
3198
5.2.19 09:16
@Anonymní píše:
@tasa Omlouvám se, do noci jsem psala životopis. Hlídání mám, děti byly kolikrát nemocné a nijak se to neprojevilo, chodila jsem do práce. Jako kdybych si brala často ocr, tak to zase vidím jinak a byla bych ráda, že s tím zaměstnavatel nemá problém. @jenny.fields Mám praxi v marketingu, obchodě, v podstatě jako projektový manažer, i když moje pozice se tak nejmenuje. Ale řídila jsem určité projekty, úspěšně a byla to super škola. @Jitul.kaaa9 Do životopisu bych si to nedala. Nechci, aby to vyznělo, že mi jde jen o penize, to rozhodne ne, nikam nespecham. Proste se chci zase někam posunout a na současném místě není šance.

No jo, jenže když si neprojdeš spoustu pohovorů, tak prostě tu skvělou novou práci nenajdeš. Musíš tomu ten čas dát, investuješ ho do sebe. Ale neříkám, že nemůžeš mít štěstí i hned napoprvé, mně se to povedlo :lol:
A taky je otázka, když se Ti šéf s přidáním vysmál a všechny nabídky Ti připadají nízké, jestli to očekávání nemáš mimo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat