Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, rádi malujeme, rozdáváme malované kamínky i rádi hledáme. Když děti najdou jsou moc rádi☺️ a na oplátku necháme naše..
Teď mi známá řekla o Geocachingu, ta doba co to frčelo je asi pryč, ale jsou i tací, kteří stále hledají a už mají nějaké kešky doma. Pochlubte se, těmi nejlepšími kešky
My jsme asi zaspaly tu dobu, ale našli jsme pár větších zkumavek s blokem kde jsme se zapsaly. Je to taková dobrá možnost něco hledat a vylákat tak děti ven do přírody ![]()
Nikdy jsem mode kesek neprisla na chut.
Daleko zajimavejsi mi prijde treba hledani sutru. Takovy pekny achatek najit… A nikdy bych nerekla, kolik nadsencu se tomu venuje a jak propracovane informace maji.
Zažil jsem začátek geocachingu, kdy měl málokdo gpsku a běžně se lovilo podle klasických map. To bylo pěkné období, kdy se tomu věnovali opravdoví nadšenci. Potom přišly chytré telefony s gps a najednou se geocaching stal masovou záležitostí, o které se všude psalo, dokonce bylo pár reportáží v televizi. Vedlo to k tomu, že vznikalo spoustu nesmyslných a ošklivých kešek (klasicky olezlý igeliťák na odpadky strčený mezi kořeny, nebo pod kámen), kešky byly plné různého nesmyslného bordelu a naopak slušný obsah z nich byl okamžitě pryč. Přibylo různých škodilů, kteří kešky kradli a dokonce se jeden čas někdo bavil tím, že do kešek doslova sral. Takže jestli jste začali teď, kdy ten velký boom dávno opadl a zase se tomu věnují lidé, co o to mají opravdu zájem, tím lépe pro tebe
Ještě kdyby ubylo „obrázkových“ sérii kešek a vrátil se čas, kdy každá jednotlivá keška vedla člověka na nějaké zajímavé místo, jako v počátcích geocachingu. Ale to bych asi už chtěl moc ![]()
Včera nás keška vedla až na druhé straně potoku, což bylo nemožné přejít přes potok v zimě do strmého kopce do lesa..
Zaregistrovaná na geocachingu jsem už dýl, ale víc hledám až teď se synem, kterého to chytlo. Máme i premium ![]()
A existuje něco jako geocaching na malované kamínky?
Děti milují hledání kamínků (i rádi malují), ale máme smůlu, nacházíme minimálně. Jsou ještě malí, velké tůry nehrozí, takže by se nějaká nápověda hodila…
@Whitedog To nevím.. taky nalézáme málo. Bylo by to super pro děti hra
Chce popátrat na netu
@Whitedog píše:
A existuje něco jako geocaching na malované kamínky?
Děti milují hledání kamínků (i rádi malují), ale máme smůlu, nacházíme minimálně. Jsou ještě malí, velké tůry nehrozí, takže by se nějaká nápověda hodila…
Určitě. My jsme vezli nějaké kamínky od kamarádů, když jsme cestovali. Oni to někde na netu pak zapsali. Když se dívám na net, našla jsem to jako „putovní kamínky“ a pak na Facebooku jako „kamínky“. Tak zkus.
Nějak mě to nechytlo, pár kešek jsem našel úplně omylem, např. na houbách, jen jsem se podíval, co tam je hezkého, zase to zaklapl a šel si po svých.
Ale jo, hledám… kamínky mě nevzaly, byť některé jsou fakt krásné.
Dřív jsem hledala hodně. Od té doby, co mám víc dětí a mám kloubit volný čas, jejich požadavky, náročnost terénu/výletu a ještě bych měla řešit kešky, šly kešky do háje, stejně jako všechny ostatní koníčky, známe to, že… Ale pokud se k nějaké přichomýtnu, ráda si ji zapíšu a časem se určitě vrátím.
Ony se celkem obměňují, takže ty, co byly fajn před pár lety už neexistují. Spíš to chce číst ty listingy nebo nějaké žebříčky. ![]()