Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Krásný den maminky,
Prosím Vás mám menší dotaz. Vím že je tady ohledně téhle diskuze tady toho hodně ale ještě jsem nenašla nějakou co by pasovala k mému problémů..
Mám čtyřměsíčni dceru jsme plně na UM od prvního týdne..
Malá mi hodně blinka už od měsíce.. Doktorka říkala že se může jednat o mírný reflux který časem vymizí.. Dobře pochopila jsem.. No od třetího měsíce co tak pozoruju tak jsem si všimla že má ve stolici hlen, teda podle mě..
Mluvila jsem o tom s doktorkou a zeptala jsem se jestli nemůže mít alergii na kravskou bílkovinu že to máme v rodině (od přítele sestra). Doktorka mi řekla že to na alergii nevypadá že by to bylo projeveno hlavně kožním problémem. Dál se to už nijak neřešilo…
Malá je strašně hodné dítě, na bolení bříška netrpí, co brečí tak akorát před jídlem..
Moc mi toho taky teda nevypije ale jedlikem nikdy nebyla. Prospívá dobře z porodnice jsme odcházeli s 2650g a 46cm a teď na 4měsični kontrole máme 5450g a 60cm, nemá být po kom velká..
Já už nevím jestli to řešit nebo jsem prostě jenom hysterka.. Malá se bolesti nekrouti, jenom mě mrzí že blinká..
Za jakoukoliv radu budu moc vděčná ❤️
Děkuji za přečtení a přeji Vám krásný den 🍀
Zkusila bych vyter ze stolice. Měli jsme také hlen bez blinkani a byla to salmonela. U někoho se to nemusí vůbec projevovat a u někoho ano. ![]()
@Anonymní píše:
Zkusila bych vyter ze stolice. Měli jsme také hlen bez blinkani a byla to salmonela. U někoho se to nemusí vůbec projevovat a u někoho ano.
Jeej tak to je síla.. Tohle by mě nenapadlo vůbec.. Moc děkuji za komentář, budu volat teda o stěr ať mám jistotu.
Ještě jednou moc děkuji ![]()
No, naše malá ABKM měla, projevilo se to až krví s hlenem ve stolici, kožní projevy žádný - a to byla na JIRP, takže by si tam asi všimli. Nicméně to blinkání může být opravdu „jen“ ten reflux, taky záleží na tom jak hodně blinká. Na to můžeš zkusit zahušťovat mléko anebo se prodává přímo UM proti blinkání. Jestli jí nebolí bříško a prospívá dobře, tak bych asi neřešila, ale sleduj to.
@Jaaanča píše:
No, naše malá ABKM měla, projevilo se to až krví s hlenem ve stolici, kožní projevy žádný - a to byla na JIRP, takže by si tam asi všimli. Nicméně to blinkání může být opravdu „jen“ ten reflux, taky záleží na tom jak hodně blinká. Na to můžeš zkusit zahušťovat mléko anebo se prodává přímo UM proti blinkání. Jestli jí nebolí bříško a prospívá dobře, tak bych asi neřešila, ale sleduj to.
Dobře, zkusím s tímhle ještě počkat.. Před chvilkou jsme začali s příkrmy. Tak snad ji tohle možná i pomůže to v bříšku trošku „zahustit“. Zkoušela jsem mlíčko i zahušťovat a bohužel bez úspěchu.. Malá mi teď začala i hodně slintat, ale tak popravdě ona slinta snad už měsíc tak jsem si myslela že by to mohlo být i zubama, ale zatím nic no ![]()
Moc děkuji za Váš názor ![]()
Abkm vubec nemusí mit kozni projevy. Syn mel hlen ve stolici a blinkal - byla to abkm. Pres veskere reci nasi doktorky, ze to muze byt normalni, jsem vyradila ze sve stravy vsechny mlecne vyrobky, vydrzela tak 2 tydny (vysledky se nedostavi hned, to je dost matouci) a ejhle, bylo po problemech. Dietu uz jsem drzela do odstaveni. Synovi je ted 3,5 roku, a stale netoleruje mlecne vyrobky krome zakysanych. Ekzemy nemel nikdy (musim zaklepat), jen zazivaci ootize po mleku - ridkou stolici nekolikrat denne.
Takze na tvem miste bych zkusila pzadat o vyter z konecniku, a pokud bude negativni, zkusila bych UM pro abkm. Nechci vasi doktorku z niceho obvinovat, ale muze take odmitat abkm kvuli tomu, ze nechce psat recepty na specialni umelou vyzivu, s tim uz jsem se take bohuzel setkala.
@Anonymní píše:
Abkm vubec nemusí mit kozni projevy. Syn mel hlen ve stolici a blinkal - byla to abkm. Pres veskere reci nasi doktorky, ze to muze byt normalni, jsem vyradila ze sve stravy vsechny mlecne vyrobky, vydrzela tak 2 tydny (vysledky se nedostavi hned, to je dost matouci) a ejhle, bylo po problemech. Dietu uz jsem drzela do odstaveni. Synovi je ted 3,5 roku, a stale netoleruje mlecne vyrobky krome zakysanych. Ekzemy nemel nikdy (musim zaklepat), jen zazivaci ootize po mleku - ridkou stolici nekolikrat denne.
Takze na tvem miste bych zkusila pzadat o vyter z konecniku, a pokud bude negativni, zkusila bych UM pro abkm. Nechci vasi doktorku z niceho obvinovat, ale muze take odmitat abkm kvuli tomu, ze nechce psat recepty na specialni umelou vyzivu, s tim uz jsem se take bohuzel setkala.
Mě celkově zamrzelo že jsem ji to před měsícem říkala ohledně té stolice a jenom jsem se zmínila jestli to nemůže být ta alergie a hned že ne.. Dobře chápu, pak jsem očekávala aspoň ty stěry a nic se nedělo..
Tak já už prostě nevím..
Jinak děkuji za Vaši odpověď ![]()