Kdy co dát z ovoce

Anonymní
2.12.21 19:21

Kdy co dát z ovoce

Holky jsme 3 měsícem na prikrmech- (obidek masozeleninive, zařazen žloutek a pomocí kuskus lepek) teď jsme začali dávat dopolední svacinku ovoce. Malé je 7m a jinak je plně kojena. Vzhledem k ročníku období nemám moc prostoru ji dávat ochutnávat velký počet druhů ovoce které by h připravila doma (švestky, broskev, borůvky apod. ) zajima mi jetski jste třeba kupovali mražené, nebo jste kupovali hotové presnidavky a zařazovali jste I takové jahody, maliny, mango apod. Které jsou vhodnější až déle? Co dr to jiný názor. A odkdy jste prosím zarazovali cerealie a odpoledni svacinky? Prosím jen zkušenosti s kojenymi dětmi děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20883
2.12.21 19:34

Všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.21 19:41

@Cenarius ale nějak postupně ne? Začala jsem jablkem, bananem a zítra chci dat blumy jsem sehnala. Tak pak zkusím borůvky ale jde mi o to zda mám brát kupované hotové ale ty jsou vždy s necim a já bych ráda ty jahody maliny dávala samostatně abych když tak odhalila případnou alergii tak jestli tedy koupit mražené? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14
2.12.21 20:08

Já bych to nehrotila :) malý má 8 měsíců, první příkrm měl být dle pediatra mrkev…horší škleb než co udělal můj syn jsem snad neviděla, tak jsem mu místo toho hned šupla namixovaný banán a jak mu chutnalo :lol: každé miminko je jiné, já na nějaké tabulky a rozvrhy nikdy nehrála. Doteď kojím kdykoliv si o to „řekne“ ale k snídani papáme bílý jogurt nebo přesnídávku, svačí většinou keksík, na oběd cokoliv (zelenina, maso, teď si zamiloval špagety..). Cereálie zatím nepapáme, ale dávám mu jednoduše to, co uznám za vhodné a co vím, že má rád, na druhou stranu je to ale kus chlapa :lol: ty nejlépe odhadneš na co je miminko připravené :) Samozřejmě do alergenů typu maliny a jahody bych se nehrnula, tomu dávám ještě čas, a borůvky staví, tak bych taky neriskovala ať malou nebolí bříško. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
2.12.21 20:16

Nehrotila jsem to. Ovoce jsem dávala že začátku většinou buď tepelně upravené a nebo nebyla problém jakákoliv přesnídávka. Nikdy jsem extra nemixovala, když bylo měkčí, dostaly čerstvé, ostatní až když narostly zuby. Snažila jsem se každé dávat alespoň 3 dny, sama mám alergii na většinu ovoce, tak jsem byla opatrnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
2.12.21 20:46

Mala má teď v prosinci rok, prvnich pet měsíců plné kojena, ted už jenom v noci. Od léta začala podle toho, co nám postupně zralo - borůvky, jahody, maliny, ostruziny, bez mixovani, umyla jsem do misky a sama si brala. Občas sttouhane jablicko, banán, mango na kousicky. Teď nejvíce hrozno, to ji teda oloupu (jde to překvapivě snadno) a vyndat pecky. Zatím všechno ovoce a zeleninu, co jsem ji dala, s chuti snedla. Tabulky moc nesleduju, reakce žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.21 07:39

Malá mi ještě nesedí prave. A.mam se honit fo cerealii apod? Zoubky taky nemá takže maximálně odpoledne ji dám kukuricnou krupku která se rozpouští sama. :palec: takže prostě zkoušet dobre děkuji vám :kytka: a dávala z vás nektera mražené ovoce?

• Citovat
  • Upravit
144
3.12.21 08:31

Cerealní kaše dávám k snídani, točím asi pět druhů, ať to má pestré (jáhlová, krupice, cereální Sunar, rýžová, ovesná). Ve dne kojím už jen v deset a ve čtyři. Z čerstvého ovoce syn snese jen rozmačkaný banán, po jiném se mi buď poblil, nebo osypal, tak vyčkávám. Maliny, jahody jsem dávala vždy jen tepelně upravené. Vařením se snižuje možnost alergické reakce. S borůvkama pozor, bolí po nich bříško, tak jen trošku. Bobuloviny mám z mrazáku, vždycky jich pár hodím do hrnce třeba s jablíčkem/hruškou a udělám si přesnídávku na dva dny. Já jsem opatrná, celá rodina s intolerancí na kde co. Syn devět měsíců s alergií na mléčnou bílkovinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí