Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky. Chtěla jsem se zeptat jestli může být hlenová zátka vodnatá? Poslední dva dny po probuzení pozoruji vodnatý výtok. Dnes byl silnější a bylo tam trošku žlutohnědé barvy potom na vložce, ale žádný hlen. Trošku mě toho steklo po noze, než jsem si vzala vložku. Někde jsem četla že může být hlenová zátka i vodnatá? Mám to jen když dlouho ležím ( ráno pro probuzení). Dnes přes den jsem si vzala intimku a je mírně špinavá - žlutohnědě. Jsem 39tt
Klidne to muze byt hlenova zatka, ja to tak v prvnim tehu mela. Myslela jsem si, ze mi praskla voda, ale test ne plodovku byl negativni, takze to musela byt zatka.
Mám to právě jen ráno, dnes jsem si vzala vložku. Trochu je špinavá. Zítra jdu k dr tak se ho zeptám.
@myskalucka já jsem právě měla vodu, byla tam prý malá prasklina, nahoře, tak proto jsem tak ukapávala, než to řachlo úplně…ale maminka to už má za pár, tak hodně štěstí ![]()
@dlouha : no ja tenkrat byla 40+1 a fakt jsem si myslela, ze mi prasla voda, jak to teklo, tak jsme jeli do porodky, udelali test s vlozkou na plodovku a negativni
, to teceni jsem mela od rana od 6 a hlenova zatka odesla odpoledne. Tak snad by se v porodce nespletli.
@moby Mobyku může být, ale raději vem vložku a nech si to odkontrolovat, aby to nebyla plodovka… může odtékat strašně pomalu. Určo si to nech zjistit ať má dušička klid.
Když vyloučí plodovku, tak nemusíš mít strach a můžeš dál spekulovat, zda j to zátka ![]()
Držím pěsti ať máš krásný a rychlý porod s krásným a zdravím mimčem na jeho závěr ![]()
Zajeď do porodky ať ti udělají test na odtok plodovky, já měla taky dva dny výtok a pak když mi to nedalo tak zjistili, že je to plodovka…druhý den vyvolávali porod
@myskalucka mě udělali test a byl pozitivní a už si mě tam nechali a pak se to během hodiny rozjelo všechno, no určitě by se nespletli, leda, že by měli prošlé činidlo
což asi neee ![]()
Většina holek zátku popisuje spíš jako sopel, s prominutím ![]()
Já bych taky pro jistotu zajela do porodnice, plodovka může odtíkat po troškách, tak ať máš klid ![]()
No já právě ráno vložku po ruce neměla, tam sem si to utřela ubrouskem. Až pak jsem si vzala vložku - no a přes den je sucho. Jen trošku ten výtok ale jen úplně mimimálně. No každopádně večer spím už s vložkou abych měla popřípadě vzorek do porodnice..
Já měla v posledním trimestru dost vodnatý výtok, ale plodovka to nebyla. Asi týden před porodem to hrklo, čůrek tekutiny stekl po noze, myslela jsem, že na tuty plodovka. Čekala jsem, že se to rozjede a poteče víc - jenže pak nic. Porod začal až za pár dnů. Šel ze mě růžový hlen, tak jsme jeli. Ono se to fakt těžko pozná, lepší je dát si vložku a optat se doktora.
Ahojky, tak hlásím že už máme miminko
: Tak to asi byl náznak blížícího porodu. Začala jsem rodit den na to ![]()
Ahojky, máte někdo zkušenosti s předčasným odchodem hlenové zátky? Jsem 29týden a mám pocit, že mi odešla, čekám 3. dítko a při obou dětech mi odešla a do týdne jsem rodila, ale tentokrát se mi to zdá brzy ![]()