Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky co jste rodily ve svitávách, poprvé císařem, mohli jste se podruhé rozhodnout zda cs, nebo normální porod? Za 3 týdny mám TP, první porod před 2 roky císařem, ted podruhé chci taky císaře. V rizikové poradně, se mě Dr. ptal, jak bych chtěla rodit, tak jsem mu řekla, že chci zase císaře. Nic neříkal, jen at si to do příště rozmyslím, že bych mohla rodit normálně. Prosím neptejte se mě, proč nechci rodit normálně. Díky za Vaše zkušenosti.
To je tvoje věc. Stačí si stěžovat na bolest a pálení jizvy a nikdo by tě neměl k normálnímu porodu nutit.
@Leenour Tak pokud ti řekl, ať si to do příště rozmyslíš, tak se rozmysli, že chceš císaře ne, když ti dal vybrat?
Pokud jsi rozhodnuta, tak rekni, ze te boliva jizva a pujdes automaticky na cisare…
Jsem rozhodnutá, ale jsem nervozní, však to znáte. Kdyby mě už řekli termín, tak jsem klidnější. První císař byl akutní, pro hypoxii plodu, na porodním sále nastal, hroznej zmatek a plašení, bylo to pro mě hrozný. Bála jsem se aby malýho stihli rychle vytáhnout a neměl žádný následky! Už bych tohle nechtěla znovu zažít. Tak když mi dal na výběr, tak snad mě ho udělají.
@Leenour
mam to podobne. prvni hodne akutni CS, ted druhy planovany. ja mam ted mensi rozdil, takze mi rekli uz na prvni kontrole pri potvrzeni tehotenstvi, ze to bude zase CS ![]()