Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte holky jdu si sem hlavne postěžovat a pokecat jak vy jste měli stanovene terminy porodu. Před 14 dny me muj dr poslal do porodnice. Mam stanoveny 2 terminy porodu podle utz 10.11 a podle ms 16.11. V porodce byl moc prijemny dr a řekl ze se to pomalu chysta a ze si mysli ze do terminu budeme mit malého venku a ze se tedy budeme ridit terminem dle utz ze 12tt- tedy 10.11. A dneska na kontrole byl jiny dr a ten tedy nebyl moc prijemny jen řekl ze to k brzkému porodu nevypada a ze proc tam mam napsany termin podle utz ze se budeme ridit podle ms a prepsal mi to na toho 16 a konrola za tyden. Jsem silene zklamana tak jsem se tesila na malého ze pujde ven a ono asi nic a doktori ze stejne nemocnice se ani nedokazou shodnout podle kterého terminu se ridit. Vim ze prcek se narodi az sam bude chtit az prijde jeho cas ale toto. jo muj dr mi to pocital k 10.11. uff tak uz jsem si vylila srdicko ![]()
A ja mela za to, ze ten zasadni je podle toho UTZ z prvniho trimestru.
jinak mi uz terminy prepisovali asi 4× a vzhledem k tomu, ze mam mit CS 2 tydny pred terminem, tak mi to taky dela trochu vrasky, ale co nadelam, proste nikdo nevi
![]()
PS: pokud ti nemaji duvod porod vyvolavat a nemas zakazano prenaseni atd, tak bych to neresila. stejne si mimco udela, co chce.
Příspěvek upraven 07.11.13 v 15:03
@ivetuli dle vsech doporuceni. Pravdu ma ten kdo rika dle MS, protoze UZ neukazal ze by se termin lisil vice nez o tyden.
Nech to na prckovi on dobre vi kdy se narodit. ![]()
Proto je nejlepsi tehotne ke konci tehotenstvi vubec nevysetrovat vnitrne nebo se minimalne nevyjadrovat k tomu jak moc se porod ne/blizi. Ono to totiz neni nic jineho nez vesteni z povestne kristalove koule.
Zcela oficialne - za pevne dany se bere termin dle posledni MS a pokud se od nej ten ultrazvukovy cca ve 12.tt lisi vic jak o tyden, tak se jako pevne datum bere ten utz.
Vzhledem k tomu, ze tobe se to lisi jen o 6 dni, mel by se pocitat termin dle posledni MS.
Ovsem ani jeden z techhle dvou lekari stanovenych terminu nemusi odpovidat tomu, kdy se ditku rozhodne chtit na svet, muze to byt o 14 dni drive stejne jako o 14 dni pozdeji a nic s tim nenadelas ![]()
@ivetuli mimčo si stejně vykoukne až bude chtít a na to je to připravené a není připravené neber zřetel. Mě říkala doktorka dva dny před porodem, že to na porod nevypadá ani náhodou a malý se zařídil podle svého. Jinak správně by se měli řídit tím podle UTZ, ten je přesnější. U mě u prvního těhotenství termín MS neřešili, protože mám hodně posunutou OVU a tím pádem vše jinak. Nyní mám opět rozdíl skoro týden mezi termínem podle MS a OVU, ale mimčo si to dorostlo tak berou v potaz opět jen jeden, tentokrát podle MS, i když je dle mě blbej.
Před dvěma lety jsem měla termín jen jeden-10.11., pořád to vypadalo, že se vše chystá a dcera se nakonec narodila až 20.11., o pár hodin jsem se vyhnula vyvolávání.
Ted mám termíny 2, podle UTZ ve 13.tt je mimino o týden větší ale já jsem si tak jako u první jistá, že mimino odpovídá „věkem“ termínu dle PM. Jak podle ovulace, tak podle toho kdy byl jen jeden jediný sex v tu dobu. Já zas doufám naopak, že mně nikdo nebude nutit jít o týden dřív na případné vyvolávání…
Tobě přeju hodně štěstí a nestresuj se zbytečně ![]()
Ani jedno dítě nemám „v termínu“, tak se prostě hoď do klidu a ono to přijde, kdy má… ![]()
Moc dik za odpovedi. Mam pocit ze se za chvili z toho zblaznim a malej sebou sije jak nastrelenej. taaak jsem se na prcka tesila a asi si ještě chvili pockam. achjo ty poslední dny jsou faaakt hrozny ![]()
@ivetuli Mně se termín podle MS (27.11.) liší s termínem dle UTZ ze 12tt o týden (za¨čátek prosince, ale nevím kolikátýho).. takže dr bere za směrodatný ten podle MS ![]()
Poslední dny se faaaakt táhnou, ale už jen chvíli ![]()
@ivetuli Já spíš nějak nechápu, jak to, co máš napsané v průkazce ovlibní to, kdy se dítko opravdu narodí
a jinak pokud rozdíl je menší než týden, tak se opravdu bere termín dle MS a zrovna v tvém případě bych byla ráda, protože mít psaný termín dřív než opravdu je vede akorát tak ke zbytečnému vyvolávání…
Nechápu, co řešíš. Až bude chtít mimčo ven, tak se ozve. Doktor nedoktor. Mimčo na nějaký doktorský termíny vysoce prdí… ![]()
Proc jsi zklamana? Ty prece nebudes rodit na povel lekare a jeho terminu, ale podle toho, jak si to rekne dite.
Vim ze dite si rozkazat nenecha, jen me proste zamrzelo ze to jen tak rychle nebude, jeden rekne ze jo ze porodni cesty jsou nachystane a druhy o tyden pozdeji ze to na porod nevypada a ze mam jit na kontrolu az zase za tyden, myslela jsem ze pujdu třeba v pondělí nebo utery. Prece se ty porodni cesty zase nezavreli?!
nebo opravdu nevim co si o tom myslet
mam napsany ve zprave z dneska hlavicka pevne naleha a cipek 0,5cm prostupny v celem rozsahu na prst.
@ivetuli Hele, mě říkali měsíc, že to do termínu nevydrží… haha, týden jsem přehášela. Prostě nějaké určování termínu porodu podle porodních cest je hodně mimo… pokud tedy nejsi otevřená na 8-10 cm tam už se to dá určit celkem přesně ![]()