Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, prosím Vás, chci se zeptat, jestli hl. zátka musí pokaždé odejít několik dní před porodem, nebo třeba, může odejít zároven s prasknutím vody? Co mám takhle známé, tak všem odešla třeba týden před porodem a já zatim nic…pořád se kontroluju, když jdu na wc? Jak jste to měli Vy? Díky ![]()
Mě začla zátka odcházet s prvníma porodníma bolestma, takže prakticky až během porodu a jinak je to hodně individuální, navíc můžeš rodit o trochu později atd. Nedej na babské rady, že v určitou dobu něco je a musí být nebo není tak a tak, neplatí to. ![]()
I když jsem se sledovala poctivě u obou dětí, tak si myslím, že buď mi před porodem neodešla, nebo jsem to prostě nepoznala. A pokud mi neodešla před porodem, tak to musela asi až u porodu
![]()
@Verunka26 Ahoj, je to různé. Někomu odjde i pár hodin před porodem, někomu i několik týdnů
Já mám termín 22.9. a zátka mi odešla už minulé pondělí. Při prvním porodu před 3lety mi odešla 2dny před porodem ![]()
Ahoj opravdu to bylo nějakých 8 dní před porodem. Pak mi začala odcházet plodovka a porodila jsem. ![]()
Začala mi odcházet 2-3 dny před porodem, definitivně se ale rozpustila až cca 2 h před porodem samotným. Vodu mi musela prasknout PA ![]()
Mě u prvního asi na porodním sále (nezaregistrovala jsem to), u druhého začala odcházet 3 týdny před porodem, takže nějaké pravidlo na to asi není
Mám termín v pondělí ale celý týden už jsem nějaká bídná, tak jako furt čekám kdy se začne něco dít…:D
Mně odešla při druhé kontrakci po hamiltnu
už v den plánovaného nástupu v porodnici, pak už kontrakce nepřestaly a do 16 hodin byla malá venku
U první dcery neodešla (nebo šla až u porodu) a u druhé šla 10dní před porodem. a fakt to poznáš ![]()
Ja v prvnim tehotenstvi ani nevedela, ze neco takoveho je ![]()
a pri druhem jsem take netrpelive (jiz poucena) cekala a pátrala po tom, jak má taková správná hlenová zátka vypadat, a zjistila jsem, že její barva je buď průhledná, nažloutlá, bílá, růžová nebo s příměsí krve. Její konzistence je lepkavá, hrudkovitá nebo tekutá. Odchází buď po kouskách nebo jako jeden velký kus najednou, mnohdy je odchod doprovázen i malým množstvím krve.
no tak ze si ani nemusis vsimnout, ze uz davno odesla, protoze tenhle popis pasuje absolutne na vse ![]()