Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Dneska jsem 40+6tt. Už asi 3týdny mi strašně lupe v podbřišku. Ptala jsem se doktora jak poznám odtok plodové vody třeba ve sprše nebo při čůrání tak ten mi řekl že ucítim takové lupnutí. Problém je že už 3týdny při tom čůrání to lupnutí cítím. Je to nepříjemné a trošku bolestivé ale plodovka to podle těch testů není.
Nevíte některá co by to mohlo být?
Předem dík.
@Anonymka sisi Tak mne porod zacal odtokem plodove vody a zadny lupnuti sem necitila. Jen mi tak pullitru vody chrstlo do vlozky a pak jeste teklo po stehnech. Takze sem rozhodne nemela pochybnost o tom, jestli to je nebo neni plodova voda. ![]()
@Anonymka sisi Mela jsem to taky, hrozny bolesti a to lupani i kdyz jsem se otacela pri spanku. Asi jsou to ty kosti, jak miminko tlaci. Lupnuti vody je uplne neco jinyho, to poznas. A kdyz voda praskne tim lupnutim, tak to tece jak z vodovodu ![]()
Plodovku bys poznala hnedka… takovou potopu jsem v životě nezažila ![]()
Ahoj ![]()
mě taky poslední 3-4 týdny lupalo v břiše. Ptala sem se na to doktorky a ta mi řekla, že se to stává, ale že neví čím to je… Ale neboj miminku to nijak neublíží
A až ti praskne plodovka, tak to poznáš ![]()
Já jsem teda plodovku u prvního porodu poznala, ale u druhého to luplo a odtekla snad jen kávová lžička a odtékala mi pak ještě pět dní v nemocnici na kapačkách, byla jsem 31tt.. Takže pokaždé se to nepozná, může odtékat jen malé množství, já jsem potom nepotřebovala ani vložku (teda měla jsem jí, ale jen pro jistotu…)
@pajjakk No jasný, ale jestli myslí zakladatelka to samý co já, tak je to lupání i třeba několikrát denně
A nebo aspoň několikrát týdně… A to opravdu plodovka není, protože by to mimino muselo bejt asi ve 100 plodovejch obalech
Mě když praskla plodovka, tak sem taky cejtila i slyšela lupnutí, ale tohle je úplně jiný. Mě to přišlo, jak když malýmu v bříšku křupou klouby. Asi takovej zvuk mi to připomínalo ![]()
Tak nakonec to byla plodovka… A císař. Alex narozený dnes v 02.37
51cm a 3900i