Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Potřebovala bych se zeptat jestli někdo máte nějakou hlídací chůvu-tetu pro své dítko. Potřebovala bych někoho na doporučení. A taky jak to funguje a jak jste spokojené vy a vaše hlídané dítě. Nikdy jsem si nemyslela, že bych svoje děti nechala někým cizím hlídat, ale je dobré někoho mít v záloze, jelikož jsem teď nemocná a manžel musí pracovat a nikde v blíýkosti nemám žádnou rodinu, všichni jsou daleko a kamarádky mají své děti a dost práce s nimi. chtěla bych hlídací tetu u nás doma (byla bych tady i já) takže jde spíš o to aby si pohrála a zabavila staršího syna. Syn je společenský a hodný.
jak často a v jakých situacích si necháváte hlídat děti? je mi ta představa lehce nepříjemná, že by měl někdo cizí hlídat syna, ale zase si říkám pokud by to bylo u nás doma kde bych zároveň byla i já asi by mi to tolik nevadilo
.
potřebovala bych poradit jak mám takovou paní hledat a kde, a nebo jestli můžete někoho doporučit, případně vaše zkušenosti.
Ahoj,
já sama chůvu pro svoji dceru nemám, ale sama se živím jako chůva. Momentálně pod agenturou, ale do budoucna plánuju pracovat na ŽL. Rodiny si hledám nebo teda oni mně buď přes tu agenturu - tam pak platíš agentuře a většinou je to jednou tolik co dáš chůvě, takže pro běžného člověka, velice velice drahé. Pak existují ještě jen tzv. zprostředkovávací agentury - dodají ti seznam prověřených a kvalifikovaných pečovatelek, zorganizují výběrové řízení…ty si jednu vybereš, agentuře zaplatíš jednorázový poplatek a dál se už na penězích domlouváš s hlídací paní.
Pokud nechceš vůbec přes agenturu, tak si buď dáš inzerát nebo sama pročítáš inzeráty, ale musíš pak bedlivě vybírat, ověřovat reference, nechat si předložit výpis z rejstříku trestů atd. Existují speciální servery jen s nabídkami a poptávkami na hlídání, ale inzeráty najdeš i na každém internetovém bazárku nebo v annonci, hyperinzerci atd.