Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj, jaký názor máte na to, když se dítě lechtá, hází, nebo prostě nějak fyzicky ovlivňuje, aby se smálo. Tchýně to dělá, třeba ho lechtá a on se prostě směje jen proto, že ho lechtá, jinak se s ní bohužel moc nesměje. Manžel to dělá taky, protože prostě neví jak na něj, a taky má samozřejmě její výchovu. Já ho dokážu rozesmát, aniž bych se ho dotkla a to si myslím je přirozenější a hlavně to nedělám jen proto, aby se smál. Nebo třeba vynucené pusinky, on je dát nechce a tchýně ho drží tak dlouho, dokud jí je nedá, to mi přijde úplně mimo a samozřejmě jsem jí to řekla, ale to je jak když mluvím do dubu, ona ví vše nejlíp a já to dělám dle ní blbě ![]()
Nevím kolik tvýmu synovi je, ale já svýho normálně lechtám, děláme blbinky, krademe si pupíky, prdíme na břicho…mě to přijde normální. Vadilo by ti to samé chování, které dělá tchýně i od tvojí matky?
Tak vynucené pusinky by se mi nelíbily, ty by mělo dítko dávat podle svého uvážení, ale na lechtání apod. nevidím nic špatného, je to prostě hra.
Jaký na to mám názor? Že je mi to úplně fuk… dokud dítě nepláče a je spokojené, tak ať se s babičkou baví, jak chtějí.
Jsou zásadní věci, které si od prarodičů nepřeji a na kterých si trvám - a pak jsou ptákoviny, které neřeším. Toto je jedna z těch ptákovin…
![]()
a k vynuceným pusinkám? Já si je taky vynucuju. Třeba ráno si vymýšlím, že nemůžu z postele, dokud nedostanu pusinku…
Já jsem úplně vedle z barvy tvých vlasů, takže ani nevím na co se ptáš
. Celej život nosím různé odstíny rezavé a červené, ale takto úžasnou barvu jsem neviděla. Nejspíš od kadeřnice, že? Ačkoliv mě ani kadeřnice se svejma barvama nijak neuchvátila ![]()
Myslím si že problém, který řešíš, nebude v tom, že si tchýně a manžel vynucuje smích u tvého dítěte, ale obecně jejich styl „výchovy“ …
Tak nějak nevím, co by mi na tom mělo vadit..já taky dělám s maličkym blbiny aby se smál..je to úžasný ![]()
@marketa612 píše:
Já jsem úplně vedle z barvy tvých vlasů, takže ani nevím na co se ptáš. Celej život nosím různé odstíny rezavé a červené, ale takto úžasnou barvu jsem neviděla. Nejspíš od kadeřnice, že? Ačkoliv mě ani kadeřnice se svejma barvama nijak neuchvátila
Joo, tak v tý ikonce bohužel nejsem já, to bych si taky pískala, hrozně se mi ta barva líbí…
Já s nim taky blbnu, ale tak nějak jemně, ale ona třeba začne tancovat a bouchat ho do břicha, aby se smál a já na něm vidim, že nechce, a ona prostě nepřestane, dokud se nesměje. Nebo ty pusy - on, že ne, že chce dolu /seděl na židli/ a ona na něj tak tlačí, že jí je dá…no to byste musely vidět…
@jezika píše:
Joo, tak v tý ikonce bohužel nejsem já, to bych si taky pískala, hrozně se mi ta barva líbí…
A asi bude někde chyba, protože její druhá vnučka už k ní ani nechce a chytá hysteráky, když tam jedou.
Teď trochu mimo ..muj malej (19měsíců) když slyší že si někdo z nás uprdne, zatlačí uprdne si taky a začne se hrozně řehnit. Ale jinak tchyně teda nevynucuje pusinky ale taky ho lechtá i když nechce, ale tak on se zas umí vzteknout takže toho většinou nechá. Ale tak vidíme se jednou do roka takže tohle fakt vůbec neřeším…
Já malou taky lechtám, prdím jí na bříško, dělám xichtíky.. cokoliv mě napadne a jsem nadšená, když se směje. Nechápu, jak tě napadlo hledat na tom něco nevhodného. ![]()
Pokud ty na něm poznáš ,že je mu to nepříjemné ,tak je to samozřejmě špatně.
Kolik mu je?