Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pokud ty na něm poznáš ,že je mu to nepříjemné ,tak je to samozřejmě špatně.
Kolik mu je?
Taky lechtám, prdím (na bříško
) a tak, náš malej je chechtací pytlík, takže je zjevné, co se mu líbí, kdyby reagoval negativně, nedělám to. Pusinky si taky vynucuju, teda řeknu si o ní, maximálně ho líbnu lehce násilím, ale když nechce, nechce.
Takže obecně mi to nepřijde nic špatného, ale těžko posoudit situaci konkrétně u vás, když jsem u toho nebyla, třeba to tchýně přehání, jestli malý reaguje negativně, tak to asi není OK, ty jako matka to asi poznáš nejlíp, co se prckovi líbí. Ale na tchýňovraždu to asi nebude, žejo
. Jinak ať to s ní kdyžtak řeší manžel, když jí to budeš vytýkat ty, budeš za mrchu.
On je prostě takový klidný, jako naše rodina a tchýně je taková neřízená střela. Jsou mu 2 roky, a měl období, když jí viděl, tak řval. A tim víc na něj tlačí, ať se směje, proto tomu říkám vynucený smích.
Já ti asi rozumím, nenávidím, když mě někdo pošimrá, vlastně nesnesu dotyk od stehen dolů, děsivě mi to vadí a původ bych taky viděla v „legraci“, lechtání a spol. od jistého příbuzenstva.
Pamatuju si lechtání tak moc, že jsem brečela, ale tak mě to nutilo se smát, že jsem nedokázala říct, že už nechci - a asi by to stejně nepomohlo…
Takže já jsem na tohle vysazená a když mi připadá, že Majda už má dost, prostě si ji vezmu k sobě s vysvětlením, že už se jí to nelíbí.
Prostě fyzicky zabránit kontaktu, pokud malý bude chtít, klidně si k „šimrači“ zajde znova.
@Pipet píše:
Já ti asi rozumím, nenávidím, když mě někdo pošimrá, vlastně nesnesu dotyk od stehen dolů, děsivě mi to vadí a původ bych taky viděla v „legraci“, lechtání a spol. od jistého příbuzenstva.
Pamatuju si lechtání tak moc, že jsem brečela, ale tak mě to nutilo se smát, že jsem nedokázala říct, že už nechci - a asi by to stejně nepomohlo…Takže já jsem na tohle vysazená a když mi připadá, že Majda už má dost, prostě si ji vezmu k sobě s vysvětlením, že už se jí to nelíbí.
Prostě fyzicky zabránit kontaktu, pokud malý bude chtít, klidně si k „šimrači“ zajde znova.
Můj táta, vlastně jak si pamatuju dědu, oba chlapi jak dřevo, horko těžko vyjádřit cit. Se vším všudy mi to dochází až dneska, když vnímám jeho chování smrem k mé rodině nyní, a čím dál tím víc. , Buď jak buď, v dětsví ten „hmatový“ deficit řešil tak že jsem chvílema při „lehtání“ až omdlévala.
Děti se prostě občas vzpouzí, mají-li něco udělat na povel (a kdo by chtěl skákat jak druhý píská). Naše babička si prostě taky občas nějakou tu pusinku ukradne ale že by to malýmu nějak extrémně vadilo, to bych neřekla. My máme doma mazlička, on dost často přijde a tu pusinku dá sám.
A lechtání dost často taky vyžaduje sám, a to tak, že ke mě přijde, vezme moje ruce a dá si je na boky, abych ho polechtala. ![]()
@jezika píše:
On je prostě takový klidný, jako naše rodina a tchýně je taková neřízená střela. Jsou mu 2 roky, a měl období, když jí viděl, tak řval. A tim víc na něj tlačí, ať se směje, proto tomu říkám vynucený smích.
Tohle docela dobře chápu, sama nesnáším jakékoliv lechtání na sobě,dloubnutí do žeber,štípnutí do zadku -nevím,proč to lidé dělají a byla bych schopná za to fackovat
S naší malou /22m/blbneme,ale víme,co si můžeme dovolit a co už je jí nepříjemné.Ona to taky dokáže dát dost jasně najevo
Pokud tchýně provádí něco,co je mu očividně protivné,nepříjemné, tak bych ji to prostě řekla! Asi by mě to vytáčelo!Znáš své dítě nejlíp, tak se nenechte do ničeho nutit!! ![]()
Nesnáším to, takže docela prudce reaguji na kohokoliv, kdo se něco podobného snaží dělat mým dětem. Teď už kluci umí říct „Nech toho, mi se to nelíbí.“, takže zasahuji až poté, co to sami dají slovy najevo. (A je mi jedno, jestli je to tchyně nebo manžel - dokud je děti „nepřeperou“, budu je chránit!)
@alifie píše:
Nesnáším to, takže docela prudce reaguji na kohokoliv, kdo se něco podobného snaží dělat mým dětem. Teď už kluci umí říct „Nech toho, mi se to nelíbí.“, takže zasahuji až poté, co to sami dají slovy najevo. (A je mi jedno, jestli je to tchyně nebo manžel - dokud je děti „nepřeperou“, budu je chránit!)