Hlídání dětí u sebe doma

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
628
1.6.17 21:11

Hlídání dětí u sebe doma

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli tady nemá někdo zkušenosti s hlídáním dětí u sebe doma. Co vše je potřeba zařídit, abych takové hlídání mohla nabízet a přitom neporušovala zákony. Zatím bych si představovala hlídání u sebe doma, ve svém volném čase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4367
2.6.17 06:27

Na začátku podnikání je potřeba:

• požádat o výpis z rejstřík trestů, stojí padesát korun, žádá se na registru trestů
  • požádat o živnostenské oprávnění, stojí tisíc korun, žádá se na živnostenském úřadě
  • požádat o vyjádření finančního úřadu, že žadatel nemá finanční závazky vůči státu
  • registrovat se k platbě daně z příjmů na finančním úřadě
  • registrovat se jako osoba samostatně výdělečně činná na správě sociálního zabezpečení
  • registrovat se u zdravotní pojišťovny

Zdroj: http://finance.idnes.cz/…dnikani.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
2.6.17 06:29

@Halamka predevsim myslim, ze jen tak doma (u sebe) hlidat nemuze. Ofiko bud provozovna s veskerymi parametry nebo v bydlisti ditete.

• Citovat
  • Upravit
4627
2.6.17 08:00

@jahuhudka Myslim, ze na volnou živnost c.72 živnost., zákona se to udelat da, a i u sebe doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
2.6.17 08:11

Ja bych rekla, ze tvuj byt v tom pripade bude muset prisne splnovat hygienicke a bezpecnosti podminky a nebude to jenom tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
2.6.17 08:21

@Tiffany1 tam musi splnovat normy na provozovnu. Mozna s velkym otaznikem poskytovani sluzeb pro rodinu a domacnost, ale tam jde lrave o hlisano v domacnosti hlidane osoby.

• Citovat
  • Upravit
30922
2.6.17 08:34

@Online Mohu se jen zeptat, proc u sebe doma? Proc ne v miste bydliste hlidaneho ditete? Osobne bych dite nekomu cizimu domu nedala, maximalne dobremu znamemu, hlidani vzdy smeruji k nam domu, do prirozeneho prostredi ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
2.6.17 08:41
@Cuddy píše:
@Online Mohu se jen zeptat, proc u sebe doma? Proc ne v miste bydliste hlidaneho ditete? Osobne bych dite nekomu cizimu domu nedala, maximalne dobremu znamemu, hlidani vzdy smeruji k nam domu, do prirozeneho prostredi ditete.

Přesně tak, tohle mě taky zarazilo. Navíc často potřebuji pohlídat dítě z důvodu, že je nemocné. A to je hlídání mimo domov vůbec nemyslitelné, abych ho nemocné někam tahala. Ale jinak to možné asi bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
2.6.17 10:24
@Halamka píše:
Na začátku podnikání je potřeba:
  • požádat o výpis z rejstřík trestů, stojí padesát korun, žádá se na registru trestů
  • požádat o živnostenské oprávnění, stojí tisíc korun, žádá se na živnostenském úřadě
  • požádat o vyjádření finančního úřadu, že žadatel nemá finanční závazky vůči státu
  • registrovat se k platbě daně z příjmů na finančním úřadě
  • registrovat se jako osoba samostatně výdělečně činná na správě sociálního zabezpečení
  • registrovat se u zdravotní pojišťovny

Zdroj: http://finance.idnes.cz/…dnikani.aspx?…

Možná by to chtělo aktuálnější článek, z tohoto skoro nic neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
2.6.17 15:32

@Cuddy Ja to pochopila tak, ze je paní na mateřské a potrebuje si přivydělat a vzit k tomu treba dvě, tři deti na hlídání.
Osobne si myslim, ze pokud budete mit nekoho na stalo (snad me pro těch par tisícovek nikdo neukamenuje), byste úplně nemusela mit živnostenské oprávněni.
Pokud je to takto a jeste dětem budete varit Apod a ma vam to přinést nejake penizky na prilepseni.
Kdyz to bude nekdo z okoli, což predpokladam, prijde mi vic nakladu na všechny administrativy, nez následného výdělku.
Pokud samozrejme chcete rozvíjet nejaky obchod, pak urcite maji holky pravdu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
2.6.17 15:34

Aby si tu nekdo nemyslel, ze bych chtela obhajovat nejak šedou ekonomiku, ale určitý nazor na určitý finanční zisk, do urcite výše, na to trochu mam.
Maminka na mateřské, pokud se ji podaří sehnat bez těchto oprávněni, dvě nebo tři deti na hlídání, sby si občas privydelala, tak mi to prijde více škody, nez užitku, pro ni. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
2.6.17 16:18

@Cuddy zatím teda hlídám jen u jedný rodiny a to u nich doma, ale chtěla jsem být v obraze, protože v budoucnu (právě až budu na té mateřské) bych chtěla hlídat i u sebe doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
29.12.17 13:40

Ahoj, a nebo se můžeš někde zaregistrovat. Je poměrně dost možností tohle je jen příklad. http://jomagazin.cz/…jen-pro-sebe#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
29.12.17 15:43

@KatkaP76 díky, ale bohužel stránka mi nejde zobrazit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
30.12.17 14:05

@Online Aha, mě to šlo, pošlu ti tedy přímo odkaz na stránky snad to nebude bráno jako reklama, je to jen tip http://www. babysitting. today/cs/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat