Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kolik tak bývají běžné ceny pokud hlídá maminka u sebe doma? Jde o pravidelné hlídání 2krát týdně na 7-8h. S jídlem. Paní na hlídání neví kolik, já také nevím kolik. Protože já bych to nedělala ani za milión, pak je pro mě těžké určitě nějakou slušnou cenu
![]()
Kamarádka takhle hlídá malou vietnamku, denně tak 8 hodin, říká si 1000Kč na den, ale nevím teda jestli s jídlem, nebo bez
Kamarádka takhle hlídá malou vietnamku, denně tak 8 hodin, říká si 1000Kč na den, ale nevím teda jestli s jídlem, nebo bez
Záleží pokud je na mateřské třeba… kdybych měla hlídat ještě jedno dítě tak si neřeknu o tolik jako kdybych hlídala jen jedno… zní to možná nelogicky ale takhle to vidím já ![]()
Kamaradka hlida, uvari ji, sem tam neco pouklizi ale to je jen jeji iniciativa a dostava 140/h
A o jaké jde město? Ta paní to dělá oficiálně nebo na černo? Kolik dětí u sebe hlídá? Od toho se bude odvíjet cena.
V Praze je běžná částka při neoficiálním hlídání, kdy přijde chůva k tobě domů okolo 100,– Kč na hodinu, pokud ty dáš dítě domů k sousedce jiné mamince na RD atd. tak to může být méně. Mimo Prahu pak taky ještě méně.
U nás od 100 - 250 Kč ![]()
Jinak já dřív hlídala, většinou těch 8 hodin, a brala si 500 ![]()
@smudlik.esta píše:
Ty jo, a to ji hlídá každý den v měsíci?
To je dvacet tisíc jen za hlídání, to už je levnější soukromá školka
Je to malé město, paní je na rodičáku se svým dítětem. A neoficiálně, bez dokladů.
@araw píše:
Je to malé město, paní je na rodičáku se svým dítětem. A neoficiálně, bez dokladů.
Tak to bych to viděla max. na 50,– okolo 3 tisíc měsíčně.
@araw
Asi bych prvně spočítala jídlo - kolik tam dítě projí, plus hlídání. 100 kč za hodinu?
Zalezi na pravidelnosti, pokud narazove, tak tu tisicovku klidne jo, pokud by melo jit o dlouhodobe pravidelne hlidani, rekla bych tak 500 s obedem a svacinky extra, protoze pak uz zalezi, co dite ji, uvybiraveho zraveho ditete se da za svaciny a piti utratit klidne stovka denne.
@Bibi239 píše:
Zalezi na pravidelnosti, pokud narazove, tak tu tisicovku klidne jo, pokud by melo jit o dlouhodobe pravidelne hlidani, rekla bych tak 500 s obedem a svacinky extra, protoze pak uz zalezi, co dite ji, uvybiraveho zraveho ditete se da za svaciny a piti utratit klidne stovka denne.
vybíravý není, sní všechno a všeho málo
jako u jednorázového hlídání je to jasné, tam je to od 100,– výše. Ale pravidelné hlídání by logicky mělo být níž. Jako jinak jídlo bych platila „extra“ to myslím si tak určitě tu 100,– na ten den. Spíš mi jde o to, jestli si někdo nechává hlídat, tak kolik platí, nebo opačně- dostává
u pravidelného
Jídlo neřeším, ale mě hlídá studentka za 70/h. Pak jsou hlídací babičky, pani v důchodu a ty hlídají za 50,–.