Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj,od včerejška hlídáme křížence pitbula jedné paní ze skupiny. Máme ho hlídat do čtvrtka. Než jsem ho šla hlídat, tak jsme se s paní sešly, promluvily si co vše bude potřeba, jaký je atd.. Máme anglického buldoka, s ním si sedl, hrají si.. Bohužel ten pitbull být tyrany, takže se hrozně boji, když odejdu. Paní říkala, že on to zvládne, že běžné zůstává doma asi 7 hodin.. Já ho nechala půl hodiny a rozškrábal dveře a zničil boty, koberec… Můj pes, který s ním byl v pohodě včera se ho už boji.. Přestal jist a ani pořádně nespí. Ten pitbull na něj začíná vrcet i po něm málem vyjel… Neposloucha a dělá si co chce.. Čůrá všude a vyjíždí po našem psovi… Volala jsem a psala paní už včera večer a zatím neodpovídá… Nevím, co mám dělat..
A máte mezi sebe nějakou smlouvu? za mě celkem odvážné, hlídat psa, kterého pořádně neznáš, pořádně ho nezná tvůj pes a ty neznáš pořádně majitelku
a paní někam odjela? víš, kde bydlí, aby jsi ho tam mohla ve čtvrtek vrátit? bych ho do té doby separovala od svého psa a od svých věcí. Máte třeba zahradu s kotcem?…jako nechat cizího psa s botama a divit se, že je zničí
za mě celkově velký nerozum…
@Keyllah asi týden jsme se bavily, psi se znali a byli v pohodě… Vím kde majitelka bydlí, ale odjela a netuším kam… Hlídala jsem pravidelně lidem psy i velký a vždycky bez problémů… Boty byly nahoře úplně, můj pes tohle nedělá i kdyby ležely na zemi, tak mě to nenapadlo…
No co máš delat…nejspíš ti nezbyde nic, než do čtvrtka vydržet. Hlidas zadarmo? Já bych pozadovala nějakou finanční kompenzaci.
@Anonymní píše:
@Keyllah asi týden jsme se bavily, psi se znali a byli v pohodě… Vím kde majitelka bydlí, ale odjela a netuším kam… Hlídala jsem pravidelně lidem psy i velký a vždycky bez problémů… Boty byly nahoře úplně, můj pes tohle nedělá i kdyby ležely na zemi, tak mě to nenapadlo…
Tak psa do čtvrtka separuj, pořádně ho hlídej, ať někomu neublíží nebo něco dalšího nezničí…nic jiného ti asi nezbyde ![]()
Asi ti nezbyde nic jiného, než za stálého volání majitelce psa separovat, do samostatné místnosti, pokud takhle ničí věci, tak asi holt třeba do koupelny. V nejhorším případě pořídit „klec na psa“, stojí okolo 1000-1500, které bych pak paní dala k proplacení a psa tam při vaší nepřítomnosti, nebo pokud se jeho výpady zhorší, tak celý den, psa zavírala. Tři dny v kleci ho nezabijou a tobě se to určitě vyplatí oproti zdemolování bytu a ještě ohrožování vás všech.
Ve skupině se zeptat, jestli nemají i jiný kontakt na paní/případně někoho z rodiny, to samé bych asi zkusila i u jejích sousedů, když víš, kde bydlí.
A příště si holt podobné hlídání dobře rozmyslet ![]()
Já bych i nafotila ty škody a žádala pak finanční kompenzaci. Je to nepříjemnost, stát se to může, spíše nechápu, že někdo odloží mazlíčka, a pak vůbec nereaguje.
Víš, kde paní bydlí?
Já bych měla především obavy, že se po ní slehne zem a budeš řešit, co se psem ![]()
@ka2ka píše:
Aj aj jen aby se ozvala
Presne, jestli se pani majitelka pejska nezbavila..
Ty řeči o proplácení škod a nákupů klece moc nechápu.
Pokud někdo nabídne službu za úplatu, tak je snad už jeho problém, že na to nemá vhodné podmínky, případně přecenil svoje síly, ne?
@MrsNorris napadlo mě to samé. I kočičí/ psí hotely mají extra místnosti pro to dané zvíře. Jsou to jen zvířata, je jasné, že budou v cizím prostředí bez páníčka nevyzpytatelní a může se stát cokoliv
Ahoj,
od včerejška hlídáme křížence pitbula jedné paní ze skupiny. Máme ho hlídat do čtvrtka. Než jsem ho šla hlídat, tak jsme se s paní sešly, promluvily si co vše bude potřeba, jaký je atd.. Máme anglického buldoka, s ním si sedl, hrají si.. Bohužel ten pitbull být tyrany, takže se hrozně boji, když odejdu. Paní říkala, že on to zvládne, že běžné zůstává doma asi 7 hodin.. Já ho nechala půl hodiny a rozškrábal dveře a zničil boty, koberec… Můj pes, který s ním byl v pohodě včera se ho už boji.. Přestal jist a ani pořádně nespí. Ten pitbull na něj začíná vrcet i po něm málem vyjel… Neposloucha a dělá si co chce.. Čůrá všude a vyjíždí po našem psovi… Volala jsem a psala paní už včera večer a zatím neodpovídá… Nevím, co mám dělat..