Prosím názor , od muže i ženy

Anonymní
20.3.22 23:08

Prosím názor , od muže i ženy

Zdravîm,
V první řadě prosím o anonym, je to pro mě velmi citlivé téma a navic tu mám někoho z rodiny.

Jsem ženská do 30 let, mám jedno dítě a partnera kterého by si přála každá, je pozorný, pracovitý, o dite se stará, věnuje se mu, věnuje se i mě.. za všechno tohle jsem vděčná a on to ví a proto se mnou je. Ví že ho miluju a že krom jednoho problém z mé strany na který si on zvykl, je mezi náma čisté nebe.
Můj problém byla vždy komunikace.
Jsem vznětlivá a jednání impulsivně, když mě něco vadí, zvyšuji hlas a pak mě to mrzí a zpětně si uvědomuji jak mě to mrzí.
Vždy se omluvím, ale ráda bych se těmto situacím vyhla úplně. Nechci být zlá na člověka co pro nás děla první poslední. Jsem si jistá že mě neopustí a chce na mem problemu pracovat, ale jak… ještě jsem to s nikým neřešila, uprimne ani nevím s kým a jak to pojmenovat. Je to agrese? Mluvim sprostě, jsem negativní, na všem vidím jen to špatné a né to dobré.
Další věc je ta, že se chceme příští rok brát..a teď přichází ten nejhorsi problém za který si tu určitě zasloužím dostat pár jmen… když jsem se seznámila s přítelem, byla jsem v jeho rodina taková šedá myš, neustále jsem slyšela co všechno dokázali, jaké mají školy, kde všude byly, a já nebyla opravdu ničím zajímavá, je to 6 let co jsem mu nakukala jak jsem byla tam a tam a přitom jsem dojela nejdál k českým hranicím.. já vim.. ale jak se říká, lež má krátké nohy, v tomhle případě tedy 6 let. A věřte že po celou dobu jsem měla strach zda se mě na něco více nezeptá, zda nebude chtit vidět fotky a tak. Naštěstí ne. Tak moc jsem ho chtěla, až jsem ze sebe udělala něco co nejsem.. od té doby na žádnou takovou lez nedošlo. Vlastně jde o to a prosím o radu. Jak už jsem psala příští rok se chcem brát, a hryže mě svědomí tak moc že si ho nedokážu vzit, dokavad mu to neřeknu. Bojim se A PRÁVEM že ve mě ztratí důvěru, v lepším případě bude rad že jsem mu to řekla.. já už opravdu takhle nemůžu. Tu kouli už tahám moc dlouho.

Kdyby tu byl nějaký chlap..nahodou. Byla bych moc rada kdyby na to reagoval. Jsem Husa, vím to, ale chci to napravit a potrebuju trochu nakopnout :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20.3.22 23:17

JO JSI HUSA A JEŠTĚ K TOMU TI TO NENÍ BLBÝ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
20.3.22 23:36

S tvym chovanim se da pracovat. Najdi si terapeuta, nauc se nejake dechove techniky. A ze si mu lhala o tom kde si byla bych neresila, nech to uz byt. Ne kazdy ma odvahu si stoupnout pred lidi kteri jsou ambiciozni a rict, ja nikam necestuji, nikde jsem nebyla. Urcite najdi terapeuta, to tve chovani a i lhani je dano nejakym vnitrnim presvedcenim o tobe, ale na to te navede terapeut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.22 23:39
@Hvezda70 píše:
S tvym chovanim se da pracovat. Najdi si terapeuta, nauc se nejake dechove techniky. A ze si mu lhala o tom kde si byla bych neresila, nech to uz byt. Ne kazdy ma odvahu si stoupnout pred lidi kteri jsou ambiciozni a rict, ja nikam necestuji, nikde jsem nebyla. Urcite najdi terapeuta, to tve chovani a i lhani je dano nejakym vnitrnim presvedcenim o tobe, ale na to te navede terapeut.

Dekuji, hned zítra ho budu hledat i když vim že to není jednoduché.. musí to ze mě ale ven. Vždy když si na to vzpomenu jsem v tu chvíli mimo a častokrát jsem si rozkousala nervama jazyk nebo rty. Znovu dekuji

• Citovat
  • Upravit
596
20.3.22 23:44
@Anonymní píše:
Dekuji, hned zítra ho budu hledat i když vim že to není jednoduché.. musí to ze mě ale ven. Vždy když si na to vzpomenu jsem v tu chvíli mimo a častokrát jsem si rozkousala nervama jazyk nebo rty. Znovu dekuji

Dnes je to jednodussi a jde to i online, takze si clovek muze vybrat i nekoho jineho nez z okoli kam dojede. Drzim pesti, ceka te velka prace ale vrati se ti to ;) a pokud ti nesedne prvni terapeut tak hledej dal, nekdy to trva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
21.3.22 00:07

To že jsi v tomhle lhala, je takové dětinské, ale ukazuje to problém v tobě. Chtěla ses udělat lepším, než jsi a nejsi se sebou spokojená. S tím souvisí i ta vznětlivost. Nemáš se ráda, nebereš se plně takovou jaká jsi, proto na všech hledáš chyby, ale podvědomě ukazujes na svoje chyby… Není to žádná tragédie, která by se nedala vyřešit. Najdi si terapeuta, který se zabývá sebeláskou a res to.. to, že jsi lhala v nějakých cestách kolem světa bych už neřešila, udělej tlustou čáru a buď odteď lepším clovekem… Není to nic za co by se měla sekat hlava nebo rušit svatba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2387
21.3.22 01:51

A chceš mu to říct, nebo to nechat být? Popravdě, by mi přišlo lepší to nepřiznávat. Ono sice to je blbost - ale já bych se třeba zamýšlela, proč mi partner 6 let lže v takové prkotině a v čem teda ještě lže a lhát bude (tím samozřejmě neříkám, že někdo jiný by nad tím nemávnul rukou)… Takže bych si o těch místech něco nastudovala (dneska to je easy, mrkneš na YT, Google maps apod.) nebo si tam přímo zajela, čímž by to pak už nebyla zas taková lež, a nechala to být. Kdybyste spolu byli rok, dva, tak bych hlasovala po přiznání, ale po šesti letech, když už si ti lidi dost možná ani nepamatují, cos jim říkala, nevím. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.3.22 07:33

No za mě takhle, pokud to není lež ve stylu „žila jsem rok v Belgii“ a teď hrozí, že by partner chtěl na líbánky do stejného místa, abys ho tam provedla, tak bych to nechala být. Je to dlouhá doba a lež relativně nedůležitá. A jak radí holky, zapracovat na svém sebevědomí a sebepřijetí. Lidé toho často nakecají mraky, aby se někomu zalíbili. Tohle není žádné zamlčování promiskuitní minulosti nebo trestné činnosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33555
21.3.22 07:41
@Anonymní píše:
Zdravîm,
V první řadě prosím o anonym, je to pro mě velmi citlivé téma a navic tu mám někoho z rodiny.

Jsem ženská do 30 let, mám jedno dítě a partnera kterého by si přála každá, je pozorný, pracovitý, o dite se stará, věnuje se mu, věnuje se i mě.. za všechno tohle jsem vděčná a on to ví a proto se mnou je. Ví že ho miluju a že krom jednoho problém z mé strany na který si on zvykl, je mezi náma čisté nebe.
Jsem vznětlivá a jednání impulsivně, když mě něco vadí, zvyšuji hlas a pak mě to mrzí a zpětně si uvědomuji jak mě to mrzí.
Vždy se omluvím, ale ráda bych se těmto situacím vyhla úplně. Nechci být zlá na člověka co pro nás děla první poslední. Jsem si jistá že mě neopustí a chce na mem problemu pracovat, ale jak… ještě jsem to s nikým neřešila, uprimne ani nevím s kým a jak to pojmenovat. Je to agrese? Mluvim sprostě, jsem negativní, na všem vidím jen to špatné a né to dobré.
Další věc je ta, že se chceme příští rok brát..a teď přichází ten nejhorsi problém za který si tu určitě zasloužím dostat pár jmen… když jsem se seznámila s přítelem, byla jsem v jeho rodina taková šedá myš, neustále jsem slyšela co všechno dokázali, jaké mají školy, kde všude byly, a já nebyla opravdu ničím zajímavá, je to 6 let co jsem mu nakukala jak jsem byla tam a tam a přitom jsem dojela nejdál k českým hranicím.. já vim.. ale jak se říká, lež má krátké nohy, v tomhle případě tedy 6 let. A věřte že po celou dobu jsem měla strach zda se mě na něco více nezeptá, zda nebude chtit vidět fotky a tak. Naštěstí ne. Tak moc jsem ho chtěla, až jsem ze sebe udělala něco co nejsem.. od té doby na žádnou takovou lez nedošlo. Vlastně jde o to a prosím o radu. Jak už jsem psala příští rok se chcem brát, a hryže mě svědomí tak moc že si ho nedokážu vzit, dokavad mu to neřeknu. Bojim se A PRÁVEM že ve mě ztratí důvěru, v lepším případě bude rad že jsem mu to řekla.. já už opravdu takhle nemůžu. Tu kouli už tahám moc dlouho.

Kdyby tu byl nějaký chlap..nahodou. Byla bych moc rada kdyby na to reagoval. Jsem Husa, vím to, ale chci to napravit a potrebuju trochu nakopnout :zed:

Tak mu řekni pravdu, že jsi nikdy nikde nebyla…Důvod proč sis to vymyslela, byla jeho rodina. Spíš zapracuj na chování :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33555
21.3.22 07:42
@Anonymní píše:

Výkřik do tmy, a ještě anonymní? Stydíš se?
@admin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
21.3.22 07:45

Potrebujes psychoterapeuta, aby jsi si zacala verit a prijimala se takova jaka jsi, nebala se delat chyby a nebyt dokonala.

Ja osobne bych rekla [artnerovi pravdu, ale k tomu te asi ta psychoterapie nakonec stejne dotlaci.
Bud to partner pochopi a vas vztah prezije a nebo e a pak to znamena, ze te to melo neco naucit.
Nejsi vubec spatny clovek, jinak by te to ani netrapilo! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15217
21.3.22 07:48

A on si to pamatuje? Jak znám chlapy, tak nepodstatné věci zapomínají. Pochybuju, že si můj manžel pamatuje, kde všude jsem byla na dovolené, ještě před tím než jsme se poznali a to kdysi viděl i fotky. Záleží tedy na tom co přesně jsi mu řekla, že jsi byla na cestě kolem světa, nebo jsi žila rok v USA, nebo týden v Chorvatsku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
21.3.22 08:03
@Anonymní píše:

A ty si rozhodne zajdi nekam k psychologovi taky. To musi byt hrozny zivot, byt takhle frustrovana a vybijet si po ranu anonymne vztek na socialnich sitich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12578
21.3.22 08:07
@Anonymní píše:
Zdravîm,

Kdyby tu byl nějaký chlap..nahodou. Byla bych moc rada kdyby na to reagoval. Jsem Husa, vím to, ale chci to napravit a potrebuju trochu nakopnout :zed:

Tak mne by vice nez to bajne lhani vadilo, ze kdyz jsi v tenzi tak si sprosta, ukrivena..to bych nedala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.22 09:53

@Tomie
Já vim, je to hrozná kravina, nechápu jak to ze mě kdy mohlo vypadnou. Ale i za cenu toho že nevím jak to dopadne mu to chci říct. Těžko se mi stím žije, a přijde mi to hrozně nefér. Navíc kdyby na to zas někdy přišla řeč, tak bych musela znovu lhát.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová