Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Zdravím všechny!!! Chtěla bych se Vás prostřednictvím této diskuse zeptat, jestli máte některá zkušenost s hliníkovou lahví pro děti na pití (prodává se např.v Tchibu). Jde mi o láhev pro syna do školy, do níž dávám i teplý čaj, někdy je i víc teplý, když nestíhám ráno chladit. Nyní máme dětskou láhev - jmenuje se to Zdravá láhev, je to plast, u které výrobce sliboval, že nechytá pachy a bakterie atd.a navíc je zdrav.nezávadná. No ale asi po půl roce užívání bohužel láhev zapáchá (aspon mě to tak přijde) a tekutiny v ní mají zvláštní chuť, když syn donese domů asi po 4-5 hodinách nevypitý zbytek. Prosím, poraďte, jestli je vhodná ta „alu“ lahvička anebo nějaký jiný tip. (Skleněnou paní učitelka zakázala nosit kvůli bezpečnosti dětí).
já mám zkušenosti s alu láhvemi ale jen značku sigg.jsou bezchybné a čistím kartáčkem na láhve máme jich víc a všechny používáme asi už 2 roky nesmrdí ani chut pití jiná není ![]()
Sigg znám…a co myslíš, je hliník v pohodě, co se zdraví týče???
Máme také Sigg v ruzných velikostech,myslím,že je v pohodě,je švýcarská značka a ty by určitě nic škodlivého neprodávali.
Marcee píše:Hliník je nestálý, pokud se do něj dá něco kyselého, tak se pak uvolnuje…
Zdraví nebezpečné je i používání jakéhokoli hliníkového nádobí (příbory, kastroly, pánve, čajové konvice, tlakové hrnce, kávovary, alobal apod). Hliník přechází ve stopovém množství do požívané potraviny. I tato malá množství se v těle postupně hromadí. Hliník nejvíce poškozuje právě buňky nervové soustavy, působí postupně ztrátu paměti a poškozuje schopnost myšlení.
dari74 píše:
Máme také Sigg v ruzných velikostech,myslím,že je v pohodě,je švýcarská značka a ty by určitě nic škodlivého neprodávali.
přesně švýcarská značka a má patent ta je v poho udrží pití teplé i studené dlouho některé levné hliníkovky to nedokáží ![]()
byron píše:Marcee píše:Hliník je nestálý, pokud se do něj dá něco kyselého, tak se pak uvolnuje…
Takhle se to říkalo o těch starých příporech a remoskách a nádobích…jsou v pohodě, dokud tam neuvaříš zelí atd
Nechápu, proč se vůbec hliníkové lahve vůbec prodávaj a ještě ta zn. Sigg, je tak populární
Proč by se teda potom vyhazovalo hliníkové nádobí? ![]()
není to klasický škodlivá hliník jak za doby babiček.je potažen ruznou vrstvou něčeho a škodlivé ty láhve sigg rozhodně nejsou jinak by neměly certifikáty a dávno je stáhly z prodeje ale v německu a švýcarsku jsou nejpoužívanější a to tam mají pěkně přísné podmínky
Hmmm…no právě o příborech a jiném nádobí z Al mám nevalné mínění…I z toho důvodu doma žádné nemáme, vše je v nerezu. No a teď přišla na řadu tahle Al láhev… ![]()
http://www.sigg.cz/ počti si.ale jsou fakt používané všude.německo švýcarsko rakousko dokonce se vyrábí vzory přímo pro děti
![]()
izinka-s píše:dari74 píše:přesně švýcarská značka a má patent ta je v poho udrží pití teplé i studené dlouho některé levné hliníkovky to nedokáží
Tak jestli ten hliník přijde do styku s pitím, žádný patent jim nepomůže.
Nevím o tom, že by uvnitř lahve byla nějaká inertní vrstva
![]()
Jinak pití pro syna na ven řeším kupováním vody Waterr, v tý není konzervant a petku tak po týdnu až 14 dnech používání měním.
Gina108 píše:izinka-s píše:dari74 píše:přesně švýcarská značka a má patent ta je v poho udrží pití teplé i studené dlouho některé levné hliníkovky to nedokáží
Máme také Sigg v ruzných velikostech,myslím,že je v pohodě,je švýcarská značka a ty by určitě nic škodlivého neprodávali.Tak jestli ten hliník přijde do styku s pitím, žádný patent jim nepomůže.
Jinak pití pro syna na ven řeším kupováním vody Waterr, v tý není konzervant a petku tak po týdnu až 14 dnech používání měním.
Nevím o tom, že by uvnitř lahve byla nějaká inertní vrstva![]()
![]()
tak si to na stránkách sigg.cz přečti pokud tu značku neznáš ale koukám do nich těď doma a to máme 4 láhve ani v jedné není vevnitř čistý holý hliník ale je to něčím potaaženo.ona by to švýcarská organizace co testuje kojenecké lahve a dudlíky nedoporučila kdyby byla škodlivá nebo myslíš že ano?
Ahoj,
máme pro kluky taky Sigg a jsem spokojená. Starší ji měl asi 2 roky a vůbec nezapáchala, umývám normálně štětkou na lahve. Teď dostali oba na vánoce nové, starší ji měl už strašně omlácenou jak mu padala když byl menší. Vevnitř je opravdu nějaká speciální vrstva, která se neodloupne ani když lahev spadne a z venku se narazí.
Moc děkuju za postřehy a rada…raději tuhle levnou z Tchiba neberu a poohlédnu se po té Sigg anebo i něčem jiném. Díky moc!