Hluk v mateřské školce

Anonymní
2.11.17 22:14

Hluk v mateřské školce

Jsem asistenka pedagoga v mateřské školce a mám plný úvazek 8 hodin denně přímo u dítěte. Dítě je nemluvící autista s ADHD, práce s ním není „sranda“, ale daleko víc mi vadí ten vyjma spaní nepřetržitý křik a hluk, co dětský kolektiv dokáže dělat. Já vím, že to k dětem patří, ale po těch dvou měsících mám nervy na pochodu, stres mi způsobuje problémy se spaním, mám migrény a celkově už to nejsem já. Jak se proti tomu hluku obrnit? Dá se nějak snížit citlivost na hluk? Ráno a po spaní jsout třídy spojený, téměř 40 dětí dokáže dělat pěkný vyrvál, na řízenou činnost je nás cca do 15 dětí, vesměs tříleťáci, mimo ten hluk vše musím dětem 10× opakovat, překřikovat ten rambajs. Když jsem měla vloni kratší úvazek, tak jsem to zvládala, ale těch 8 hodin denně je mazec. Práci měnit nechci, baví mě to, dítko, u kterého jsem, mám ráda, sedli jsme si. Prosím o anonymitu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23966
2.11.17 22:25

Vydržet časem si zvykneš. Jiná rada asi není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26246
2.11.17 22:31

Zvykneš si, otupíš. naučíš se běžný ruch nevnímat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
2.11.17 23:11

No já jsem toho názoru, že učitele určitě berou nějaký drogy, takže se zeptej kolegů, jaký mají matroš :mrgreen:
Jinou řadu pro tebe nemám, ale soucítím s tebou :hug: Mně stačí ve skolce pár minut :lol:

• Citovat
  • Upravit
7527
2.11.17 23:32
@Tunrida píše:
No já jsem toho názoru, že učitele určitě berou nějaký drogy, takže se zeptej kolegů, jaký mají matroš :mrgreen:
Jinou řadu pro tebe nemám, ale soucítím s tebou :hug: Mně stačí ve skolce pár minut :lol:

mám podobný dojem, navíc když vidím moje „zlaticko“ co dokáže dělat a vymýšlet doma a k čemu dokáže navest svou 16ti měsíční segru, tak je fakt lituju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
3.11.17 03:08
@Anonymní píše:
Jsem asistenka pedagoga v mateřské školce a mám plný úvazek 8 hodin denně přímo u dítěte. Dítě je nemluvící autista s ADHD, práce s ním není „sranda“, ale daleko víc mi vadí ten vyjma spaní nepřetržitý křik a hluk, co dětský kolektiv dokáže dělat. Já vím, že to k dětem patří, ale po těch dvou měsících mám nervy na pochodu, stres mi způsobuje problémy se spaním, mám migrény a celkově už to nejsem já. Jak se proti tomu hluku obrnit? Dá se nějak snížit citlivost na hluk? Ráno a po spaní jsout třídy spojený, téměř 40 dětí dokáže dělat pěkný vyrvál, na řízenou činnost je nás cca do 15 dětí, vesměs tříleťáci, mimo ten hluk vše musím dětem 10× opakovat, překřikovat ten rambajs. Když jsem měla vloni kratší úvazek, tak jsem to zvládala, ale těch 8 hodin denně je mazec. Práci měnit nechci, baví mě to, dítko, u kterého jsem, mám ráda, sedli jsme si. Prosím o anonymitu.
Řekla bych, že otupíš. :lol: já jednou vlezla do školky kvůli focení sourozenců s na mě tam byl taky šílenej rachot. Jsem se divila, že to ucitelkam nevadí, chuděry.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43033
3.11.17 05:37

Po 8 letech materstvi jsem ponekud otupela, spis teda ztratila nejake dalsi procento sluchu. Ale dobre to furt neni. ja spis soudim, ze na tuhle praci neni kazdy. Ja vzdycky nesnasela velka shromazdeni lidi, nechodila na rokove koncerty a pod… ve skolce bych umrela.
POkud mas rada deti, co si najit nejakou praci v rodinach (chuva, asistentka), nebo delat alespon asistentku ve skole, tam preci jen pri hodine trochu klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
3.11.17 06:42

Já asistuji svému autistické mi ditku ve školce a dobrý:-)) ani mi nepřijde že je tam hlučno :-))
Ale jsem tam kratce..

Příspěvek upraven 03.11.17 v 07:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
3.11.17 06:47

Mamka je druzinarka a kdyz ji volam musim si dat telefon dal od ucha ???????? ona mi vzdycky rika, slysis tu zver? ????????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
3.11.17 06:53

Také trochu záleží na přístupu učitelky. Pokud je hlučnější, bývají i děti. Pomáhají různá gesta na ztišení (zvednutá ruka, pravidla školky - pusinkové pravidlo) ale 40 triletaku to asi žádné pravidlo nespasi. Vydržet, otupět… V podstatě je pro ně školka nová, jsou tam teprve 2 měsíce, musí se to i naučit. ;) Chápu, že je to na bednu! A hlavně 8h každý den :zed: i ty učitelky mají 6h, přeji pevné nervy a rychlé otupení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
3.11.17 06:57

Ahoj asi je to i na ucitelkach mám ve školce dvě děti a kdykoliv dojdeme ráno tak v obou třídách mají děti činnost a sedí u stolku paní učitelka se jim věnuje a kdo nechce jde si hrát ale žádný rev ječení nebo běhání a to mladší je s triletakama. Odpoledne to stejný pokud jsou venku tak lítají ale neřvou a ve školce přijdu děti sedí u her na koberci nebo se jim učitelky věnují a hrají s nimi hry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
3.11.17 07:05

Já jenom nechápu, že učitelka nem§že být přímo u dětí více jak 6 hodin a asistenka jo?'?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
3.11.17 07:33

Zvyknes si. Mamka ve školce učí, když za ni přijdu jsem po hodině zralá na flašku ginu a ona si pochvaluje, jak má letos klidné děti. Ale doma má pak vždy uplne ticho alespoň par hodin a až večer si třeba pustí film.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
3.11.17 10:03

Jsem učitelka mš. Kolegyni se podařilo naučit se to nevnímat, mě se to za pět let nepodařilo. Ale osvědčila se nám jiná věc… čím víc jsem na děti zvyšovala hlas já (mám ho výrazný i při normální mluvě, když zařvu, drnčí tabulky), tím víc řvaly ony. Prostě si zvykly na moji hlasitost a samy se tomu přizpůsobily. a radu kolegyně jsem se začala vědomě tlumit a světe, div se, děti se ztlumily též. Když chci sdělit něco důležitého zazvoním na zvonek a pro děti je to signál, aby se utišily - do té doby, než to udělají, nemluvím. Taktéž, pokud začnu mluvit a ony mě překřičí, přestanu a počkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2688
3.11.17 12:38
@kintly píše:
Ahoj asi je to i na ucitelkach mám ve školce dvě děti a kdykoliv dojdeme ráno tak v obou třídách mají děti činnost a sedí u stolku paní učitelka se jim věnuje a kdo nechce jde si hrát ale žádný rev ječení nebo běhání a to mladší je s triletakama. Odpoledne to stejný pokud jsou venku tak lítají ale neřvou a ve školce přijdu děti sedí u her na koberci nebo se jim učitelky věnují a hrají s nimi hry.

U nás taky. Ráno i odpoledne si děti hezky hrají, žádný hluk, až jsem z toho byla v šoku, že to jde, protože když jsem dřív občas vyzvedávala staršího synovce(v jiné školce), tak tam byl vždy strašný hluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí