Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
mam petileteho kluka, ktery si hrozne preje playstation, ma devitileteho bratrance, ktery ho ma. Kluci travi spolu hodne casu, protoze si se segrou navzajem hlidame. Jsou temer jak brachove, vsechno se kupuje dvakrat…
A uz rok posloucham, ze chce PS, kazde Vanoce, narozeniny, za zubarku, za navstevu na usnim. Ja rikam, ze to stoji moc penizku, ze tolik nemam, jenze mlady ted prisel s tim, ze Jezisek ho urcite prinese. Ma totiz nasetreno pres sest tisic a rikal, ze to Jeziskovi posleme, at to Jezisek nema tak drahe..
Jak z toho ven?
Zda se mi maly na takovou hracku.
A hlavne, zijeme sami, ja mam cca prumernou mzdu a pripada mi, ze bychom mohli tolik penez investovat lepe..
Nevim co to stoji, ale pokud jsou to jeho penize, proc mu nevyhovet?
Pětiletý je podle mě ještě opravdu malý a kromě výdaje za konzoli počítejte, že každá hra stojí v rozmezí 300-1500.
Chce PS4, stoji deset tisic..
Na bazaru, no do toho se mi nechce uz vubec.
To mi pripada jako vyhozene penize oknem.
Vlastne cely PS mi pripada jako penize vyhozene oknem ![]()
Nekupovala bych. Pokud si může zahrát u bratrance…Nepřijde mi to jako vhodná hračka pro tento věk. Citlivě bych s ním o tom promluvila.
@VitaminC jasně, je to skvělá věc a může sloužit jako zábava klidně celé rodině
mame je už spoustu let PS3 í PS4 ![]()
@VitaminC koupila bych, hlavně že na to šetří, takže skvělý dárek, který udělá radost ![]()
Nekoupila… přijde mi ještě malý. My o něm uvažovali pro sedmiletého, ale nakonec dostane klasické hračky.
Moji kluci hraji radi, pro me je to totalni ztrata casu, penez, vseho…ale respektuji, ze je to bavi. Takze kompromis. Nekupujeme ty veci nove, jen z bazaru, problem dosud nebyl, je to mnohem levnejsi. Vyjma jejich vlastnich penez, ze kterych obcas koupi novou hru…jejich penize. A maji presne dany cas, jak dlouho muzou hrat, obcas dostanou neco navic za odmenu. Kluci teda jedou v XBoxOne, ale zbytecna poznamka, pro me to vlastne neni zadny rozdil ![]()
@VitaminC Pokud to rodinny rozpocet neutahne, tak neni nad cim premyslet. Ty hry taky nejsou zadarmo.
Rozpocet to asi zvladne, na Vanoce prispeji i babicky, ale ja nechci, aby si utracel svoje penize za takovou volovinu, takze mu to koupim ja. A ja nemam zimni bundu, boty, Vanoce za rohem, za dva tydny vylet do Prahy, koupila jsem listky na galashow Michala Nesvadby.
To je porad neco. Snazim se synovi delat radost. Ale ten playstation v peti letech mi proste nejde pres mysl…
Kdybyste nežili sami, dost možná byste ho už doma měli kvůli chlapovi. Manžel si pořídili kdysi dávno xbox, teď ho obměňuje a nejčastěji na něm hraje on, dcery to nechává v klidu. Já bych asi pořídila, pokud si ho moc přeje a chce si přispět.