Hmotná odpovědnost na brigádě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Za sebe ano. Společnou ne.
Jestli z toho máš strach tak mrkni na nějakou pojistku na blbost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to běžná praxe, pokud pracuješ s hodnotným zbožím.
Pokud je odpovědnost společná, zajímalo by mě kolika lidí se bude týkat a za co všechno budeš zodpovědná.
Zajímal bych se jestli tam jsou kamery atd…
Protože pokud by vznikla nějaká škoda, tak důkazní břemeno pro obhajobu je na tobě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za sebe mám podepsanou, společné bych se tedy bála, ale můžeš se případně pojistit tzv na blbost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eliscka Bohužel jsem během rychlého průzkumu nenašla pojištění, které by krylo hmotnou odpovědnost.
- Citovat
- Upravit
@JancaS84 píše: Více
Bohužel jsem během rychlého průzkumu nenašla pojištění, které by krylo hmotnou odpovědnost.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Fakt bych do toho nešla.
Museli by udělat před Tebou inventuru, aby to bylo spravedlivé, jinak na Tebe pak mohou hodit cokoliv, co kdo ukradl ještě před Tvým příchodem.
At už kolegové nebo zákazníci ![]()
Co to je za obchod?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak rucis jen do 4 násobku své mzdy, je to tak? Do spolecne hmotky bych nešla a uz vůbec ne kdyz by to byla brigáda. A pokud tam tak moc chceš, pak tedy mit pořádný příjem. Ale i tak je to neskutečný risk.
- Citovat
- Upravit
Ne, v tomto případě bych byla skutečně zodpovědná za plnou výši škody (v případě mého zavinění). 4,5 násobek platí při,,klasické'' odpovědnosti (teď si nepamatuju přesný název), konkrétně hmotná odpovědnost je přísnější.
- Citovat
- Upravit
Na základě životních zkušeností
společnou ne. Mám hmotnou v práci (zdravotnictví, ale děláme i na cash) a „ztratilo“ se nám jednou z trezoru 5 tis. Dodnes na jistotu nevím, kdo peníze tehdy vzal. Nejsmutnější na tom bylo, že jsme v té době s kolegyněmi pracovaly už asi 15 let, znaly se dobře a člověk tak měl pocit, že těm lidem může věřit a ono pr. d. Takže společnou a ještě v nové práci ani náhodou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do společné hmotky určitě nechoď! Už tu bylo pár podobných diskuzí. Tato není o společné hmotce, ale Tvůj dotaz mi to dost připomněl. https://www.emimino.cz/…lati-461230/
A byla tu minimálně jedna další podobná. Tam se ztrácelo zboží ze skladu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Totální kravina a na společnou hmotku bych nešla ani za zlatý prase - léta praxe, i na kolegy, se kterými děláš denně nebo léta se nemůžeš spolehnout…
Vidím to na podnikání v gastru, kde brigádnici do 18 let nemůžou mít už z principu hmotku, tak hledají ochotnou ovci nad 18 let, co ji mít bude a veškeré manko půjde na její hlavu….
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
byly byste v rámci brigády ochotné podepsat hmotnou odpovědnost nejen za sebe, ale také společnou hmotnou odpovědnost s ostatními zaměstnanci? Přijde vám to jako dobrý nápad?
Samozřejmě jsem si přečetla části zákoníku, které se toho týkají a dost mě to vyděsilo.
Fakt nevím, jak bych jako student řešila situaci, kdy by se něco hodně pokazilo…
O tu konkrétní brigádu moc stojím, ale zároveň z toho mám takový pocit, že budu pořád jednou nohou v průseru…
Napište mi prosím vaše zkušenosti z praxe, pokud vy nebo vaši známí pracujete v obchodě.
Hrozí v praxi tak velké riziko, jak si teď já představuju? Nebo mě to vyděsilo až moc?