Netěším se do práce

Anonymní
18.8.26 13:30

Netěším se do práce

Ahoj všichni,
i přes maximální vyvinuté úsilí se mi za 1,5 měsíce, které jsem měla k dispozici, nepodařilo najít si práci alespoň trochu podle mých představ. Teď, abych měla na základní životní potřeby sebe a dětí (jejich otec s námi nebydlí a zařídil si minimální alimenty), rozhodla jsem se nastoupit do práce, o které vím, že mi vůbec nebude sedět. Ale je to jediná, opravdu JEDINÁ práce, kterou jsem sehnala. Jako „bonus“ je to práce zajištěná přes mou rodinu a podmínkou je, abych tam setrvala alespoň rok. Prostě si netroufnu i v případě, že v mezičase najdu něco lepšího, odejít dříve, protože bych si rozhádala svou rodinu a nikoho jiného nemám.

Za léto jsem rozeslala 312 motivačních dopisů s životopisy, absolvovala jsem 39 rekondičních jízd v autoškole (ale asi na to prostě nemám, zlepšení NULA), absolvovala jsem 8 pohovorů, přijali mě na jediném místě - kde je nutné jezdit autem, takže to padlo.

Zítra jdu podepsat smlouvu, další týden nastupuju. Jsou to různé pomocné a údržbové práce, v podstatě to, co mi řeknou, budu dělat. Jsem dyspraktik, jsem pomalá, tyhle věci mi nikdy nešly. Řekli mi, že kdyžtak mi s tím pomůže provozní nebo jejich syn. Ale cítím se mega extra poníženě, protože já jsem člověk, který má kolikrát problém otevřít lahev od okurek, vyměnit baterky v hodinách nebo našroubovat žárovku :cert: Naštěstí mi v tom doma pomáhá starší z mých dětí. Jsem opravdu nemožná.

Nemohu se s tím smířit. Od pátku, kdy se to tak nějak rozhodlo, mám stažený žaludek a mám pocit, že bych nejraději utekla někam do pralesa od všech povinností. :mrgreen:

Prosím neznáte nějakou metodu, která člověka zklidní tak, aby se srovnal se situací takovou, jaká je, když nelze změnit? Říkám si, holka, jsi zdravá, máš zdravé děti, máš kde bydlet a co jíst. Co si přeješ víc? Neřeš hlouposti! :lol: Ale druhá část mně by nejradši rozkopala vše kolem.

Říkala jsem si taky, že bych ten rok využila nějak k seberozvoji (nějakému low cost, pač budu mít minimální mzdu), ale nic mě nenapadá. Máte někdo nějaké tipy? :srdce:
Celkově rady, jak tuto situaci psychicky zvládnout? Já nikdy neměla moc velký problém se přizpůsobit situaci, tak proč to teď nejde? :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5075
18.8.26 13:37

Jaké máš vzdělání, praxi, co umíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.26 13:42

@884135 Nechci tady psát přesně, ale studovala jsem vědecký obor. Tam už uplatnění nenajdu. Znalosti už se po mnoha letech práce mimo obor také vytrousily z hlavy. Pracovala jsem převážně jako chůva, vychovatelka, učitelka na všech stupních škol, asistentka pedagoga, také v nemocnici v administrativě, jako sanitářka, laborantka, lektorka, pokladní, pracovnice ve skladu, uklízečka, recepční…(určitě jsem na něco zapomněla, bylo toho opravdu moc). :lol: Nic z toho mi zjevně moc nešlo, protože jsem nikde nebyla dýl než rok. Nemám žádné speciální znalosti ani schopnosti. VŠ: pedagogická, přírodovědecká a lékařská fakulta. Doplňující vzdělání: asistent pedagoga, chůva, pedagog volného času.

• Citovat
  • Upravit
5075
18.8.26 13:44
@Anonymní píše: Více

Chceš říci, že máš vystudované (nebo nedostudované)3 VŠ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.26 13:45

@884135 Vystudované. 2× Bc, 1× Mgr. Nedostudovaný mám doktorát, tam jsem se udržela 3 roky a pak to vzdala (byla jsem na RD).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.8.26 13:47

Neurol..mne pomohl, jedna tabletka 0.25mg tydne..ten den mne pomohl a kdyz jsem mela pred tezkou gynekolog. operaci, kde jsem se bala vysledku..tak jsem ho brala asi 14 dni kazdy den. Tim jsem to prezila. Pak uz zase 1.tydne. a ne zadny navyk nevznikl, nyni ho uz rok neberu vubec..mne opravdu pomohl.

• Citovat
  • Upravit
79776
18.8.26 13:48

a kolik je ti let, když jsi stihla tolik zaměstnání? tak 50+?
nebo jsi všude odešla byla odejita ve zkušebce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
18.8.26 13:49

Nic neumí, všude vydrží rok a hlavně že si nechá udělat děti to umí dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.26 13:51

@stinga Ano, u mnoha zaměstnání jsem byla odejita ve zkušebce. Maximum byl rok, to mi pak neprodloužili smlouvu. Ještě mi není ani 40. :lol: Pracovala a studovala jsem i na RD, často vše dohromady (RD + studium + práce). Byly to náročné roky. A mám pocit, že vše k H…

• Citovat
  • Upravit
5075
18.8.26 13:51
@moli74 píše: Více

Vypadá to tak, Ferda mravenec, kvalifikace všeho druhu, ale nikde použitelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.26 13:52

@moli74 Mám dvě děti, obě plánované, s jedním dlouhodobým partnerem - dnes již ex manželem. Další děti neplánuji a už je mít ani nemohu. Takže klid 8)

• Citovat
  • Upravit
79776
@moli74 píše: Více

jsi hnusný, a závidíš, protože tak dokonalý člověk jako jsi ty, žádné děti nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@884135 Asi tak nějak - Ferda mravenec nebo spíš brouk Pytlík :lol:

• Citovat
  • Upravit
5075
18.8.26 13:53

Nebo Pat a Mat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79776
18.8.26 13:54

aha, tak ale zase máš spoustu zkušeností, nešlo by se kouknout směrem na městské úřady nebo finanční úřad? tam často hledají lidi s titulem, ale není pro ně úplně důležité, z jaké školy je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat